Рецепт запеченої скумбрії з овочами в духовці

Скумбрия запеченная с овощами

Одним з улюблених рецептів гурманів є скумбрія, запечена з овочами. Це блюдо збагатить ваш організм фтором, а присутність моркви і цибулі знизить кількість калорій.

Крім того, воно надзвичайно смачне.

Загрузка...

Популярний рецепт приготування риби

Для приготування скумбрії можна використовувати різні рецепти. Одним з них є скумбрія в духовці з овочами.

Для приготування 2-х порцій вам знадобиться:

Скумбрия для запекания

  • 2 скумбрії свіжі або заморожені;
  • морква середнього розміру — 2 кореня;
  • цибуля ріпчаста середній -1 шт;
  • болгарський перець будь-якого кольору -1 шт;
  • помідори — 300 г (краще використовувати звичайні червоні);
  • лимон — 120 г (або один середнього розміру);
  • масло рослинне — 50 мл;
  • петрушка свіжа — 80 г;
  • сіль — ½ чайної ложки без гірки;
  • чорний мелений перець — ½ чайної ложки без гірки;
  • якщо любите часник, можна додати 3 зубчики.

Скумбрія, запечена у фользі, особливо смачна, саме таку рибу краще всього приготувати.

Для цього необхідно підготувати скумбрію. Якщо вона заморожена, потрібно її розморозити, при цьому робити це слід не поспішаючи. Краще покласти рибу ввечері в холодильник, а вранці її можна готувати. Скумбрію слід вимити, видалити зябра, акуратно розрізати спинку і вийняти хребет і кістки. Не варто розрізати рибу на пласти, оскільки в цьому випадку неможливо буде фарширувати. Після підготовки скумбрію потрібно посолити і поперчити, а також скропити соком одного лимона. Якщо соку занадто багато, не варто використовувати весь.

Болгарский перец для приготовления запеченной скумбрииПідготовлену рибу треба прибрати в холодильник і залишити на 40 хвилин. У цей час можна зайнятися рештою інгредієнтами. Овочі необхідно ретельно вимити під проточною водою і очистити. Очищену моркву краще натерти на крупній тертці, це зробить привабливішим. Цибулю і помідор дрібно нарізати. Нарізані кубики повинні мати приблизно однаковий розмір. Болгарський перець шинкуется соломкою.

Після цього овочі потрібно викласти на сковороду в гарячу, але не киплячу олію, злегка обсмажити і тушкувати 7 хвилин під кришкою. За 3 хвилини до готовності додати часник, сіль і зовсім трохи перцю. Часник можна видавити через прес або покласти неочищені зубчики.

Одночасно потрібно підготувати фольгу. Для цього потрібно відрізати шматочок розміром більше, ніж тушка риби, і змастити тонким шаром олії. Потім треба викласти рибу на фольгу і нафарширувати її овочами. Класти їх потрібно в розріз на спині.

Для запікання фольгу потрібно згорнути у вигляді цукерки. Потім покласти рибу на деко і запікати в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів. Перш ніж знімати фольгу з готового блюда, йому потрібно дати трохи охолонути. Скумбрія, фарширована овочами, подається теплою і посипаною зеленню.

Інші способи приготування

Можна також приготувати скумбрію у фользі з овочами та вершками. Щоб запекти таку рибку, довго стояти біля плити не потрібно. Цей рецепт подобається багатьом господиням.

Запекание скумбрии в фольгеДля його приготування вам буде потрібно:

  • скумбрія свіжа або заморожена — 2 шт;
  • сир твердий — 100 г;
  • вершки — 50 мл;
  • овочі для смаження (підійдуть заморожені) — 400 г;
  • гриби, печериці — 80 г;
  • лимон — 1 шт;
  • соняшникова олія — 70 мл

Скумбрія з овочами у фользі ідеально підійде як для дослідної, так і для молодої господині. Рибку слід розрізати вздовж хребта, потім вийняти хребет, зябра, кістки, промити проточною водою і посолити.

Перш ніж запікати рибу з овочами в духовці, необхідно їх обсмажити. Для цього треба помити, почистити, нарізати кубиками гриби. Далі налити на сковороду 50 мл соняшникової олії і викласти заморожені овочі.

Якщо потрібно зробити рецепт більш пікантним, то використовуйте свіжі овочі, такі як морква, цибуля, квасоля. Треба трохи почекати, поки вони почнуть обсмажуватися, після чого додати гриби і тушкувати протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

Скумбрія, запечена в духовці, містить мало холестерину і жирів.

Щоб знизити калорійність страви, використовуйте менший обсяг рослинної олії. Далі в змащену фольгу треба покласти скумбрію, фарширувати її овочами і залити вершками. Після цього потрібно акуратно обкласти тушку часточками лимона. Скумбрія, запечена в духовці з лимоном, буде мати приємний цитрусовий аромат. Пройти повз такої страви вкрай складно.

Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності слід присипати рибку сиром.

Ще один рецепт смачної рибки. Це теж скумбрія у фользі з овочами, але оброблена на порційні шматки. Для її приготування знадобляться:

  • 1 скумбрія;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина середніх розмірів;
  • майонез;
  • сіль, перець за смаком.

Запечена скумбрія виходить дуже соковитою і поживною. Необхідно обробити рибу, нарізати на порційні шматки. Викладаючи в рибу посуд, слід чергувати порційні шматки скумбрії з часточками помідора і цибулі. Така запечена скумбрія готується швидко — протягом 30 хвилин. Щоб блюдо було більш соковитим, слід уникати запікання без кришки. Подають таку рибку, посипавши її зеленню.

Загрузка...