Рецепт тушкованою скумбрії з овочами

Скумбрия, тушеная с овощами

Тушкована скумбрія — вельми популярне блюдо і воно користується успіхом круглий рік. Особливо якщо це скумбрія з овочами. Але восени на приготування цієї страви буде витрачено мінімум коштів, так як ціни на овочі самі низькі саме восени. Та й смак цього блюда буде найбільш насиченим, а аромат багатим.

Відомо, що овочі з городу корисніше і смачніше таких же овочів, вирощених у теплиці. Пропонуємо кілька способів приготування тушкованою скумбрії.

Необхідний набір продуктів

Для приготування рибних страв з овочами думати особливо не треба.

Овощи для тушения скумбрииВідмінно поєднуються з рибою традиційні для нас овочі:

  • томати;
  • перець солодкий;
  • морква;
  • цибуля ріпчаста;
  • цибуля порей;
  • печериці;
  • горошок зелений.

Овочі краще обсмажити на рослинному маслі. Ідеально підійде оливкова, адже саме обсмажені в оливковій олії овочі набувають надзвичайно виразний аромат. Але, за браком оливкової олії, можна обмежитися будь-яким іншим рослинного походження. Масло краще взяти рафінована.

Загрузка...

Підготовка риби

Скумбрия свежемороженаяТака риба, як правило, продається в свіжозамороженому вигляді. Її необхідно розморозити, почистити від нутрощів, плавників, відрізати голову, ретельно вимити і просушити паперовим рушником. Після чого тушку можна нарізати порційними шматочками середнього розміру — шириною приблизно 3-4 див.

Шматочки не повинні бути дуже тонкими, інакше вони будуть розвалюватися в процесі приготування і страва втратить естетичну привабливість.

Нарізану рибу можна посолити і поперчити свежесмолотым чорним перцем. Цього буде цілком достатньо, щоб на виході отримати смачне і ароматне блюдо. Але в питанні вибору спецій необхідно керуватися своїми власними уподобаннями.

Загрузка...

Риба на овочевій подушці

Найпростіший варіант приготування — скумбрія з морквою і цибулею. Морква для цієї страви потрібно нарізати соломкою, цибулю — півкільцями. Припустити цибулю в олії до прозорості, додати моркву і смажити на середньому вогні до напівготовності. Перекласти овочі в сотейник, поверх овочів розташувати шматочки риби, залити соусом і тушкувати до готовності. Гасити можна в духовці або на відкритому вогні.

Від вибору соусу безпосередньо залежить калорійність страви.

Нарезка овощей для приготовления скумбрииНе сильно підвищить калорійність використання томатного соусу або рибного бульйону. Можна і зовсім обмежитися додаванням невеликої кількості води, достатньої для гасіння риби. Скумбрія досить жирна і страва виходить ситним. Але якщо підвищення калорійності не бентежить, то цілком можна дозволити собі розкіш використовувати сметанную заправку.

Крім цибулі і моркви, можна в овочеву суміш додати червоний болгарський перець, також нарізаний соломкою, очищені від шкірки томати, печериці, зелений горошок. Такий набір овочів складе ідеальний кисло-солодкий гарнір для скумбрії.

Скумбрія з картоплею — теж відмінний варіант. Такий варіант приготування може бути використаний навіть для святкового меню. Просто потрібно проявити трохи фантазії. Картоплю треба помити, почистити, нарізати великими скибочками, заправити сіллю і спеціями за смаком, викласти в глибоке деко, залити соусом або бульйоном і тушкувати приблизно півгодини. Можна додати й інші овочі.

Дуже смачною буде скумбрія тушкована з овочами і картоплею, попередньо звареним «в мундирі». Для цього картоплю відварюють, чистять від шкірки, нарізають скибочками, змішують з овочевою заправкою.

Все це викладають разом з рибою в глибоке деко, заливають соусом і тушкують до готовності. Так як всі овочі вже практично готові, а риба готується порівняно швидко, достатньо буде загасити блюдо 15-20 хв. А якщо загасити скумбрію з картоплею в сметані — пальчики оближеш! Це неймовірно смачно. Збережіть собі цей рецепт — безпрограшний варіант порадувати своїх близьких.

Рецепт менш калорійного блюда — скумбрія з цибулею-пореєм.Приготування: Білу частину цибулі нарізати кружечками середньої товщини і вистилати ними дно сотейника, зверху викласти шматочки риби, залити соусом, накрити зеленим листям цибулі і тушкувати до готовності. Скумбрія тушкована буде надзвичайно соковитою і ароматною.

Загрузка...

Мультиварка для приготування тушкованої риби

Тушкована з овочами скумбрія готується швидко і просто, але ще простіше приготувати цю страву в мультиварці. Кожен перерахований вище рецепт може бути адаптований для приготування тушкованої риби в мультиварці.

Скумбрія в мультиварці — це дуже зручно і швидко. Підготовчий процес нічим не відрізняється від приготування в духовці або на відкритому вогні. А в налаштуваннях мультиварки досить вибрати режим «Гасіння» і включити таймер на 20 хвилин.

Рівно через такий проміжок часу можна запрошувати до столу — смачна ароматна скумбрія з овочами вже готова до подачі. Готувати в мультиварці — одне задоволення: без бризок, википання і підгоряння. І завжди приголомшливо смачно.