Рецепти приготування качиних ніжок

Утиные ножки с апельсинами

Качині ніжки: рецепт їх ― просто знахідка для господині. Адже що може бути краще смачного і ситного м’ясної страви на обід? Але як приготувати качку, щоб її похвалили домашні?

Рецепти приготування качиних ніжок бувають з приготуванням на сковороді або в духовій шафі. Качка ― чудове м’ясо. Але є багато нюансів в її приготуванні. Адже качка відома своєю жирністю, іноді навіть надмірне, а також жорсткістю структури м’яса. Тому ці рецепти допоможуть не тільки смачно приготувати її, але також позбавити від недоліків. Наприклад, підкреслити її ніжний смак апельсинами.

Качині ніжки з апельсинами

Утиные ножки в духовке с яблокамиІнгредієнти (на 6 порцій):

  • 6 качиних ніжок;
  • 2 апельсина;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. крохмалю;
  • 1 ст. води;
  • цедра апельсина;
  • сіль, перець.
Загрузка...

Спосіб приготування

Додати до качці сіль, перець і ретельно її обсмажити з усіх сторін на невеликому вогні в каструлі або іншої ємності з високими бортиками в гарячому оливковій олії. Підсмажене м’ясо вийняти з глибокої сковорідки і викласти на тарілку.

На тій же сковороді добре прожарити цибулину і всипати до неї крохмаль. Ретельно перемішати. Качку перекласти назад в сковорідку, додати до неї апельсиновий сік і влити туди 1 склянку води. Закрити кришкою і продовжувати готувати на слабкому вогні, поки качка не стане м’якою. Прибрати кришку і тушкувати додатково кілька хвилин, поки соус не стане зовсім густим.

Соус влити в соусницю, посипати цедрою апельсина. Викласти ніжки на велику тарілку, присипати цедрою, зверху рясно полити соусом. Подавати до столу гарячими. Як гарнір можна використовувати рис.

Загрузка...

Качині ніжки в духовці з яблуками

Можна приготувати качині ніжки в духовці.

Утиная ножка конфиІнгредієнти (на 2 порції):

  • 2 качині ніжки;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 4 яблука;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 ч. л. перцю;
  • 1 ч. л. солі;
  • мускатний горіх;
  • 1-2 гілочки чебрецю.
Загрузка...

Спосіб приготування

Качині ніжки ретельно вимити під проточною водою, висушити паперовими рушниками чи серветками. Посолити, поперчити, додати мелений мускатний горіх. Відкласти м’ясо на пару-трійку годин, щоб воно увібрало в себе аромат і пікантність спецій. З ніжок слід прибрати зайвий жир.

Молоду картоплю акуратно помити й очистити від бруду. Нарізати великі картоплини на часточки, а маленькі — на половини. Посолити їх. Яблука помити, очистити від шкірки, видалити кісточки і нарізати часточками. Цибулину очистити від лушпиння, нарізати.

В деко з високими бортиками покласти шари м’ясного жиру, скибочки цибулі, качині ніжки. Закрити кришкою або затягнути фольгою. Нагріти духовку (200 градусів). Відправити деко в духовку, щоб жир почав танути.

Коли жир стопится, на низ гусятниці викласти часточки картоплі, яблучка і чебрець. Зверху — качині ніжки. Закрити фольгою і пекти в заздалегідь підготовленій духовці.

За кілька хвилин до готовності прибрати фольгу, дозволивши скоринці придбати золотистий відтінок. Сервірувати птицю слід з гарячою картоплею на просторій тарілці. Додати гілочку чебрецю.

Качина ніжка конфі

Утиные ножки в мультиварке с виноградомІнгредієнти (на 2 порції):

  • 4 качиних стегенця;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 0.5 ч. л. розмарину;
  • 1 ст. л. спецій;
  • 0.5 ч. л. часнику.

Спосіб приготування

Видалити зайвий жир з ніжок. Надрізати шкірку хрест-навхрест, але ні в якому разі не саме м’ясо. Змішати всі складові маринаду і покрити їм качку. Втирати його потрібно дуже ретельно. Потім викласти м’ясо в ємність з щільно закривається кришкою. Прибрати в холодильник на 24 години. Вийняти качку, покласти в рукав для запікання. Ні в якому разі не робити проколів!

Відправити готуватися в розігріту духовку (180 градусів) приблизно на годину. Качина ніжка конфі буде готова тоді, коли придбає насичений золотий колір, з ухилом до коричневого кольору. Вимкнути духовку, розрізати рукав. Потім додатково на кілька хвилин залишити в тій же духовці, щоб качка не висохла. При сервіровці можна дати волю фантазії. Ніжки подають з ягодами, квашеною капустою і будь-яким смачним соусом.

Качині ніжки в мультиварці з виноградом

Утиныее ножки на листе салата с виноградомІнгредієнти (на 6 порцій):

  • 1 кг качиних ніжок;
  • 300 г винограду без кісточок;
  • 4 ст. л. соєвого соусу;
  • 1, 5 ст. л. меду;
  • спеції;
  • 6 зубців часнику.

Спосіб приготування

Змішати соєвий соус, мед. Додати спеції, ретельно перемішати. Покрити ніжки маринаду, натерти часник на тертці. Нанести суміш на птицю. Відправити маринуватися на кілька годин, чим довше, тим краще.

На гарячу сковорідку викласти м’ясо і смажити в маслі на великому вогні, щоб вони зарум’янилися. Запашні ніжки слід відправити у каструлю. Виноград викласти на качку. Каструлю закрити, поставити на режим «Випічка» і тушкувати більше години.

Запечені качині ніжки ― дуже вишукану та фантастично смачне блюдо.

Для його приготування потрібна пара-трійка годин. Але всім відомо, що качине м’ясо дуже тверде. Щоб це виправити, потрібно на добу маринування, але зусилля того варті. Адже варіації доповнень до цієї страви просто зведуть з розуму всіх гурманів.