Рецепт тіста для піци на сметані

Вкусная пицца на сметане

Тісто для піци на сметані, звичайно ж, не використовується в італійських ресторанах і класичних рецептах, а ось на кухнях російських домогосподарок — так. Уже давно прийнято вважати, що піца — це ідеальне блюдо для того, щоб прилаштувати «обрізки» і невеликі шматочки продуктів, що залишилися або завалящі в холодильнику. В начинку для російської піци прийнято відправляти все, що знайдеться. За цим же принципом і з’явилося тісто для піци на сметані.

Як і класичні рецепти цієї страви, сметанна основа має безліч видів: дріжджова і бездрожжевая, тонка і пишна, ніжна і м’яка.

Однак найчастіше готується таке тісто для піци без дріжджів, оскільки саме сметана в поєднанні з деякими продуктами (наприклад, содою) дає пишність випічці.

Загрузка...

Швидкі в приготуванні рецепти

Пшеничная мука для приготовления пиццыШвидке тісто на сметані і майонезі

Для приготування вам знадобляться наступні продукти:

  • пшеничне борошно — 600 г;
  • сметана — 200 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • майонез — 250 г;
  • сіль на кінчику ножа.

Всі інгредієнти потрібно змішати в чистій сухій ємності до однорідної консистенції, потім поступово додати борошно, безперервно помішуючи. В результаті вийде рідка маса. На попередньо розігріту сковорідку налити трохи рослинного масла.

Потім вилити туди тісто, стежачи за рівномірністю його розподілу. Далі, викласти начинку на корж, заздалегідь підготовлену, і засипати великою кількістю тертого сиру. Зменшити вогонь, готувати до повного розплавлення сиру. Даний рецепт основи на сметані і майонезі дуже швидкий і ідеально підходить на випадок «небажаних гостей».

Загрузка...

Експрес-піца

Подсолнечное масло для приготовления пиццыТак само як і в попередньому рецепті, можна приготувати тісто для піци без дріжджів. Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 500 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — 10 г;
  • розпушувач для тіста — 2 чайні ложки;
  • сметана або кефір — 200 г;
  • соняшникова олія — 2 столові ложки;
  • цукор — 10 р.

У чистій сухій ємності змішайте нижче перераховані продукти, додаючи їх в наступному порядку: курячі яйця, сметана, цукор, сіль і рослинне масло. Продовжуючи безперервно помішувати, введіть розпушувач і борошно. Замісіть тісто: воно повинно вийде дуже м’яке, але податливе.

Розкачайте заготовку на пергаменті, присипаному борошном, і перенесіть на деко. Викладіть начинку, присипте сиром і спеціями за смаком. Поставте деко в розігріту духовку, випікайте при 180 градусах приблизно 30 — 40 хвилин.

Рецепти без дріжджів

Бездріжджове тісто для піци

Містить у собі наступні продукти:

  • пшеничне борошно — 800 г;
  • сметана або кефір — 500 г;
  • розм’якшене вершкове масло або маргарин — 150 г;
  • цукор — 50 г;
  • сода і сіль на кінчику ножа.

У сметану додати цукор і сіль і розмішувати до повного розчинення сухих продуктів. Далі, постійно помішуючи, ввести в сметанную суміш розм’якшене вершкове масло або маргарин. Потім додаємо просіяне через сито борошно і соду і замішуємо основу для піци. Після розкачуємо її, укладаємо у форму або на деко, розкладаємо начинку, сир і відправляємо в духовку.

Тісто для піци без дріжджів з сиромСыр для приготовления пиццы

Приготуйте наступні продукти в зазначеній кількості:

  • сметана або кефір — 200 г;
  • сир, тертий на крупній тертці — 200 г;
  • сіль і сода на кінчику ножа;
  • цукор — 10 г;
  • пшеничне борошно — 400 р.

Змішайте всі перераховані вище складові, крім борошна. Домігшись однорідності маси, поступово додайте в неї борошно. Замісіть тісто, розкачати його і оформите начинкою. Даний рецепт викликає захоплення навіть у найвимогливіших гурманів. Сирна основа з’їдається з великим задоволенням, навіть краюшки.

Тісто для піци без дріжджів на сметані

Горка мукиДля приготування вам знадобляться:

  • пшеничне борошно — 400 г;
  • сметана — 200 г (можна замінити кефіром);
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове або маргарин — 50 г;
  • цукровий пісок — 10 г;
  • сіль на кінчику ножа.

З допомогою віночка збити яйця з цукром і сіллю. Розтопити вершкове масло (або маргарин), дати трохи охолонути і додати до яєць. Потім ввести в суміш сметану і ретельно перемішати. Після цього можна за допомогою міксера (або вручну) замісити тісто, поступово додаючи борошно. Сформувати колобок і дати «відпочити» хвилин 30.

Цього часу вистачить на приготування начинки. Після закінчення часу оформіть блюдо у жароміцних форму або на деко, поставте в заздалегідь розігрітий духову шафу і випікайте близько 50 хвилин.

Який би рецепт приготування вам не припав до вподоби, результат приємно здивує вас і ваших гостей, а випічка вийде нітрохи не гірше страв, приготованих за традиційними класичними рецептами Італії.

Найголовніше — це не боятися пробувати і експериментувати як з складом начинки, так і з інгредієнтами основи. Вищеописані рецепти універсальні і прості, на їх основі можна готувати не тільки піцу, але і пироги і пиріжки, і коржі, і рогалики і будь-яку іншу випічку.

Загрузка...