Рецепти осетрини, запеченої в духовці

Осетр, запеченный в духовке целиком

Осетрина, запечена в духовці, неймовірно смачна страва, яке ідеально підійде для святкового столу. Рецепти його приготування передаються, як правило, з покоління в покоління, тому кожна господиня може похвалитися своїм унікальним варіантом. Незважаючи на це, існують деякі загальні правила, якими не можна нехтувати, інакше риба настільки благородної породи вийде сухою і несмачною.

Дотримуйтесь рекомендацій:

  • Насамперед, слід пам’ятати, що надмірно перевантажувати рибу спеціями і приправами недоцільно, оскільки в цьому випадку втрачаються смак і аромат самого осетра. Однак і без них страва буде пріснуватим, тому все має бути в міру.
  • Щоб осетрина, запечена в духовці, не вийшла сухою, її краще готувати в фользі або рукаві для запікання.
  • Дорослий осетер має ніжне, але жирне м’ясо, тому не потребує додавання олії, якщо ж запікають молоду особину, то без нього не обійтися, так як рибка може вийти сухуватою.
  • Щоб приготувати смачну страву, слід знати і про особливості температурного режиму. Тривалість приготування риби залежить від духовки і величини риби. Велику тушку можна запікати порційно.
  • Рецепти приготування осетрини увазі прикраса готового страви, що дозволяє зробити його по-справжньому королівським. Як правило, для цієї мети використовують тонкі скибочки лимона, зелень, оливки або маслини, вершковий або гірчичний соус.

    Загрузка...

    Осетер, запечений в духовці цілком

    Осетрина, запеченная в духовкеДаний варіант приготування передбачає запікання риби у фользі. Вийде чудовий осетер, запечений у духовій печі.

    Рибу можна приготувати в духовці.

    Інгредієнти:

    • осетер — 1 шт.;
    • гірчиця — 1 ч. л.;
    • майонез — 2-3 ст. л.;
    • лимон — 1 шт.;
    • масло рослинне — 1 ст. л.;
    • масло вершкове — 10-15 г;
    • свіжа зелень — 1 невеликий пучок;
    • перець, сіль, розмарин, орегано — за смаком.

    Цілу, непотрошеную рибу миють, потім на 15-20 хвилин кладуть у міцний холодний розчин солі і обполіскують чистою водою, що дозволить позбутися специфічного запаху твані. Далі тушку кладуть у друшляк і кілька разів обшпарюють окропом, таким чином, луска буде легше відходити і не розлетиться. Очищену, випатрану рибу ще раз миють чистою холодною водою.

    Подготовка осетра к запеканиюВибрані спеції змішують з сіллю і натирають ними рибу. В окремій ємності змішують майонез і гірчицю і отриманим соусом змащують осетра всередині і зовні. Всередину тушки кладуть кілька колечок лимона, гілочки зелені, лавровий лист і скріплюють черевце, використовуючи для цього зубочистки.

    Посуд для запікання вистилають фольгою, змащують маслом, зверху кладуть підготовленого осетра, збризкують його соком лимона і накривають ще одним шматком фольги. Ставлять у попередньо нагріту до 180° С духовку і запікають 15-20 хвилин.

    Через певний час дістають ємність з духовки і прибирають верхній шар фольги. Практично готову рибку поливають соком, що виділився і змащують шматочком вершкового масла. Після цього осетра ще на 5-7 хвилин поміщають в духовку, щоб верх підрум’янився, накривати фольгою при цьому вже не потрібно. Готову страву прикрашають овочами, зеленню. Як гарнір чудово підійде відварена картопля.

    Осетрина, запечена в духовці

    Запікати осетра можна не тільки цілком у фользі, але і шматочками, додати гриби і овочі. Можна використовувати стейки.

    Інгредієнти:
    Белое сухое вино для приготовления осетра

    • осетер — 1 шт.;
    • рослинне масло — 1 ст. л.;
    • ріпчаста цибуля — 2 головки;
    • болгарський перець — 2 шт.;
    • помідори черрі — 200 г;
    • печериці — 200 г;
    • біле сухе вино — 100 мл;
    • лимон — 1 шт.;
    • сіль, спеції.

    Осетрина, запечена в духовці, може бути зроблена з готових стейків осетра, тоді час підготовки риби значно скоротиться. Якщо ж куплена ціла тушка, її перед приготуванням слід так само, як і в попередньому рецепті, спочатку вимочити в міцному солоному розчині, а тільки потім випатрати і нарізати на порційні шматочки товщиною приблизно 3-4 див.

    Посуд, в якій буде запікатися риба, злегка змащують рослинним маслом, зверху викладають підготовлені стейки. Головки цибулі очищають від лушпиння, нарізають тоненькими кільцями і викладають їх поверх риби. Після посипають перцем, кладуть 2 лаврових листа, поливають вином і збризкують лимонним соком.

    Вимиті і обсушені печериці розрізають на великі пластини, якщо гриби не дуже великі, можна поділити на половинки. Перець очищають від насіння і нарізати великими шматочками. На шар цибулі довільно викладають перець і гриби, зверху в хаотичному порядку кладуть розрізані на половинки помідори черрі.

    Духовку розігрівають до 180° С і ставлять у неї ємність з осетриною. Запікають 10 хвилин, після чого дістають, збризкують вином і ставлять ще на 5-10 хвилин. Готовність страви перевіряють виделкою. Якщо вона легко входить у найбільший шматочок, то страва готова.

    Головне не перетримати осетра в духовці, інакше риба стане сухою і втратить більшу частину свого дивовижного смаку. Подавати рибу, приготовану за цим рецептом, рекомендується з білим сухим вином і овочами, з якими вона разом запікалася.

    Загрузка...