Рецепт тюфтельок з рисом з підливою

Вкусные тефтели с подливой

Вельми популярним, смачним і поживним стравою на обід або вечерю вважаються тефтелі з підливою, рецепт яких знає чи не кожна господиня. Спосіб приготування даного страви дуже простий і не вимагає особливих витрат часу і грошей. Тефтелі — це «кульки», виготовлені з м’ясного, рибного або будь-якого іншого фаршу.

Частіше всього в їх складі, крім фаршу, міститься відварений рис або капуста, але іноді може додаватися перлова крупа або навіть квасолю. Це буде залежати від особливостей національної кухні. Способів приготування тефтелькою кілька. Найбільш корисним є варіант приготування на пару. Їх можна згасити в соусі, запекти в духовці або обсмажити на сковороді в маслі.

Для фаршу підійде будь-яке м’ясо, найбільш переважний у вашій родині. Порада: самі смачні тюфтельки зазвичай виходять, якщо змішати два (або навіть три) види фаршу, наприклад, яловичий і свинячий.

Щоб м’ясні кульки в процесі добре «склеювалися» і не розвалювалися, фарш рекомендується відбити. Для цього його трохи піднімають в руках, а потім ляпанцем кидають на стіл. І ще одна хитрість: якщо у фарш додати черствий хліб, то він вбере в себе м’ясний сік і в процесі приготування збереже його; таким чином ви отримаєте дуже соковиті тефтелі.

Загрузка...

Тефтелі з рисом і підливою: покроковий рецепт

Технологія приготування тефтелькою з підливою складається з наступних етапів:

Фарш для приготовления тефтелей

  • Приготувати м’ясний фарш.
  • Сформувати з приготованого фаршу кульки середнього розміру.
  • Злегка обсмажити тефтелі в сковороді.
  • Приготувати підливу.
  • Загасити тюфтелі в соусі.
  • Отже, розглянемо, мабуть, найпростіший рецепт: тефтелі з рисом і підливою.

    Вам знадобляться такі інгредієнти:

    • фарш (свинина + яловичина) — 500 г
    • цибуля ріпчаста — 2-3 шт
    • 100 г рису
    • 2-3 зубчики часнику
    • 70-80 г хліба
    • молоко — 0,1 л
    • трохи рослинного масла для смаження
    • пюре з 2-3-х помідорів
    • гострий перець, зелень за смаком

    Рецепт тюфтельок

    Спочатку на 2-3 хвилини потрібно замочити хліб у молоці. Далі займемося рисом: промиваємо його і варимо хвилин 5-7 до стану напівготовності. До фаршу додаємо дрібно порізану цибулю і подрібнений часник, зелень, перець.

    Рис для приготовления тефтелейКраще перемолоти все в блендері до однорідної консистенції. Потім хліб потрібно віджати і додати у фарш. Знову все перемішуємо. Додаємо рис. Далі потрібно зліпити з отриманого фаршу руками невеличкі кульки і, злегка обсмаживши їх на сковороді, викласти в казан або глибоку каструлю.

    Потім слід приготувати підливу: подрібнюємо одну цибулину і один зубчик часнику, все обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Далі необхідно все посолити і додати помідори, перемелені в блендері або дуже дрібно порізані.

    За бажанням додайте спеції на ваш смак. 2-3 хвилини обсмажуємо отриману суміш, потім додаємо в неї 400 мл кип’яченої води. Необхідно довести підливу до кипіння і протомитися ще пару хвилин, а потім залити нею тефтелі. Чудово заправити страву приготовленою підливою в духовці. Тушкуємо тефтелі з рисом 12-15 хвилин, накривши каструлю кришкою, на слабкому вогні.

    М’ясні тефтелі з підливою подаються гарячими. Вони чудово поєднуються з різними гарнірами: смаженою або відварною картоплею, пюре, овочевим рагу, спагеті, крупами і т. д.

    Загрузка...

