Рецепт тушкованих курячих шлунків

Куриные желудки тушеные

Шлунки курячі або пупки — субпродукт, з якого готують страви в різних кухнях світу. Їх і варять і смажать. А тушковані курячі шлунки, рецептів приготування яких величезна кількість, можуть змагатися з делікатесами.

Продукт є повноцінним тваринним білком, багатий залізом, калієм, цинком та фосфором, в ньому досить багато фолієвої кислоти, вітаміну Е та інших корисних речовин.

Загрузка...

Як чистити курячі шлунки

Морковь для приготовления куриных желудковБагато господинь не люблять готувати цей продукт, оскільки вважають, що шлунки курячі дуже важко чистити.

Дійсно, це робота досить копітка, проте в даний час у продажу зустрічаються вже очищені пупки, які перед початком приготування досить ретельно промити і порізати шматочками. Якщо ви придбали неочищені шлунки, то процес чищення субпродукту можна спростити.

Для цього покладіть продукт в крижану воду на пару хвилин. Після цього вийміть їх, плівку надріжте і зніміть. Пупки промийте під проточною водою і обдайте окропом, після чого зніміть залишилася тоненьку плівочку.

Досвідчені кухарі рекомендують перед гасінням курячі шлунки відварити, причому чим довше це робити, тим м’якше вийде продукт. Покладіть підготовлені пупки в каструлю, наповнену холодною водою, поставте на вогонь і варіть протягом 1 — 1,5 годин. Під час приготування періодично знімайте піну, що утворюється шумівкою.

Рецепт приготування курячих шлунків, тушкованих у сметані

Курячі шлунки тушковані в сметані, дуже смачне і ніжне блюдо. Його можна гарнірувати рисом, вареною картоплею та овочами.

Свежая сметана для приготовления куриных желудковДля приготування страви вам знадобляться:

  • 1 кг очищених курячих шлунків;
  • 2 великі моркви;
  • 2 великі головки ріпчастої цибулі;
  • 1 склянка сметани;
  • 3 — 4 столових ложки рослинного масла;
  • 1 — 2 лаврових листа;
  • 1/3 склянки бульйону;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком.

Шлунки курячі очистіть і відваріть до м’якості. Бульйон, в якому варилися субпродукти, не виливайте — він знадобиться для приготування страви. Відварені шлунки наріжте смужками.

Очистіть овочі. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву нашаткуйте соломкою. У сковорідку налийте невелику кількість рослинної олії, підігрійте його і викладіть в посуд підготовлений цибулю, обсмажте його до прозорості, додайте нашатковану моркву. Овочеву масу перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте до м’якості.

Візьміть товстостінну посуд, наприклад, гусятницю. Поставте її на плиту і налийте рослинне масло. Після цього викладіть підготовлені шлунки курячі і злегка обсмажте. Потім викладіть пасеровані овочі і продукти перемішайте. В окремому посуді змішайте сметану і третина склянки бульйону, додайте сіль і приправте перцем. Отриманою масою залийте шлунки з овочами, перемішайте. Зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою 10 хвилин.

Загрузка...

Курячі шлунки тушковані з картоплею

Специи для приготовления куриных желудковКурячі шлунки тушковані з картоплею — ситне повсякденна страва, для приготування якого вам знадобляться:

  • 700 г очищених курячих шлунків;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква середнього розміру;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп та ін).

Перед початком гасіння підготуйте курячі шлунки, очистіть їх і відваріть протягом 1,5 годин до м’якості. У сотейник налийте рослинне масло і поставте посуд на вогонь. Цибулю поріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці.

Тушеные куриные желудкиВикладіть овочі в розігріте масло, перемішайте і обсмажте до золотистого кольору. Шлунки курячі поріжте шматочками і додайте до овочів. Приправте масу сіль і спеціями. Злегка обсмажте протягом 5 хвилин і зменшіть вогонь. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом 15 хвилин, під час гасіння можна додати трохи бульйону, в якому варилися шлунки курячі.

Поки готуються субпродукти, очистіть картоплю і поріжте його досить великими шматочками. Викладіть його в сотейник, додайте бульйон. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 20 хвилин. Коли картопля стане м’яким, вимкніть вогонь. Очистіть 2 зубчики часнику і пропустіть через прес.

Додайте часник на тарілку, приправити чорним меленим перцем і дайте курячих шлунків тушкованим з картоплею трохи постояти і просочитися ароматами приправ. Перед подачею на стіл посипте блюдо подрібненою зеленню.

Рецепт приготування страви можна урізноманітнити, додавши болгарський перець, нарізаний смужками, або шампіньйони. Для пікантності можна додати трохи червоного пекучого перцю, порізаного кільцями, або додати каррі.

Фрікасе з курячих шлунків

Фрікасе — це страва французької кухні, яке варили селяни. Зазвичай його готують з білого м’яса птиці, але і з курячих потрухів (особливо шлунків) фрікасе виходить відмінним.

Для приготування страви вам будуть потрібні:

  • 600 р курячих шлунків;
  • 1 цибуля-порей;
  • 200 г печериць;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 1/3 склянки курячого бульйону;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 0,5 склянки вершків;
  • 5 шт. чорного перцю горошком;
  • сіль — за смаком.

Підготовлені шлуночки порізати довільно. Цибулю-порей порізати кільцями. Печериці витріть серветкою і поріжте скибочками. У глибокій сковороді обсмажте гриби в олії, вийміть їх і в цьому ж маслі обсмажте цибулю-порей. Коли цибуля стане прозорою, додати обсмажені гриби і ложку борошна, все ретельно перемішайте і злегка обсмажте.

Влийте в масу вершки і знову перемішайте, щоб не було грудочок. Викладіть в отриманий соус курячі шлунки, додайте перець горошком і посоліть. Накрийте кришкою. Гасити фрікасе слід протягом 10 — 15 хвилин. Подавайте блюдо зі свіжими овочами, відварною картоплею.

Загрузка...