Рецепти пирога з рибою і картоплею

Вкусный пирог с рыбой и картошкой

Навряд чи знайдеться така людина, яка не любить пироги. Одним з найбільш улюблених багатьма дітьми й дорослими вважається пиріг з рибою і картоплею. Кожна господиня робить його своїм улюбленим рецептом. Хтось віддає перевагу використовувати для приготування сиру рибу, а хтось консервовану. Тісто також може відрізнятися за своїм виглядом: дріжджове, листкове, прісне. Пироги часто подають до чаю або ж їдять просто так. Це дуже ситне і досить смачна страва.

Пиріг з консервованою рибою можна готувати в духовці або в мультиварці. Головне — дотримуватися режими і температуру. Для начинки можна використовувати будь-яку рибу. Деякі люблять річкових окунів і піскарів, а інші морські види. Хтось у захваті від червоної риби, а хтось від білої. Все залежить виключно від особистих уподобань. Те ж відбувається з консервованим варіантом начинки. Деякі господині люблять сайру, а інші сардину і т. д.

Загрузка...

Листковий пиріг з картоплею і рибою

Дуже смачним є рецепт пирога з пісочного тіста. На його приготування йде близько години.

Картофель для приготовления пирогаДля цього необхідно підготувати наступні продукти:

  • 200 г риби;
  • 3-4 середніх картоплини;
  • 1 середню цибулину;
  • перець;
  • сіль;
  • листкове тісто.

Для початку потрібно підготувати тісто. Якщо придбати готовий варіант в магазині, то час приготування помітно скоротиться. Розкачайте невеликий прямокутник для нижнього шару, на який будете накладати начинку.

Для начинки необхідно нарізувати філе риби на шматочки. Потім нарізати цибулю і картоплю пластиками. Після того як продукти будуть підготовлені, їх потрібно шарами покласти на тісто. Спочатку кладеться шар картоплі, потім цибулі і риби. Зверху маса посипається сіллю і перцем. Все це потрібно покласти на середину листа і тіста, а на вільних місцях зробити надрізи.

Після цього можна почати робити обкладинку. Коли ви закінчите, переплітати, перекладіть на блюдо деко і відправте в духовку на 40-50 хвилин при 180°С. В результаті повинен вийти дуже смачний і запашний пиріг.

Заливний пиріг з рибою і картоплею

Не менш смачним виходить заливний пиріг. Його можна робити як з сирою рибою, так і з консервованою. Наступний рецепт описує приготування страви з рибними консервами.

Лук для приготовления пирогаУ своєму складі пиріг має наступні інгредієнти:

  • 4-5 середніх картоплин;
  • 1 середня головка цибулі;
  • 2 баночки консервів (тієї, яка вам найбільше подобається);
  • перець;
  • сіль.

Для тесту буде потрібно 3 яйця, склянка борошна, половина склянки сметани і майонезу, сіль і гашене сода.

Для випікання візьміть форму, змастіть її маслом. Потім потрібно викласти на дно кружечки порізаної картоплі, посолити і поперчити його. На нього необхідно викласти кільця цибулі і вміст баночок консервів. Потім потрібно приготувати тісто.

Для цього яйця, борошно, соду, сметану, майонез ретельно перемішайте. Однорідна маса вийде досить рідкою. Цією рідиною потрібно залити форму, щоб вона заповнила собою все проміжки до дна. Форму залиште в духовці 30-40 хвилин при 180°С. Після приготування ви зможете випробувати чудовий заливний рибник, який перед подачею можна прикрасити пір’ям зеленого лука.

Загрузка...

Пиріг з картоплею і консервованою рибою

Консервированная рыба для пирогаЦе рецепт є ще одним способом приготування смачної випічки з рибними консервами. Для нього використовують бездріжджове тісто, яке легко приготувати самому. До його складу входять 150 г борошна, 3 яйця, склянка сметани і майонезу, сіль і 1/2 ч. л. соди. Ці інгредієнти добре перемішуються до консистенції густої сметани.

Після приготування тесту можна приступити до начинки. Для цього 5 картоплин натріть на середній тертці і одну цибулину поріжте невеликими шматочками. З консервної банки потрібно вилити воду і розім’яти вміст виделкою.

Після цього половину приготованого тесту вилийте у форму, попередньо змащену олією. Першим шаром покладіть тертий картопля без води. Зверху покладіть цибулю, а потім рибу. Поверх начинки потрібно вилити другу частину тіста і поставити в духовку на 40-50 хвилин.

Після того як рибник приготується, не варто поспішати виймати його. Потрібно залишити його на деякий час в духовці, щоб він охолов. Після цього можна сміливо подавати страву на стіл. Цей частково заливний пиріг має дуже ніжне тісто, яке просто тане в роті.

Пиріг з картоплею і рибою з дріжджового тіста

Для приготування пирога з картоплею і рибою з дріжджового тіста знадобляться наступні продукти:

  • 1 стакан молока;
  • 4 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • 200 г маргарину;
  • 11 г дріжджів швидкодіючих;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. солі.

У велику чашку або каструлю висипте борошно, сухі дріжджі. Додайте до борошна цукор, сіль, розтоплений маргарин, молоко і яйце. Все ретельно перемішайте і замісіть тісто. Після того, як вона перетвориться в однорідну масу, поставте його в холодильник на 3-4 години до повного приготування.

Для начинки потрібно порізати філе риби, поперчити його і посолити, а потім поставити просочуватися на кілька хвилин. У цей час можна зайнятися картоплею. Її потрібно нарізати тонкими шматочками разом з цибулею. Коли опара приготується, розкачати його в тонкий шар і покладіть на деко. Поверх неї розкладіть цибулю, а слідом рибу. Потім на неї складається картопля. Її можна трохи посолити. При бажанні можна зробити джгутики з тіста і покласти їх в якості прикраси поверх страви.

Перш ніж відправити рибник в духовку, її потрібно розігріти до 190°С. Потім пиріг поміщається для приготування в піч. Якщо є бажання, щоб краї пирога і джгутики були рум’яними, то збийте яйце і отриманою масою змастіть сире тісто.

Таке блюдо готується близько 30 хвилин. Відразу ж після приготування можна покласти поверх пирога маленькі шматочки вершкового масла. Вони розтануть і додадуть страві особливого смаку.

Загрузка...