Рецепт супу з тушонкою

Суп с тушенкой

Існує кілька способів приготування супів, в основу яких входить м’ясний бульйон. Можна приготувати суп з тушонкою рецепт, якого достатньо простий. Адже для отримання смачного м’ясного бульйону необов’язково витрачати кілька годин на те, щоб зварити м’ясо. Досить просто відкрити законсервовану баночку тушонки і додати в суп.

Є безліч різних видів супів, наприклад, щавлевий суп, розсольник і т. д. Навесні, як тільки з’являються щавелевые листя, люди починають готувати з ними різні страви. Вони містять у собі вітаміни, необхідні організму у весняний період. А якщо зварити щавлевий суп з тушонки, то вийде набагато швидше, ніж готувати з звичайним м’ясом. Приготувати суп з тушонки можна досить легко і дуже оперативно, причому самі рецепти і зовсім прості.

Загрузка...

Суп з яйцем

Щавлевий суп готується досить просто і швидко, особливо якщо робити його з тушонкою. До того ж зробити його більш або менш калорійним можна, якщо покласти в щавлевий суп м’ясо з тушкованого м’яса без жиру. Відповідно, підвищення кількості жиру дасть свій ефект.

Суп с яйцом и тушенкойПродукти, які необхідні для приготування такої страви, як щавлевий суп з тушкованого м’яса:

  • тушонка — 1 банка;
  • яйця — 5 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • листя щавлю — 1 пучок;
  • цибулина — 1 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цукор — 0,5 ч. л.;
  • борошно — 1 ч. л.;
  • сметана;
  • сіль;
  • перець.

Моркву треба очистити від шкірки і помити. Цибуля очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Морква ж потрібно натерти на крупній тертці. Потім викласти все на розігріту сковорідку, змащену олією. Овочі посипати цукром і смажити на повільному вогні, поки цибуля і морква не стануть золотистого кольору. Після того як овочі обсмажаться, треба посипати їх борошном, перемішати і ще протягом кількох хвилин обсмажувати.

Тушенка для приготовления супаКартоплю очистити від шкірки і промити під проточною водою. Нарізати середніми кубиками, викласти в каструлю з водою, злегка підсолити і поставити на вогонь. Коли вода закипить, треба зробити вогонь тихіше і видалити з’явилася піну на поверхні, після чого варити протягом 10 хвилин.

Після цього перекласти обсмажені овочі зі сковороди в каструлю, додати лавровий лист і тушонку. Добре все перемішати і варити ще хвилин десять на невеликому вогні.

Щавель нарізати і додати в загальну масу, покласти сіль і спеції за смаком. Яйця потрібно відварити і очистити від шкаралупи, а потім нарізати дрібними кубиками, після чого додати їх у щавлевий суп.

Потім загасити вогонь і дати супу настоятися. Перед тим як подати на стіл, тарілки можна додати по ложці сметани.

Суп з локшиною і тушонкою

Такий суп чимось схожий на блюдо, яке називають лазанья. Різниця невелика, оскільки в ньому листя лазаньї замінені звичайної яєчної локшиною.

Суп с лапшой и тушенкойЩоб приготувати суп з тушонки, знадобиться:

  • 0,5 кг тушкованої яловичини в банку;
  • білі цибулини — 2 шт.;
  • 5-6 помідорів;
  • 2 солодких перцю;
  • 4 часникового зубчики;
  • 40 г томатної пасти;
  • 3 літра м’ясного бульйону;
  • 240 мл вершків;
  • по 3 г сушеного орегано і базиліка;
  • 120 г яєчної локшини;
  • твердий сир;
  • олія соняшникова;
  • сіль.

Цибуля очищається від лушпиння, потім дрібно кришиться. Перець промивається проточною водою, очищається від серцевини і насіння, після чого нарізають на дрібні кубики. Помідори миють і обливають в окропі так, щоб можна було без особливих зусиль очистити їх від шкірки. Після того як помідори очищені, вони також нарізати на кубики. Часник, в свою чергу, очищається від лушпиння.

Ставимо сковорідку на вогонь, попередньо змастивши її олією. Як тільки вона нагріється, на неї викласти цибулю і смажиться на повільному вогні. Після того як цибулю злегка обсмажиться, до нього додається солодкий перець і все це продовжує смажитися ще хвилин п’ять. Потім туди засипається часник, пропущений через прес, і сушені трави.

М’ясний бульйон наливається в каструлю і теж ставиться на вогонь. Коли він закипить, в нього висипається вміст сковорідки і томати. Все це вариться до готовності овочів. Як тільки вони зваряться, в каструлю висипається тушонка і кладуть макарони. М’ясо в тушенке попередньо відокремлюється від жиру. Сіль додається за смаком. Після того як макарони зваряться, суп можна вважати готовим.

Подається він, посипані тертим сиром.

Загрузка...

Швидкий суп

Суп с тушенкойЦей суп готується швидко, і в той же час він досить ситний, враховуючи те, що на нього йде мало продуктів. Він ідеально підійде, якщо у вас мало часу на приготування.

Продукти потрібні для приготування супу:

  • тушонка — 1 банка;
  • картопля — 4-5 шт. середніх;
  • кріп або петрушка — 1 пучок;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль;
  • вода.

Картоплю очистити від шкірки, помити і нарізати кубиками. Висипати в каструлю з водою і поставити на вогонь. Цибулю і моркву почистити і викласти на сковорідку, попередньо змастивши її олією і нагрівання. Смажити все до золотистого кольору.

До звареної картоплі додати засмажені овочі, тушонку і нарізану зелень. Після все посолити за смаком і варити протягом п’яти хвилин. Зняти з вогню. Суп з тушонки готовий.

Таким чином, суп з тушонки є смачним і швидким у приготуванні. Його можна готувати як у будні, так і у свята, або ж нагодувати несподіваних гостей, витративши на все мінімум часу.

Загрузка...