Рецепти минтая в сметані

Вкусный минтай в сметане

Минтай в сметані — це корисне і доступне блюдо, яке відмінно підійде як для щоденного вживання, так і для святкового столу. Про це блюді й поговоримо докладніше, адже приготувати минтай в сметані можна різними способами.

Перш ніж приступити до основної теми, хотілося б зазначити, що риба багата корисними вітамінами та мікроелементами і засвоюється організмом дуже легко. Чому будемо розглядати саме поєднання минтая зі сметаною? Все просто: минтай — це один з найбільш доступних і поширених видів морської риби.

При цьому, навіть незважаючи на присутність в рецепті жирного продукту, минтай у сметані є відмінним прикладом не тільки того, як молочні продукти можуть доповнити рибні страви, але й того, що калорійність готового страви в результаті виходить досить низькою — всього 110 ккал на 100 р.

Отже, вашій увазі представлена підбірка кращих рецептів приготування минтая в сметані різними способами. З них кожен зможе вибрати для себе найбільш прийнятний варіант.

Тушкований минтай з цибулею і морквою в сметані

Для того щоб мати уявлення, як приготувати минтай, пропонуємо перший рецепт приготування розглянути з покрокової інструкцією та фото. При добірці риби для страви рекомендується купувати свіжозаморожену продукт, причому сухої обробки.

Репчатый лук для приготовления тушеного минтаяЩоб приготувати минтай тушкований в сметані з цибулею, необхідно наступне:

  • минтай сухої заморозки — 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • морква — 3 шт.;
  • сметана (20-25% жирності) — 0,5 кг;
  • яйця — 2 шт.;
  • мука — 4 ст. ложки;
  • вершкове масло — 50 г;
  • сіль, перець та інші спеції за смаком.

В першу чергу необхідно видалити голову і за допомогою ножиць відрізати хвіст і плавники. Потім рибу слід випатрати. Сполосніть очищений минтай прохолодною водою, поріжте шматочками по 3 см кожен. Залишивши на час минтай, підготуйте овочі. Після цього кожну порцію риби необхідно замаринувати у спеціях і олії.

Склад маринаду:

  • рафінована рослинна олія — 3 ст. ложки;
  • сік лимона — 0,5 ч. ложки;
  • суміш перців — 5 м;
  • рибна приправа.

Лимонный сок для приготовления тушеного минтая

В окремій ємності потрібно змішати посолені шматки риби з маринадом і дати настоятися 15 хвилин, щоб в результаті було смачно і соковито. Тим часом цибулю наріжте півкільцями, а моркву кружальцями. Окремо також необхідно приготувати сметанний соус.

Для цього 200 мл сметани потрібно змішати з 500 мл теплої води, додавши 50 г вершкового масла, сіль за смаком. Потрібно ще й кляр, який можна приготувати з 2 яєць і борошна. Тепер потрібно в розігрітій сковороді обсмажити шматочки минтая у фритюрі до утворення світло-золотистої скоринки.

У сотейнику викладіть шарами минтай смажена і овочі, трохи посоливши кожен шар і приправте спеціями. Важливо не переборщити з приправами, так як вони можуть перебити смак, так і підсушити минтай смажений. Потім залийте блюдо сметанним соусом і тушкуйте до закипання, після чого зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Через 30 хвилин минтай з овочами смажений в сметані буде готовий до вживання.

Загрузка...

Минтай у фользі зі сметаною

Вже неодноразово було доведено, що все геніальне просто. Так, щоб приготувати минтай в духовці, достатньо прикласти мінімум зусиль і часу. Наприклад, процес приготування риби в фользі і сметані в духовці займе не більше 30 хвилин, а в результаті вийде корисне, ніжне блюдо з вишуканим смаком.

Морковь для приготовления тушеного минтаяДля приготування минтая зі сметаною необхідні наступні інгредієнти:

  • минтай — 200 г;
  • морква — 1/2 шт.;
  • цибуля — 1/2 шт.;
  • сметана (25% жирності) — 1 ст. ложка;
  • сіль і перець за смаком;
  • перець горошком і лавровий лист;
  • масло рослинне — 1 ст. ложка;
  • фольга.

Рецепт приготування риби дуже простий. Спочатку обробіть її і вимийте. Овочі наріжте шматочками. Можна додати ще посічену зелень, буде дуже смачно і ароматно. В окремій ємності потрібно змішати сметану, зелень і спеції. Потім у соус занурте шматки риби.

У форму для запікання покладіть шматок фольги. Змастіть її маслом і покладіть нарізані овочі, перець горошком і лавровий лист. Після цього викладіть шматки риби і залийте соусом, що залишився. Загорніть фольгу і відправте блюдо в розігріту до 200°C духовку на 25 хвилин. Минтай, запечений у власному соку, виходить ніжним і низькокалорійним, а подавати його можна з картоплею або рисом. Звичайно, в сметані в духовці риба вийде кілька більш соковитою і ошатною, так що не соромно буде подати на стіл.

Загрузка...

Минтай в сметанно-томатному соусі

Як готувати минтай в духовці або тушкований, ми вже розглянули і, можливо, навіть встигли приготувати, щоб порадувати сім’ю і здивувати гостей. Однак ні один рецепт в такій обробці не зрівняється по корисності і швидкості приготування зі стравами, які готуються господинями в мультиварці. Розглянемо приготування риби в сметанно-томатному соусі.

Сметана для приготовления тушеного минтаяІнгредієнти:

  • минтай — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • лимон — 1/2 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • перець болгарський — 1 шт.;
  • вода;
  • томатна паста — 2 ст. ложки;
  • сіль, перець і спеції за смаком.

Помиту рибу обробити на шматки, змастіть соком лимона і спеціями. Окремо потрібно почистити і подрібнити часник, цибулю і моркву. Потім увімкніть мультиварку на режим «Випічка» і залийте в неї трохи олії. Виставте час 30 хвилин і дайте маслу розігрітися. Тепер покладіть в чашу овочі, щоб вони підсмажилися протягом декількох хвилин.

Вимкніть обладнання і половину підрум’янених овочів викладіть в окрему тарілку. Тепер покладіть в ємність шматки риби, а зверху залийте томатною пастою, розведеною водою і сметаною. Потім покрийте зверху залишилися овочами і тушкуйте минтай в сметані і томаті 1 годину.

Підводячи підсумки зазначимо, що приготувати рибку можна різними способами, не витрачаючи при цьому багато часу і грошових коштів. Розглянуті рецепти стануть у нагоді на всі випадки життя, при цьому вони доводять, що харчуватися можна не тільки правильно, але й смачно.

Приємного апетиту!