Рецепт тушкованої картоплі з тушонкою

Картопля тушкована з тушонкою є доволі простою у приготуванні стравою. Віднести його до категорії святкових рецептів, звичайно, можна, але порадувати своїх домочадців в повсякденності можна. Це смачне блюдо поєднується з будь тушонкою, будь то свинина або яловичина. Крім того, загасити його можна як в каструлі на вогні, так і в мультиварці. Який рецепт вибрати, кожна господиня визначає для себе сама.

Перед приготуванням страви слід придбати тушонку. При її виборі, в першу чергу, слід звертати увагу на наявність знака ГОСТ. Звичайно, навіть з такою позначкою якість м’яса може бути різним, але, принаймні, подібна напис гарантує, що в консервах міститься м’ясо, а не рослинний наповнювач.

Другим критерієм при виборі хорошої тушонки є її вартість. Чим дорожчий продукт, тим він якісніший і, відповідно, в ньому більше натурального м’яса. У будь-якому випадку, хороший продукт не може коштувати дешевше відповідного обсягу сирого м’яса. Тому економити на тушенке не варто, адже вона є формують смак компонентом у страві.

Загрузка...

Картоплі зі свинячої тушонкою

Лук для приготовления рецептаРецепт приготування:

Необхідні продукти:

  • 5-6 картоплин;
  • 1 банку свинячої тушонки;
  • 1 цибулина;
  • трохи солі, чорного меленого перцю;
  • вода (за потреби).

Харчова цінність страви: калорійність — 81,4 ккал., білки — 2,5 гр., жири — 3,9 гр., вуглеводи — 9,7 гр.

Це класичний рецепт приготування страви. Згідно йому картоплю слід помити, почистити і нарізати великими кубиками. Потім вона поміщається в каструлю і заливається водою таким чином, щоб була повністю покрита. Ємність ставиться на вогонь хвилин на 30.

Картофель для приготовления рецептаТушкована картопля з тушонкою стає смачніше при приготуванні на слабкому вогні. Однак якщо включити конфорку на мінімум спочатку, готовність страви можна чекати дуже довго. Прискорити процес його приготування можливо, якщо поставити каструлю спочатку на середній вогонь, а після того як вода закипить, перемкнути на слабкий.

Поки вариться картопля, слід почистити і дрібно порізати цибулю. Хвилин за кілька до її готовності в каструлю додається цибульна заготовка. Всі солиться, перемішується. Приблизно через 2-3 хвилини потрібно спробувати бульйон на смак і при необхідності ще підсолити. Вміст каструлі вариться близько 5 хвилин, після чого до неї додається попередньо відкрита тушонка яловича.

Якщо є сумніви в якості консервів, вміст банки спочатку треба вивалити в тарілку і подивитися, скільки в ній жиру. Надлишки можна прибрати ложкою. Якщо м’ясо зліплено в єдиний шматок, його можна розім’яти, щоб воно рівномірно розмішати в страві.

Доводимо страву до кипіння і вимикаємо. У тушонку входить вже готове м’ясо, тому немає сенсу довго його варити. В залежності від уподобань, картоплю з тушонкою можна готувати і як рідке, і як густа страва, все залежить від того, скільки води ви додасте в каструлю при готуванні.

Страва буде смачніше, якщо картопля буде варитися окремо, а все інше буде підсмажити на сковорідці. Цибулю з морквою обсмажуються, до них додається тушонка і обсмажується. У киплячу і вже злегка проварену картоплю додається підсмажена суміш, приправа. Хвилин через 5-10 блюдо знімається з вогню і подається на стіл з додаванням зелені петрушки, кропу, кінзи.

Рецепт картоплі тушкованої з яловичої тушонкою в мультиварці

Морковь для приготовления рецептаРецепт про те, як приготувати картоплю з тушонкою в мультиварці, дозволяє швидко зварити швидкий і смачний обід, витративши мінімум часу і сил.

Інгредієнти:

  • 700 гр. картоплі;
  • 330 гр. яловичої тушонки;
  • 150 гр. лука;
  • 1 морква;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • сіль за смаком;
  • 2 склянки води;
  • кріп, перець чорний мелений, лавровий лист.

Харчова цінність страви на 100 гр: калорійність — 101,5 ккал., білки — 4.3 г, жири — 5.7 г, вуглеводи — 8.8 гр.

Як приготувати тушковану картоплю в мультиварці? Даний процес нітрохи не складніше, ніж при готуванні в каструлі на вогні. Картоплю слід почистити і порізати невеликими шматками. Цибуля шинкуется півкільцями. Морква натирається на дрібній тертці. Всі продукти перемішуються з тушонкою. Додаються спеції, вода. Після цього чаша поміщається в мультиварку і виставляється програма «Тушкування» на 1 годину.

Даний рецепт можна трохи змінити. Знятий з тушкованого м’яса жир поміщається на дно мультиварки, додаються цибулю, моркву і обсмажуються в режимі «Смаження» протягом 10 хвилин. Далі прилад переводиться в режим «Гасіння», а в чашу додається картопля, тушонка і необхідну кількість води.

Таймер виставляється на 40-45 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати приправу. Після того, як страва буде готова, кришку мультиварки слід відкрити, перемішати вміст і дати трошки настоятися.

Загрузка...