Рецепти салатів з копченим окорочком

Копченый окорок

Рецепти салатів, як правило, передаються господинями з покоління в покоління. Салат з копченим окорочком користується величезною популярністю, оскільки він не лише напрочуд смачний, але і виглядає бездоганно.

Крім того, дане блюдо вражає своєю різноманітністю, адже існує безліч його видів, починаючи від найпростішого, куди входять 3-4 інгредієнта, і закінчуючи салат-асорті, що складається з 5 і більше компонентів. Завдяки цьому господиням залишається тільки вибрати найбільш прийнятний варіант, і чудовий вечерю можна вважати практично готовим.

Загрузка...

Простий салат з копченим окорочком та квасолею

Цей варіант салату цілком підійде, коли гості раптово опинилися на порозі вашого будинку і часу на приготування повноцінного вечері просто не вистачає.

Інгредієнти:

Свежие огурцы для салата

  • копчений окорочек — 500-600 г;
  • консервована біла квасоля — 400 г;
  • свіжі огірки — 150 г;
  • нежирний майонез — 190 г;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • зелень кропу.

Для початку готують всі продукти. М’ясо акуратно відокремлюють від кісток і довільно нарізають, огірки миють, очищають від шкірки і ріжуть соломкою або кубиками, банку з квасолею відкривають і зливають рідину.

Всі компоненти з’єднують в глибокій тарілці, додають подрібнену зелень кропу і цибулю, заправляють майонезом. Прикрасити салат можна гілочками петрушки і тоненько нарізаними помідорами, скрученими у вигляді троянди.

Салат з корейською морквою, грибами і копченим окорочком

Приготування цього салату забере більше часу, проте його пікантний смак, досягнутий сміливим поєднанням простих продуктів, напевно сподобається навіть самим вибагливим гурманам.

Інгредієнти:

  • копчений окорочек — 500-600 г;
  • солоні огірки — 150 г;
  • варені курячі яйця — 4-5 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • морква по-корейськи — 130 г;
  • майонез — 190 г;
  • олія соняшникова — 4 ст. л.
  • гриби — 500 р.

Вареные яйца для приготовления салатаДля цього салату підійдуть будь-які гриби. Щоб вони швидше підготуватися і бути впевненими в їх поживності, краще просто купити в магазині 0,5 кг шампіньйонів. Їх очищають, миють, ріжуть пластинками і обсмажують в невеликій кількості соняшникової олії.

Окремо смажать цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Курячі яйця відварюють круто і очищають від шкаралупи, ріжуть дрібними кубиками. Далі акуратно розбирають стегенце, відокремлюючи м’ясо від кістки і нарізати його кубиками. Також подрібнюють солоні огірки.

Якщо салат готується для святкового столу, блюдо викладають шарами: окіст, обсмажені гриби, цибулю, яйця, солоні огірки і моркву по-корейськи. Кожен шар потрібно промазати майонезом. Коли салат буде готовий, його ставлять в холодильник на 40-50 хвилин, щоб він добре просочився. Якщо ж блюдо готується в якості щоденного, то всі інгредієнти можна змішати в одній салатниці. Смак від цього не зміниться, але часу буде витрачено набагато менше.

Загрузка...

Салат з овочами, кукурудзою і копченим окорочком

Для його приготування господиня витратить не більше 15 хвилин.

Інгредієнти:

Свежие помидоры для приготовления салата

  • болгарський перець — 1 шт.;
  • свіжі огірки — 1 шт.;
  • свіжі помідори — 1 шт.;
  • консервована кукурудза — 30 г + 1 ст. л. для прикраси;
  • копчений курячий окорочок — 300 г;
  • зелень;
  • сіль, перець;
  • майонез.

Перш за все, з стегенця знімають шкуру і виймають кістки, м’ясо руками поділяють на волокна. Огірки, якщо необхідно, обчищають і нарізують тоненькою соломкою. Помідори ріжуть кубиками, перець — півкільцями, зелень дрібно шаткують. Далі підготовлені овочі, м’ясо, кукурудзу і зелень складають у глибоку миску, посипають сіллю і перцем, злегка поливають майонезом і акуратно перемішують.

Слід зазначити, що слід брати не дуже багато майонезу, оскільки з овочів виділиться досить багато соку і салат не буде сухим. Готове блюдо викладають в красивий салатник, прикрашають зеленню і кукурудзою.

Салат з грибами, копченим окорочком, крабовим м’ясом і ананасом

Страва, незважаючи на незвичайне поєднання інгредієнтів, виходить смачним і дуже ситним, тому його можна приготувати як для домашнього вечері, так і для частування гостей.

Інгредієнти:

  • копчені курячі стегенця — 500 г;
  • консервовані ананаси — 300 г;
  • мариновані шампіньйони — 200 г;
  • крабове м’ясо або палички — 250 г;
  • майонез — за смаком;
  • зелень для прикраси.

Всі компоненти для салату нарізати приблизно однаковими великими шматочками. З курячих стегенець обов’язково попередньо знімають шкіру, видаляють кістки, з ананасів і грибів зливають рідину. Підготовлені інгредієнти складають в салатник і заправляють соусом, приготованим з 3 частин ананасового сиропу та 1 частини грибного маринаду.

Після цього салат ставлять в холодне місце і дають настоятися не менше 2 годин, перед подаванням додають трохи майонезу, перемішують і прикрашають гілочками зелені.

Загрузка...