Рецепт запіканки з макаронів з ковбасою

Вкусная запеканка из макарон с колбасой

Запіканка з макаронів з ковбасою є ситним і дуже смачним блюдом. Приготувати його можна з чого завгодно. Проте основним компонентом в даному блюді є макарони. Ковбаса може бути замінена рибою, печінкою, овочами, морепродуктами.

Макарони використовуються будь-які, але краще брати пір’я, гребінці і спагетті. В рецепт страви кожна господиня, залежно від особистих уподобань, може вносити зміни.

Загрузка...

Рецепт макаронної запіканки з варено-копченою ковбасою

Начинка из колбасы и макарон для запеканкиЗапіканка з макаронів з ковбасою і сиром готується з наступних інгредієнтів:

  • 200 р макаронів;
  • 300 г варено-копченого ковбасного виробу;
  • 2 головки цибулі;
  • 200 г томатів;
  • 150 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. ложки борошна пшеничного;
  • 2 склянки молока;
  • 2 ч. ложки кухонної солі;
  • 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю;
  • 1 ч. ложка вершкового масла.

Рецепт приготування такої страви, як запіканка з макаронів з ковбасою і помідорами, досить простий. Ріпчасту цибулю слід почистити і нарізати на дрібні шматочки. Потім нарізка укладається в ємність для запікання і рівномірно розподіляється по дну. Ємність при цьому змащувати маслом не обов’язково.

Макарони слід відварити в підсоленій воді майже до готовності. Потім вони відкидаються на друшляк, щоб стекла вода. Зверху потрібно покласти вершкове масло і дати йому розтанути, після чого макарони перемішуються прямо в друшляку, щоб масло рівномірно розійшлося. Половина з них викладається у форму на цибульний шар.

Варено-копчену ковбасу слід порізати на дрібні шматки і розділити на дві частини. Одна з них викладається на макарони, а зверху додаються помідори. Якщо вони дрібні, їх можна різати навпіл, якщо великі — тонкими кружечками або невеликими шматками.

Далі викладається залишилася макаронна заготівля і нарізана ковбаса. Після цього можна приступати до приготування заливки. У мисці слід збити молоко з яйцями, додати чорний мелений перець, сіль, борошно. Все добре перемішують, щоб не залишилося грудочок. Приготовленим соусом зверху заливається запіканка. Потрібно, щоб заливка закінчувалася трохи нижче рівня самої запіканки, трохи не доходячи до краю.

Сир потрібно натерти на крупній тертці і посипати їм зверху запіканку. Заготівля ставиться в розігріту до 200º духовку приблизно на півгодини до утворення золотистої скоринки. Після витягування запіканки з макаронів з ковбасою і яйцями з духовки слід порізати її, розкласти по тарілках, посипати свіжою зеленню і подавати на стіл в гарячому вигляді.

Рецепт страви з спагетті з ковбасним виробам

Запеканка из спагетти с колбасойРецепт страви включає наступні інгредієнти:

  • 400 г довгих спагетті (трубчастих);
  • 300 г сиру;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 2 цибулини;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. ложки кетчупу;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 ст. ложка майонезу;
  • 60 мл води;
  • сіль, лавровий лист, спеції — за смаком.

Варена ковбаса нарізати невеликими кубиками, цибулю подрібнюється, сир треться на крупній тертці. На сковорідці слід розтопити вершкове масло і обсмажити в ній цибулю протягом 2 хвилин, потім додати ковбасу і смажити ще 3 хвилини. Далі додаються спеції. Цієї страви відмінно підходять приправи для італійської кухні.

Томатна паста розбавляється 60 мл води і виливається до решти інгредієнтів на сковорідці. Додається лавровий лист, все добре перемішується і гаситься ще 5 хвилин.

Спагетті потрібно відварити в підсоленій воді до готовності і промити. Форма змащується маслом, на дно шар викладається спагетті. Зверху додається частина ковбаси з соусом і посипається сиром. Інші шари повторюються в тій же послідовності аж до заповнення форми. Верхнім шаром повинна залишатися сир.

Слід нагріти Духовку до температури 180 ° і поставити туди страву на 25 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності страву покривається сумішшю кетчупу і майонезу. Після охолодження нарізати порційними шматками і подається на стіл.

Загрузка...