Рецепти коржів з сиром на сковороді

Сырные лепешки

Коржики з сиром на сковороді — смачне і швидке блюдо. Таку випічку можна подати до сніданку, супроводити нею суп або бульйон, доповнити овочевим салатом або стейком. Коржики з сиром присутні в національних кухнях багатьох народів. Для їх приготування можна використовувати різні сорти сиру та тіста.

Загрузка...

Коржики з сиром і зеленню: базовий рецепт

Смачне і нескладне блюдо — коржі з здобного дріжджового тіста з додаванням сиру і зелені. Вони підсмажуються на сковороді в невеликій кількості олії і подаються теплими. Для випічки використовується м’який сир типу “сулугуні”. Готові вироби мають приємний солодкуватий смак, добре контрастує з солоним сиром і пряною зеленню. Замість свіжої петрушки можна використовувати сушену.

Для приготування дріжджових коржів знадобляться:

Молоко для приготовления лепешек

  • 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 0,5 склянки молока;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 150 г сиру;
  • невеликий пучок петрушки;
  • рослинна олія для смаження.

Молоко підігрівається, змішується з цукром, сіллю і сухими дріжджами. Суміш виливається в глибоку ємність, всипається чверть порції просіяного борошна, додайте розтоплене масло і злегка збите яйце. Тісто перемішується, всипати ще 1 склянку борошна і дрібно нарізана зелень. Після цього ємність забирається на тепло. Тісто має двічі піднятися пишною шапкою — після кожного підйому його слід акуратно обім’яти ложкою. Процес розстойки займе 1,5 — 2 години.

Готове тісто викласти на дошку, присипану борошном. Відокремлюються невеликі грудочки, збираються в кульки, а потім розкочуються качалкою. Коржі повинні бути невеликими і не занадто тонкими. Сир нарізати дрібними кубиками і розкладається по поверхні коржів.

Сирні кубики потрібно злегка втиснути в тісто і зробити на кожному виробі кілька проколів виделкою. Коржі обсмажуються в невеликій кількості розігрітого рослинного масла з двох сторін і подаються гарячими. За бажанням рецепт можна внести зміни — натерти сир на тертці і додати його в тісто при замісі.

Пьядина: випічка з італійським акцентом

Оливковое масло для пьядиныПьядина — прісна італійська коржик, приготована на сухій сковороді. Ця «близька родичка» піци (родом з провінції Романья) може бути виготовлена з будь-яким м’яким сиром: рікоттою, «Філадельфією», моцарелою. Така коржик стане прекрасною закускою, до неї можна додати нарізані овочі, ковбаски, шинки та інші інгредієнти.

Для приготування знадобляться:

  • 1 кг пшеничного борошна самого дрібного помелу;
  • 2 ст. ложки несолоного свинячого жиру;
  • 2 ч. ложки соди;
  • оливкова олія;
  • 3 ч. ложки солі;
  • 0,5 склянки теплої води;
  • 150 г сиру.

Борошно потрібно просіяти на дерев’яну дошку у вигляді гірки. В центрі робиться поглиблення, в нього висипаються сіль і сода, виливаються 2 ст. ложки оливкової олії. Додаються розтоплений свинячий жир і 0,5 склянки теплої води, замішують круте тісто. Його потрібно зібрати в кулю, обернути харчовою плівкою і прибрати в тепло на 3-4 години.

З готового тіста на присипаній борошном дошці розкочуються тонкі круглі пласти. Заготовки по одній викладаються на розігріту чавунну сковорідку. Корж потрібно кілька разів проколоти дерев’яною паличкою, перевернути і підрум’янити з іншого боку. П’ядіни печуться дуже швидко.

Гарячі вироби швидко змащуються м’яким сиром і складаються навпіл. Випічка подається гарячою, за бажанням всередину можна додати шинку, нарізані овочі, відварну рибу або іншу начинку.

Загрузка...

Швидкі коржі на кефірі: домашній рецепт

Лепешки с сыромТісто готується дуже просто, а швидкі коржі на кефірі виходять м’якими і повітряними. Їх можна смажити на рослинній олії без запаху, однак варто стежити, щоб його було не надто багато. Надлишок олії зробить випічку на кефірі важкої, плоскою і дуже калорійною. В рецепт можна внести зміни, збільшивши кількість цукру або додавши в тісто подрібнену зелень.

Для приготування коржів на кефірі знадобляться:

  • 1,5 склянки просіяного пшеничного борошна;
  • 1 стакан нежирного кефіру;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1 ч. ложка соди, гашеного лимонним соком або оцтом;
  • 200 г напівтвердого сиру;
  • рослинна олія для смаження.

Кефір змішується з цукром, сіллю і содою, порціями всипається просеянная борошно. Напівтвердий сир ріжеться дуже дрібними кубиками і теж замішується тісто. Якщо суміш вийшла занадто рідкою можна додати трохи борошна.

У товстостінній сковороді розігрівається рафінована рослинна олія. Тісто порціями викласти на сковороду, виробам надається кругла або овальна форма. Коржі потрібно обсмажити з двох сторін до рум’яної скоринки, стежачи, щоб вони добре пропеклися всередині і не підгоріли. Готові вироби складаються на тарілку, застелену паперовою серветкою, вбирним зайве масло. Коржі подаються гарячими, вони особливо смачні з свежезаваренним чорним чаєм.

Коржики з сиром і зеленню на кефірі: гострий варіант

Можливий ще один рецепт приготування на кефірі — коржики з сиром і зеленню, а також з перцем. Вироби виходять схожими на невеликі плоскі пиріжки. Для начинки можна використовувати будь-який сир, але особливо насиченим смаком відрізняється підкопчений. Його можна доповнити перцем і пряною зеленню.

Тісто на кефірі виходить досить рідким, вироби випікаються дуже швидко і подаються гарячими.

Тісто на кефірі готується за попереднім рецептом. 200 г копченого сиру натираються на крупній тертці, змішують з невеликою кількістю подрібненої зелені і чорним меленим перцем. Порції тіста викладаються в розігріте рослинне масло. Коли випічка почне злегка пузиритися, на поверхню насипається порція натертого сиру.

Через хвилину поверх виливається ще трохи тесту, сир повинен бути повністю покритий їм. Коли нижня сторона коржів підрум’яниться, вироби потрібно перевернути і підсмажити з іншого боку.

Коржики з сиром і зеленню подають гарячими, вони смачні зі свіжою сметаною або томатним соусом.

Загрузка...