Рецепти картоплі зі сметаною в духовці

Картошка со сметаной в духовке

Картопля зі сметаною в духовці стане незамінним блюдом для будь-якої господині, коли необхідно швидко і смачно приготувати обід або вечерю.

Найпопулярнішим продуктом серед жителів нашої країни, та й усього пострадянського простору, є картопля. Його вирощують тоннами, і практично весь цей обсяг споживається нами за один сезон. Рецепти та інтерпретації його приготування багатогранні й різноманітні.

Загрузка...

Картопля зі сметаною в духовці

Картопля підкорив серця наших громадян своїми поживними якостями і відносно невисокою вартістю. До того ж при відповідному приготуванні він набуває чудовий смак.

Молодой картофель для запекания в духовкеЗапечена картопля в духовці передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • молода картопля — 1 кг;
  • часник — 4 зубчики;
  • сметана — 200 мл;
  • курячі гомілки — 0,5 кг;
  • рослинне масло — 50 г;
  • гриби — 0,5 кг;
  • перець, сіль за смаком.

Рецепт приготування цього чудового блюда досить простий. Для початку беремо нашу картоплю, очищаємо його від шкірки. Після цього розрізаємо бульби на чотири частини. Деко змащуємо олією, викладаємо на нього наш картоплю, солимо і перчимо.

Часник в цьому рецепті грає найважливішу роль, він надає страві пікантний аромат і не менш екзотичний смак. Його теж чистимо і з допомогою преса перетворюємо в пасту, якою рясно покриваємо всі частини картоплі. Цей крок створить незабутній смак готового блюда і перетворить його в справжній шедевр кулінарного мистецтва.

Мясо для запекания с картофелем в духовкеДалі беремо м’ясо і викладаємо між картоплею таким чином, щоб воно щільно прилягало до дна жаровні, оскільки в процесі готування воно повинно гарненько просмажиться.

Зазвичай картоплю і м’ясо мають різні часові проміжки, необхідні для приготування. Тому таке розташування курки та інших інгредієнтів вкрай важливо. У такому вигляді картоплю з часником і куркою відправляємо в попередньо нагріту до 150°С духовку. Проміжне час запікання складе 10-15 хвилин.

Гриби нарізаємо на тонкі пластинки і відправляємо їх на розігріту сковороду для часткової обжарювання. Додаємо до них сіль і перець. Після чого смажимо на середньому вогні до випаровування рідини, яка виділиться з грибів.

Як тільки це сталося, додаємо сметану і ретельно перемішуємо всю масу. Продовжуємо мучити її на сковороді ще протягом 3-5 хвилин. По закінченні цього періоду знімаємо їх з вогню і відставляємо убік — хай трохи охолонуть. Це дозволить сметані повніше просочити грибну начинку.

Картопля в духовці з м’ясом і часником вичерпала первинний часовий запас. Тепер можна додати до неї сметану і гриби. Їх викладаємо зверху, формуючи верхній захисний шар. У такому вигляді відправляємо нашу страву назад в піч ще на 5-8 хвилин. Після закінчення цього часу картопля з грибами в духовці вважається готовою і може подаватися до столу як у вигляді основного блюда, так і в якості ароматної гарніру для свіжих овочів.

Картопля в горщиках

Існує ще один чудовий рецепт приготування картоплі в сметані в духовці з сиром. Саме таке співвідношення всіх інгредієнтів зрадить всьому блюду ніжні і вершкові нотки, а сама процедура запікання за допомогою керамічних горщиків створить незабутній колорит і пікантність готового страви.

Картофель в горшочкахДля створення цього кулінарного шедевра нам знадобляться наступні продукти:

  • картопля — 1 кг;
  • курячі крила — 8 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сир — 200 г;
  • сметана — 200 г;
  • сіль, перець за смаком.

Картопля в духовці зі сметаною і сиром, приготована в горщиках, стане прикрасою столу, до того ж вона дуже живильна.

Завдяки цьому не знадобиться більше ніяких продуктів і страв, щоб провести повноцінну трапезу. Стандартний набір горщиків містить чотири основних елемента. Від цього і будемо відштовхуватися в процесі приготування нашого страви.

Для початку беремо курячі крила і вкладаємо їх на саме дно керамічної ємності — на кожен горщик піде за два крила. Після цього солимо їх і перчимо. Додавати масло або інший рослинний жир не потрібно, оскільки курячі крила містять у собі достатній його відсоток. Він виділиться в процесі приготування і не дасть підгоріти нашим компонентів, до того ж курка з картоплею має ідеальне смакове поєднання.

Сметана для запекания картофеля в духовкеПопередньо очищену картоплю нарізаємо кубиками і наповнюємо нею горщики приблизно до середини. Тепер настає черга моркви. Її натираємо на крупній тертці, ділимо на чотири рівні частини і викладаємо в середину кожного горщика. Ще раз солі і перчимо.

Після цього до самого верху заповнюємо ємності картоплею, залишаючи до верхнього краю незаполненое простір (близько сантиметра). Повторно солимо і перчимо наші заготовки. Проведення цієї процедури в заданій кількості разів необхідно для рівномірної просолення картоплі і додання йому пряного смаку. При будь-якому іншому методі засолу результат вийде або надмірно явним або відсутнім зовсім.

Загрузка...

Сметана — основа ароматного страви

Прийшла черга сметани, нею заповнюємо простір, що залишився. Таким чином, курка з картоплею в процесі приготування промаринується її вершковим ароматом. Тепер на кулінарну арену набирає сир. Його натираємо на крупній тертці і формуємо поверх сметани завершальний шар. Він зіграє роль закупоривающего елемента і створить всередині горщика своєрідний вакуум, який дозволить більш сильно промаринуватися картоплі і курячому м’ясу.

Відправляємо зібрані горщики в попередньо розігріту духовку, виставляємо на ній 180°С і чекаємо 30-40 хвилин. Після цього картопля в духовці з сиром і сметаною вважається готовою. Подавати до столу можна як в самому горщику, так і переклавши всю масу з нього на тарілку. Однак спосіб подачі в керамічній ємності додасть більш яскраві фарби готового блюда з сиром і сметаною.

Загрузка...