Рецепти приготування тушкованої капусти з ковбасою

Тушеная капуста с колбасой

Тушкована капуста з ковбасою — смачне блюдо на вечерю. Овочі чудово поєднуються з м’ясом, доповнюють і відтіняють смак один одного.

Найбільшу популярність ця страва має в Німеччині. Там воно вважається традиційним. Скуштувати його можна в будь-якому кафе чи ресторані.

В Росії воно також дуже популярно і має своїх шанувальників. Приготувати тушковану капусту з ковбасою нескладно. Для цього знадобляться інгредієнти, які можна купити в будь-якому супермаркеті або на ринку.

Загрузка...

Капуста тушкована з ковбасою по-домашньому

Час приготування — 30 хв. Кількість порцій — 2-3. Калорійність страви — 250 ккал.

Капуста белокочанная для тушенияОсновні інгредієнти для приготування страви:

  • білокачанна капуста — 400 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • стакан води;
  • масло рослинне — 4 ст. л.;
  • ковбаса — 250 г;
  • томатна паста — 1 ч. л.;
  • сіль, цукор — за смаком.

Ковбасні вироби нарізати невеликими кубиками або соломкою і обсмажити на рослинному маслі. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками. Морквину натерти на тертці. Все обсмажити в рослинній олії. До ароматної засмажки (цибулина і морква) додати ковбаску. Обсмажити всі інгредієнти разом.

Дворічна кругле рослина нашаткувати. Можна скористатися спеціальною дошкою для шинкування або зробити це вручну ножем. Додати до решти інгредієнтів і посолити. Все добре перемішати. Влити склянку води і тушкувати на невеликому вогні протягом 20 хвилин під закритою кришкою. Так, овочі краще приготуються і не пригорять.

За 5 хвилин до закінчення гасіння додати томатну пасту і щіпку цукру. Цукор додасть тушкованої капусти м’якість, а також нейтралізує кислоту, яка міститься в томатній пасті. Перемішати всі компоненти і спробувати на смак. Якщо чогось не вистачає (наприклад, солі), то додати і довести до смаку. Подається страва з пилу-жару. Перед подачею можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Як приготувати тушковану капусту з ковбасою і помідорами?

У літній сезон томатну пасту можна замінити свіжими помідорами. Від цього блюдо вийде більш яскравим і по-справжньому літнім.

Час приготування — 30 хвилин. Кількість порцій — 2-3. Калорійність страви — 240 ккал.

Помидоры для приготовления с колбасойОсновні продукти:

  • капуста — 500 г;
  • помідори — 3 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • стакан води;
  • масло рослинне — 4 ст. л.;
  • ковбаса варена («Любительська»,«Останкінська»,«Докторська») — 250 г;
  • сіль, чорний мелений перець, цукор — за смаком.

Рецепт приготування наступний. Цибулини, моркву, томати нарізати кубиками. Обсмажити на сковороді в рослинному маслі. М’ясний фарш в оболонці нарізати соломкою. Обсмажити і додати до овочів. Капустяне листя нашаткувати ножем не дуже дрібно. Шматочки повинні бути однаковими, щоб вони мали можливість приготуватися за один час.

Всі овочі перемішати до однорідної консистенції, додати сіль, цукор і мелений чорний перець. Обсмажувати на невеликому вогні 5 хвилин. Потім додати склянку води і тушкувати під закритою кришкою ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею спробувати на смак і додати відсутні інгредієнти. Смачна, ароматна, річна тушкована капуста з ковбасою і помідорами готова.

Загрузка...

Тушкована капуста з копченою ковбасою і картоплею

Більш поживною і калорійної вийде тушкована капуста, приготовлена з копченою ковбасою і картоплею. Як приготувати?

Час приготування — 40 хвилин. Кількість порцій — 2-3. Калорійність страви — 360 ккал.

Картофель для тушения с колбасойОсновні інгредієнти:

  • капуста — 500 г;
  • ковбаса копчена — 250 г;
  • картопля — 300 г;
  • морква — 2 шт.;
  • томатна паста — 1 ч. л.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • стакан води;
  • масло рослинне — 4 ст. л.;
  • сіль, чорний мелений перець, цукор — за смаком.

Рецепт приготування такий. Овочі почистити. Цибулину нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Якщо картопля невеликий (молода картопля), розрізати його на половинки. Якщо він великий, поділити на 4 частини. Овочі (цибуля і морква) обсмажити на сковороді в рослинному маслі. Ковбаску нарізати кубиками, але не занадто дрібно, обсмажити разом з овочами. До обсмаженою овочам і копченому м’ясного виробу додати картоплю, посолити, поперчити і влити півсклянки води. Накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин до напівготовності.

Нашаткувати качан невеликими шматочками. Додати до тушкованим картоплі і овочів. Всі інгредієнти перемішати і долити решту води. Тушкувати 20 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додати томатну пасту і щіпку цукру. Все перемішати.

Перед подачею спробувати на смак і при необхідності додати спеції відсутні. Блюдо шалено смачне і поживне.

В мультиварці

Тушкована капуста з ковбасою в мультиварці може бути приготована. Якщо часу для приготування категорично не вистачає, на допомогу прийде мультиварка. У ній можна приготувати чудові страви і при цьому займатися домашніми справами. Всю роботу за вас зробить мультиварка.

Час приготування — 60 хвилин. Кількість порцій — 2-3. Калорійність страви — 220 ккал.

Тушение капусты в мультиваркеОсновні інгредієнти:

  • капустяне листя — 400 г;
  • томатна паста — 1 ч. л.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • склянку кип’яченої води;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • ковбаска — 250 г;
  • сіль, цукор, мускатний горіх — за смаком.

Качан ріжемо соломкою. Морква, вимиту й очищену, натираємо на тертці. Компоненти змішуємо і додаємо сіль. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю в чашу мультиварки в режимі «Смаження».

Додаємо томатну пасту. Обсмажуємо цибулю і томатну пасту разом з дрібкою цукру. Він нейтралізує зайву кислоту томатної пасти. Ковбаску ріжемо соломкою і обсмажуємо разом з усіма інгредієнтами в мультиварці.

Додаємо в чашу мультиварки склянку кип’яченої води і далі підсолені капустяне листя з морквою. Готуємо овочі під закритою кришкою в режимі «Гасіння» 1 год.

У самому кінці додаємо мускатний горіх (за смаком). Капуста тушкована з ковбасою в мультиварці готова!

Загрузка...