Рецепти салату з консервованої печінки тріски

Салат "Подсолнух"

Салат з консервованої печінки тріски є прекрасним варіантом як для святкового столу, так і для повсякденного харчування. Значним фактом є те, що печінка тріски не тільки смачна, але й корисна. Такий набір корисних речовин, який вона містить, можна знайти тільки в полівітамінних комплексах.

Полінасичених жирних кислот групи омега немає практично ні в одному продукті, крім риб’ячого жиру або продуктів, які за своїм складом схожі з ним. Тому, щоб не мучити себе вживанням риб’ячого жиру, краще побалувати себе смачними салатами, що містять цей продукт. Головним чинником при покупці консервованої печінки тріски є якість цього продукту.

Для початку необхідно впевнитися, що на банку є знак Госту і напис «натуральна», а також прислухатися до звуку при струшуванні банки: вміст булькати не повинно. Цей факт свідчить про те, що продукт виготовлений з великих шматків. Крім того, у складі не повинно бути нічого, крім печінки тріски, солі і перцю. Ще одним корисним радою є те, що при готуванні слід пам’ятати про досить високої жирності риби, тому її рекомендується поєднувати з продуктами, вытягивающими цей жир, або ж зменшити її кількість.

Салат з печінки тріски має стільки варіантів приготування, що кожен знайде для себе вподобаний в залежності від своїх уподобань.

Загрузка...

Класичний варіант

Класичний салат з печінки тріски подавався раніше в будь-якому ресторані під назвою «Північний». Його рекомендується подавати на тостах. Як приготувати салат, розповість наступний рецепт.

Салат "Северный"Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої печінки тріски;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 70-90 г нежирного твердого сиру;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ч. л. оцту;
  • чорний перець — за смаком.

Основними елементами цього варіанту є тріска і яйця. Тому, перед тим як почати готувати, слід зварити яйця круто. Потім почистити і натерти на дрібній тертці. Аналогічне зробити і з сиром. Після цього почистити головку ріпчастої цибулі і дрібно нарізати її.

Цибулю додати в суміш яєць і сиру і влити в неї одну чайну ложку оцту. Це може бути як звичайний, так і винний оцет. Потім залишити цю суміш на 15 хвилин. Поки зайнятися печінкою тріски. Для початку слід відкрити банку і злити весь жир. Після цього пом’яти всю печінку виделкою і додати до решти інгредієнтів. Заключним кроком приготування є додавання майонезу і перцю.

Печінка сама по собі досить солона, тому солі додавати не потрібно. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати, перед тим як подавати. Що стосується подання, то салат з печінки тріски можна подати на тостах або тарталетках. Вони прекрасно виглядатиме на святковому столі і точно привернуть увагу гостей своїм апетитним виглядом.

Варіант салату з солоним огірком

Салат из печени трески с соленым огурцомДля святкового столу салат з печінки тріски з солоним огірком підійде як не можна краще. Гармонійне поєднання маринованих огірків і печінки тріски надає особливу пікантність і, головне, прибирає жирність рибного інгредієнта.

Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої печінки тріски;
  • 4 яйця;
  • 300 г моркви;
  • 300 г картоплі;
  • майонез — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • чорний перець — за смаком.

Цей рецепт передбачає, що не тільки яйця повинні бути вареними, але і овочі: морква і картопля. Тому насамперед необхідно зробити саме це. Після того як ці інгредієнти охололи, їх слід крупно натерти. Мариновані огірки для такої страви рекомендується нарізати соломкою.

Як і в попередньому варіанті, банки слід злити жир і розім’яти печінка виделкою. Потім всі інгредієнти ретельно перемішати і приправити спеціями і змастити майонезом. Такий салат з печінки тріски рекомендується подавати охолодженим. Ще один варіант подачі являє собою укладання шарами і змащується майонезом.

Картоплю і тресковую печінку потрібно порізати кубиками, а моркву і яйця — дрібно натерти. Першим шаром укладається картоплю, потім кубики тріскової печінки.

