Рецепти: буженина з яловичини в домашніх умовах

Буженина из говядины

З давніх часів буженина була споконвічно російською стравою. Буженина з яловичини завжди була присутня на святкових столах наших предків. Сьогодні це ситне і смачне блюдо заслужено займає одне з перших місць серед страв, які доречно зробити як на будь-яке торжество, так і на звичайний сімейний обід. Як приготувати буженину будинку на власній кухні?

Головне — підібрати м’якоть з мінімальною кількістю жиру, допускається лише невелика жировий прошарок. Важливо відзначити, що багато рецепти припускають маринувати м’ясо кілька годин, але результат того вартий!

Загрузка...

Дивовижна буженина з яловичини: найцікавіші рецепти

Ароматна і соковита м’якоть яловичини в духовці з зеленню і часником, сподобається всім без винятку. Варто відзначити, що калорійність буженини з яловичини невисока і становить 195 ккал на 100 р. Тому, вживання цієї страви не призведе до набору зайвих кілограмів і скуштувати його можна навіть тим людям, які сидять на строгих дієтах!

Свежая говядина для приготовления буженины

Необхідні інгредієнти:

  • м’якоть яловичини — 1 кг;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком;
  • часник — 5 зубчиків;
  • петрушка, кріп — кілька гілочок.

Послідовність приготування по кроках:

  • М’ясо добре вимити, витерти паперовою серветкою.
  • Часник почистити, дрібно нарізати.
  • М’якоть яловичини натерти сіллю і перцем. Зробити у шматку невеликі надрізи і помістити в них нарізаний часник. Прибрати в холодильник на 8 годин.
  • Свіжу зелень добре вимити, дрібно порубати.
  • Яловичу буженину загорнути у фольгу, помістити на деко і поставити в духовку, попередньо розігріту до 180 °. Запікати протягом 2 годин.
  • Продукти, необхідні для створення пікантною буженини з яловичини:

    • м’якоть яловичини — 600 г;
    • вино червоне сухе — 6 столових ложок;
    • перець чорний мелений, сіль — за смаком;
    • чорнослив — 12 шт.;
    • кріп сухий — 3 щіпки

    Аппетитная буженинаПриготування страви по кроках:

  • Деко для запікання застелити фольгою.
  • Вирізку яловичини і чорнослив ретельно вимити.
  • У шматку м’яса зробити ножем невеликі надрізи.
  • Чорнослив порізати шматочками.
  • Яловичину натерти сіллю і перцем, у надрізи вкласти чорнослив.
  • Буженину полити червоним вином, загорнути у фольгу, помістити в духовку, заздалегідь розігріту до 190 °. Запікати м’ясо 2 години, після чого дати охолонути і нарізати скибочками. Приємного апетиту!
  • Перед подачею на стіл м’ясо нарізати скибочками і прикрасити свіжою зеленню. Ця страва чудово поєднується з різними соусами і овочами. Приємного апетиту! Багато рецепти приготування яловичої буженини, припускають використання чорносливу і червоного вина. Ці інгредієнти зроблять м’ясо незвичний на смак і вразять будь-якого гурмана!

    Буженина з яловичої вирізки, фарширована яблуками

    Чудовий рецепт ситного і смачного м’ясного блюда — запекти буженину, нашпиговану яблуками й обмащений майонезом, в духовці. Всі домашні оцінять по достоїнству цей кулінарний шедевр!

    Яблоки для приготовления бужениныПродукти, які будуть потрібні:

    • вирізка яловича — 800 г;
    • майонез — 500 мл;
    • морква — 400 г;
    • яблука — 600 г;
    • часник — 7 зубчиків;
    • цибуля — 3 шт.

    Покрокова інструкція приготування:

  • М’ясо вимити, витерти паперовим рушником.
  • На деко покласти лист фольги.
  • Моркву почистити, порізати кружальцями.
  • Цибулю почистити, викласти на фольгу.
  • Часник очистити і розрізати зубчики на 2 частини.
  • Яблука вимити, порізати дольками.
  • Зробити у м’якоті яловичини невеликі надрізи і покласти в них яблука і часник.
  • Весь шматок м’яса обмазати майонезом і загорнути у фольгу.
  • Духовку розігріти до 200 °. Запікати м’ясо протягом 2 годин.
  • Готову буженину з яловичини порізати скибочками, подати до столу.
  • Страва чудово поєднується з овочами, гірчицею і томатним соусом.

    Загрузка...

    Буженина з яловичини, приготована в мультиварці

    Буженина с салатомПриготувати буженину з яловичини можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Цікавий рецепт створення смачного і соковитого м’яса — нашпигувати його морквою, сиром і часником. Буженина з яловичини в мультиварці приємно здивує всіх членів сім’ї своїм ефектним виглядом і насиченим смаком!

    Продукти, які будуть потрібні:

    • м’якоть яловичини — 1200 м;
    • часник -7 зубчиків;
    • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
    • морква — 500 г;
    • твердий сир — 300 г;
    • рослинне масло — 3 стіл. ложки;
    • свіжа зелень (петрушка і кріп) — кілька гілочок.

    Буженина под укропчикомПокрокова інструкція приготування цього кулінарного шедевра:

  • М’ясо вимити, обсушити паперовим рушником.
  • Часник і моркву почистити.
  • Моркву і сир нарізати довгими тонкими брусочками.
  • Свіжу зелень дрібно порубати.
  • Кожен зубчик часнику розрізати на 2 половинки.
  • Далі потрібно нашпигувати яловичину сиром, морквою і часником. Для цього в м’ясі вздовж волокон ножем робляться глибокі проколи, кожен з яких потрібно покласти порізані брусочками моркву, сир і половинки часточок часнику. Інгредієнти потрібно чергувати по рядах — тобто зробити ряд моркви, ряд сиру, ряд часнику. Робити це потрібно до тих пір, поки весь шматок не буде нашпигований.
  • Натерти м’ясо сіллю і перцем, обмазати шматок рослинним маслом і залишити маринуватися на 30 хвилин.
  • Помістити буженину з яловичини в каструлю для мультиварки і встановити режим «гасіння» на 3 години.
  • Для отримання ароматної скоринки по закінчення цього часу потрібно включити режим «випічка» на 25 хвилин.
  • Готову страву посипати свіжою зеленню, нарізати скибочками і подати на стіл з листям салату і овочами. Це страва буде дуже ефектно виглядати на святковому столі. Неповторний аромат такого вишуканого блюда збере на кухні всю дружну сім’ю!
  • Хорошої господині завжди приємно, коли гості з задоволенням їдять страви приготовані нею і кажуть заслужені компліменти.

    Буженина з яловичини — справжній кулінарний шедевр, який припаде до смаку абсолютно всім і без сумніву прикрасить будь-який святковий стіл!

    Рідні і друзі будуть у захваті від цієї страви, зробити яке в домашніх умовах будь-якої господині не складе великої праці.

    Загрузка...