Рецепти пирога заливного з капустою

Пирог заливной с капустой

Ситний і смачний заливний пиріг з капустою допоможе не тільки вирішити питання з вечерею, але і прекрасно підійде для частування нежданих гостей.

Час на приготування такого пирога піде зовсім небагато. Підготовка займає 10-15 хвилин, а випічка триває приблизно 30 хвилин.

Загрузка...

Приготування начинки

Мука для приготовления пирогаКапуста — продукт, який є в наявності у будь-якої господині. Для начинки в пиріг підійде будь-яка капуста — і свіжа, і квашена. Свіжу можна використовувати як в обробленому (обсмажена), так і в необробленому вигляді. Спеції (сіль, перець, кріп) додаються за смаком.

Без попередньої обробки використовується молода капуста з м’якими листям. Її досить нашаткувати, посолити і добре обім’яти. Таку начинку добре використовувати, щоб спекти швидкий заливний пиріг з капустою, коли дуже мало часу залишається на готування. А зрілу і з жорсткими листям капусту варто дрібно порізати і обсмажити в олії до м’якості.

Рецепт приготування передбачає, що до капустяної начинки додається і ріпчасту цибулю, який обсмажується разом з капустою або окремо. Квашена капуста надає пирога цікавий смак. Її треба попередньо трохи (близько 5 хвилин) відварити, а потім прибрати зайву рідину (віджати) і обсмажити з цибулею.

Перед тим як закладати начинку у форму для випічки, слід переконатися, що вона досить суха. Рідка начинка може зіпсувати пиріг (низ буде сирим). Цвітну капусту теж можна використовувати в якості начинки. Качан капусти попередньо відварюють у підсоленій воді, потім охолоджують і розбирають на маленькі суцвіття, які підсолюють і обвалюють у борошні. І в такому вигляді викладають у форму. Пиріг з кольоровою капустою буде ще смачніше, якщо до суцвіттям додати жменю натертого вершкового сиру або залити їх збитим яйцем.

Кількість капусти для пирога визначає господиня. Як правило, 500 г буде достатньо для випікання в сковороді діаметром 30 см

Як приготувати тісто?

Тісто для заливного пирога з капустою має бути досить рідким, що нагадує по консистенції густу сметану.

Фарш для приготовления пирогаДля отримання такого тесту потрібно збити 3 яйця 5 ст. л. сметани в мисці до отримання світлої пінистої маси. Потім обережно ввести 6 ст. л. борошна, попередньо змішану з 1 ч. л. розпушувача для тіста. Збивати до тих пір, поки всі грудочки не розіб’ються і маса не стане однорідною. Рецепт тесту не є єдиним. Заливку можна готувати і іншими способами, змінюючи склад і кількість інгредієнтів.

Наприклад, заливка з 5 ст. л. майонезу (сметани), 5 яєць, 5 ст. л. борошна з додаванням соди і солі додасть готовому тісту незвичайну пишність. Пиріг буде дуже високим і красивим.

Ще один рецепт холодцю тесту містить такий склад продуктів:

  • 2 яйця;
  • 250 р сметани;
  • 30 г майонезу;
  • 5 г соди;
  • 5 г солі;
  • 250 г борошна.

Всі продукти досить швидко і добре вимішуються. Маса використовується відразу, не вистоюється. Можна використовувати вилку, віночок, але найкраще для цієї мети підійде міксер. Після забивання міксером тісто виходить більш повітряним і ніжним на смак.

Будь рецепт хороший по-своєму, вибір залишається за господинею. Якщо пиріг на майонезі або сметані здасться жирним, то можна замінити кефіром або кисляком. Так, пиріг з капустою на кефірі підійде тим, хто рахує калорії і дотримується маложирной дієти.

Загрузка...

Пиріг з капустою і грибами

Пирог с капустой и грибамиДосить простий у приготуванні пиріг з капустою і грибами. Капуста чудово поєднується з будь-якими їстівними свіжими або солоними грибами. Капустяно-грибна начинка є ще однією можливістю урізноманітнити домашню випічку. Рецепт досить простий.

Свіжі гриби треба очистити і добре промити в проточній воді, обсушити. Розтопити в глибокій сковороді масло і покласти в нього гриби. Часто помішуючи, підсмажити гриби так, щоб вони були сухими. Солоні гриби потрібно злегка вимочити в холодній воді. Потім обсушити і посмажити в маслі з дрібно порізаною цибулею.

Капусту нашаткувати і обсмажити в олії до м’якості. Додати гриби, посолити, перемішати і дати охолонути, переклавши начинку в друшляк, щоб відцідити надлишки масла.

Пиріг з капустою і фаршем

У такий пиріг з капустою і фаршем начинка готується в співвідношенні 3:1. Капусту (300-350 г) потрібно нашаткувати, свіже або відварне м’ясо (200 г) подрібнити через м’ясорубку, цибулю (1-2 шт.) дрібно порізати. У сковороді трохи обсмажити цибулю, додати капусту і м’ясний фарш і продовжувати обсмажувати всі продукти до м’якого стану капусти. Начинку посолити, поперчити за смаком.

Пиріг з капустою і фаршем може стати одним з улюблених страв всієї родини. Фарш можна готувати з будь-якого м’яса: свинини, яловичини, баранини. Любителі м’ясних продуктів можуть використовувати тільки куряче м’ясо без додавання капусти. Рецепт: курячу грудку (400-500 г) слід порубати на дрібні шматочки і згасити у вершковому маслі з ріпчастою цибулею (1-2 шт). Начинку з куркою не варто солити, краще додати соєвий соус (1 ст. л.), який додасть неповторний смак пирога.

Процес випічки пирога

Пирог с капустойЗаливний пиріг можна приготувати швидко, тому, як тільки буде готова начинка, варто включити духовку і прогріти його до 180°С. Добре прогріта духовка — одне з основних умов для отримання смачною і красивою випічки. Наступний крок — підготовка форми для випікання. Краще, якщо це буде сковорода з товстим дном і стінками і високим бортиком (до 5 см). Форму потрібно змастити маслом.

Далі замішується тісто. Невелика частина його наливають на дно підготовленої форми (не більше 1 см), і викладається начинка. На начинку виливається залишилася маса. Останній крок — форму з заливкою поставити в духовку і випікати до утворення рум’яної скоринки.

По закінченні випічки варто переконатися, що пиріг не сирий. Для цього потрібно взяти тонку суху дерев’яну паличку і проткнути готовий пиріг. Відсутність грудочок прилиплого тесту говорить про готовність пирога.

При наявності необхідної програми можна приготувати заливний пиріг з капустою в мультиварці. Рецепт приготування залишається без зміни, як і для випічки в духовці.

Загрузка...