Третій шар — морква, потім соломка маринованих огірків, останній шар — яйця. Верхній шар так само, як і кожен, змащується майонезом. Він прикрашається на розсуд господині зеленню, свіжими огірками, оливками і т. д.

Загрузка...

Салат «Соняшник»

Такий салат з печінки тріски чудово прикрасить стіл, приверне увагу гостей своєю оригінальністю і, звичайно ж, запам’ятається своїм гармонійним смаком. Рецепт такого варіанту схожий на попередній своїми інгредієнтами. Відмінністю є лише наявність картопляних чіпсів і оливок, які потрібні для прикраси.

Салат из консервированной печени трески с овощамиІнгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 2 яйця;
  • 1 банку консервованої печінки тріски;
  • пір’я цибулі і кріп;
  • 2 маринованих огірка;
  • невелика банка оливок;
  • картопляні чіпси;
  • майонез.

Салат з печінки тріски включає в свій список інгредієнтів картоплю в мундирі. Після того як картопля охолов, крупно його натріть і викладіть на дно страви. З печінки рекомендується злити жир, розім’яти виделкою і викласти наступним шаром. Потім слід взяти зварені круто яйця, відокремити жовтки від білків. Білки слід натерти на крупній тертці і укласти поверх тріски, після чого змастити майонезом.

Наступним шаром укладається рубана зелень: лук і кріп. Цей шар накривають мариновані огірочки, порізані кубиками. Цей шар теж промащується майонезом. Завершальний шар — дрібно потерті жовтки. Щоб прикрасити таку страву, потрібно зробити сіточку з майонезу, в середину якої укласти половинки оливок. По краях блюда викласти картопляні чіпси вигином вгору для імітації листя соняшнику.

Варіант салату з рисом

Салат с рисомЩе одним варіантом приготування страви є салат з печінки тріски з рисом. Він чудово підійде для повсякденного харчування й для святкового столу. Для останнього випадку потрібно буде лише прикрасити страву зеленню або оливками. Він не тільки смачний і корисний, але і поживний. До того ж рецепт дуже простий і не потребує багато часу на приготування.

Інгредієнти:

  • 150 г тріски;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 100 г рису;
  • 100 г огірків;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • сіль — за смаком.

Салат з печінки тріски починається з приготування рису. Перед приготуванням необхідно його добре промити. Потім слід залити його великою кількістю води і варити протягом 10 хвилин. Він повинен вийти розсипчастим. Перед додаванням у страву його рекомендується охолодити. Яйце має бути зварене круто, для цього слід варити його протягом 7 хвилин.

Перед нарізкою теж охолодити. Огірок, перед тим як нарізати його кубиками, слід добре помити, а цибулю — почистити і дрібно нарізати. Печінка тріски також подрібнити.

Після того як зварений рис, яйце і нарізані огірок, цибулю і печінку подрібнені, всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати і додати майонез. Є варіант заміни його сметаною, блюдо в обох випадках виходить надзвичайно смачною.

Варіант салату з овочами

Корисний салат, насичений вітамінами овочів, «Літній». Його також віддають перевагу любителі некалорійною їжі, але якщо захотілося якогось різноманіття, то його чудово доповнить печінка тріски. Тресковая печінку і овочі створюють гармонійний смак і являють собою цілий комплекс вітамінів і корисних кислот.

Для такого рецепта знадобиться:

  • 400 г помідорів:
  • 300 р огірків;
  • банку консервованої печінки;
  • зелена цибуля (3 шт.);
  • сіль і перець — за смаком.

Насамперед для приготування цього варіанту потрібно ретельно помити огірки і помідори, після чого нарізати їх тонкими скибочками. Потім слід вийняти з банки тресковую печінку і прибрати паперовими рушниками залишки жиру, після чого порізати її кубиками. Після цього нарізати дрібно цибулю і змішати з іншими інгредієнтами.

Заправити такий салат можна залишилися жиром. Для цього потрібно використовувати 3-4 столові ложки жиру. Потім слід ретельно перемішати всі інгредієнти. Корисний та смачний салат з печінки тріски готовий. Приємного апетиту!

Загрузка...