Рецепти смаженої яловичини на сковороді

Сочная жареная говядина

Яловичина смажена на сковороді підійде до будь-якого гарніру і прекрасно буде виглядати на святковому столі. Рецепт приготування м’яса відрізняється один від іншого способом, продуктами і смакові якості страви.

При правильному приготуванні яловиче м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.

Загрузка...

Яловичина смажена з цибулею

Рецепт смаженої яловичини з цибулею на сковороді передбачає використання посуду з товстим дном, тоді м’ясо не пригорить і не пересушити.

Свежая говядина для жаркиДля приготування страви потрібні наступні продукти:

  • 500 г яловичого м’яса;
  • головка цибулі — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець — 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець;
  • олія (рослинна).

Для початку потрібно почистити цибулю і нарізати його кільцями. Сіль, перець і цукор змішати в окремій ємності. Яловичину перед приготуванням рекомендується промити під холодною водою, очистити від сухожиль, плівок, зайвого жиру і порізати невеликими шматочками. Після цього посипати сумішшю солі, перцю і цукру.

Потім розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і викласти шматочки яловичини. Смажити її рекомендується на сильному вогні 10 хвилин, щоб вся волога випарувалася. Протягом цього часу потрібно постійно помішувати, щоб м’ясо не підгоріло. Після того як воно підрум’яниться, потрібно додати цибулю і смажити до м’якості і золотавості. Потім залити водою і тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.

Правильно приготовлена смажена яловичина з цибулею на сковороді легко розрізається ножем, а виділяється м’ясом сік має прозорий колір.

Пашина з перцем

Рецепт приготування яловичини з перцем простий, головне для нього в якості м’яса підійде будь-яка м’якоть яловичини, навіть пашина (м’ясо з очеревини).

Красный перецІнгредієнти:

  • яловича пашина -600 г;
  • червоний перець (солодкий) — 2 шт.;
  • головка цибулі;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • перець чилі — 1 ст. л.

Для маринаду потрібно:

  • соєвий соус — 100 мл;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • тертий імбир — 2 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.;
  • паста червоного чилі — 2 ч. л.

Готування такого м’ясної страви починається з маринаду. Для тих, хто не любить гострі страви, досить перемішати воду з крохмалем, щоб надати густоту соусу.

Для початку потрібно змішати соєвий соус із крохмалем, цукром, імбиром, часником і пастою чилі. Пашину слід добре помити і просушити, після чого порізати тонкими скибочками упоперек волокон. Нарізане м’ясо опустити в маринад і перемішати, щоб соус повністю покрив його.

Соевый соус для мясаПотім чистимо перець від насіння і плодоніжки і ріжемо його на кільця, цибулю після чищення — на півкільця. Після цього підігріти сковорідку з невеликою кількістю масла і підсмажити цибулю приблизно 1 хвилину, постійно при цьому помішуючи. Видаляємо його з сковорідки і в ній же обсмажуємо солодкий перець і чилі, якщо він використовується. Смажимо до появи коричневих країв, при цьому він не повинен стати м’яким. Як тільки перець готовий, викладаємо його на сковорідку.

Дістаємо м’ясо з маринаду і даємо стекти. Решту ложку масла використовуємо для приготування яловичини. Рекомендується поділити м’ясо на порції так, щоб посмажити його в один шар. Готувати на сильному вогні, протягом 30 с для кожної сторони, при цьому для зручності, використовувати щипці. Сильний вогонь необхідний для того, щоб м’ясо схопилося скоринкою, але не пустило соку.

Після прожарювання всього м’яса повертаємо в сковороду яловичину, перець, цибулю і залишився маринад і чекаємо, поки він закипить, щоб перевести на повільний вогонь і дати потушиться до згущення соусу.

Приготовану яловичину можна перемішати з рисовою кашею, пюре або макаронами або просто викласти зверху.

Загрузка...

М’ясне блюдо з картоплею

Смажена яловичина з картоплею не вимагає наявності незвичайних інгредієнтів, але подача страви здивує всіх гостей за святковим столом.

Мясо с картофелемДля приготування такої страви знадобиться:

  • картопля (велика) — 6 шт;
  • філе (яловиче) — 500 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • масло (вершкове) — 50 р;
  • олія (оливкова) — 15 г;
  • сіль — за смаком;
  • чорний мелений перець — залежно від смакових уподобань.

Рецепт приготування досить простий. Для початку потрібно почистити картоплю і цибулю. Яловичину помити, очистити і порізати на шматочки, як і картопля, ребром приблизно 5 мм. Цибулю нарізати чвертями кілець.

Розігріваємо сковорідку, додаємо оливкову олію. Спочатку смажимо цибулю 8-10 хвилин до золотистого кольору і дістаємо шумівкою. Після чого в цю ж сковорідку додаємо картоплю і смажимо 20 хвилин, постійно помішуючи його. Дістаємо шумівкою. Порізану яловичину так само кладемо в сковорідку і готуємо до бажаного ступеня і залишаємо на 5 хвилин до подачі.

На цьому етапі можна подавати страву. Інший рецепт припускає, що можна викласти цибулю, м’ясо і картоплю в каструлю, залити окропом і дати потушиться.

Приготування м’яса з овочами

Рецепт ароматного м’яса з овочами дуже простий і універсальний. Будинок заповниться запахом лимона, імбиру, соєвого соусу і часнику, а гості будуть в захваті від цього чудового блюда.

Мясо с овощамиІнгредієнти:

  • яловичина — 500 г;
  • гриби (печериці) — 250 г;
  • перець (червоний) — 1 шт.;
  • зелений горошок — 1 банку;,
  • стручкова квасоля — 250 г;
  • головка цибулі;
  • мелений імбир — 2 ч. л.;
  • часник — 1 зубчик;
  • соєвий соус — 2 ст. л.
  • масло (рослинне або оливкове) — 50 р.

Для початку змішуємо соєвий соус, часник і імбир і залишимо в цьому маринаді нарізане брусочками м’ясо яловичини на 30 хвилин, поки прожариваются овочі.

Миємо, сушимо і чистимо гриби і перець, нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім смажимо цибулю і в процесі додаємо навскоси порізані стручки квасолі. Після цього потрібно обсмажити м’ясо, при цьому постійно помішуючи його.

Страву можна подавати як окремо прожарені частини, а можна загасити всі протягом 2 хвилин. Рецепт приготування яловичини не відрізняється складністю або наявністю незвичайних інгредієнтів у складі.

Простота приготування, універсальність і ніжний смак роблять це блюдо популярним як для кожного дня, так і для святкового столу.

Загрузка...