    Рибні тефтелі з підливою

    Ще один рецепт тюфтельок, але вже рибних. Якщо ви дотримуєтеся релігійний піст або просто не любите м’ясо, то «паличкою-виручалочкою» стануть тефтелі, приготовані з рибного філе. Ця страва сподобається не тільки любителям корисних і смачних страв, його з величезним задоволенням їдять маленькі дітки, яких зазвичай не змусиш з’їсти рибу у своєму традиційному вигляді.

    Отже, вам потрібно:

    • 1 кг рибного філе (це може бути будь-яка риба, найбільш краща у вашій родині)
    • 300 г пшеничного хліба
    • ріпчаста цибуля — 5 шт
    • 1 середня морквина
    • сіль, перець, спеції
    • томатна паста
    • соняшникова олія

    Приготування

    Морковь для приготовления тефтелей

    Необхідно промити рибне філе і нарізати невеликими шматочками, хліб замочити в мисці з водою. Взяти 4 цибулини, почистити, дрібно порізати і обсмажити в соняшниковій олії. Додати цибулю до риби, туди треба покласти хліб, злегка віджавши його від зайвої рідини.

    Цю суміш пропускаємо через м’ясорубку. Далі фарш солимо, перчимо, заправляємо улюбленими спеціями і ліпимо з нього кульки, які потім потрібно обсмажити на сковороді в рослинному маслі. Викладаємо тефтелі в каструлю.

    Готуємо соус. Подрібнюємо залишилася цибулину, тремо на тертці моркву, все пасеруємо на сковороді в рослинному маслі. Потім потрібно додати до засмажки томатну пасту, зовсім трошки борошна і влити кип’яченої води «на око» (близько 500 мл).

    Отриману суміш слід довести до кипіння і протомитися на слабкому вогні кілька хвилин, після чого цим соусом заливаємо тефтелі і тушкуємо 35-40 хвилин під кришкою. Подавати тефтелі на стіл потрібно гарячими, з будь-яким гарніром.

    Тефтелі з рисом і підливою в духовці

    Сметана для приготовления подливыІнгредієнти:

    • 800 г м’ясного фаршу
    • ріпчаста цибуля — 1 шт
    • 1 яйце
    • 4 ст. л. рису (краще круглозерного)
    • 3 великих помідора
    • 100 г сметани
    • 1 ст. л. пшеничного борошна
    • сіль, приправи за смаком
    • рослинна олія

    Покроковий рецепт приготування

    Спочатку необхідно відварити до напівготовності рис. Далі потрібно очистити і подрібнити цибулю, додати його в фарш. Додати 4 ст. л. рису, посолити, поперчити і все ретельно перемішати. Для соусу: натерти на крупній тертці помідори разом з шкіркою або перемолоти в блендері; гасити їх в сковороді не більше 10 хвилин, в кінці додати сіль і спеції за смаком, борошно.

    Форму для запікання змащуємо олією, скачуємо фарш середнього розміру кульки і викладаємо в неї. В охолоджений соус потрібно додати сметану і залити цією сумішшю тефтелі.

    Далі форму необхідно накрити фольгою і відправити в духовку, попередньо розігріту до 200° С, на 25-30 хвилин. Готову страву краще всього поєднується з овочевим гарніром, рисом або відварними макаронами.

    Маленькі хитрощі

  • Як вже говорилося, традиційно тефтелі готуються з мішаного фаршу, наприклад, свинина + яловичина або курка + індичка.
  • Панірувати тефтелі, на відміну від котлет, краще в борошні, а не в сухарях.
  • Щоб тефтелі не розвалювалися, фарш потрібно дуже ретельно вимішувати в мисці руками.
  • Для кращого склеювання додають яйце, але при дотриманні технології приготування, тефтелі і без нього не розваляться.
  • Спочатку потрібно обсмажувати тефтелі з двох сторін на сковороді без кришки і тільки потім викладати в каструлю.
  • Використовуйте різні спеції та приправи для додання страві пікантності: червоний перець, хмелі-сунелі, кмин, часник, корицю і пряні трави.
  • Використовуючи вищенаведені рецепти, тефтелі з підливою, які ви приготуєте, вийдуть смачними і корисними на радість близьким і рідним. Приємного апетиту!

    Загрузка...