Рецепт супу шурпа з курки

Рецепты приготовления шурпы из курицы

Таке блюдо, як шурпа з курки, знайоме, швидше за все, тільки жителям Росії. Шурпа — це традиційне узбецька страва, і готують його з баранини. Однак даний вид м’яса не завжди є під рукою або не всім подобається.

Тому російські люди часто замінюють баранину м’ясом курки. Назва цієї страви походить від арабського слова «шобра», що в перекладі означає «суп». Сама по собі шурпа з курки є дуже наваристим супом з прозорим бульйоном і великою різноманітністю овочів і спецій.

Суп шурпа на курці

Для приготування цієї страви знадобляться наступні продукти: тушка курки на 1,5-2 кг, ріпчаста цибулю — 3 штуки, морква — 3 штуки, картопля середнього розміру — 5-6 штук, помідори — 4 штуки, пучок коріандру, 2-3 зубчики часнику, зіра, сіль і мелений перець за смаком.

Разделка тушки курицы для приготовления шурпыПриготування починається з оброблення тушки курки. Відокремте ніжки, стегна, крила, решту розріжте навпіл уздовж хребта. В п’ятилітрову каструлю покладіть розділене м’ясо птиці, залийте кип’яченою теплою водою і поставте на середній вогонь, не забувайте знімати пінку.

В цей час почистіть овочі. Ріпчасту цибулю порізати кільцями, моркву натріть на крупній тертці або нарізати соломкою. Картоплю також необхідно почистити і порізати на кубики. Помідори покладіть в глибоку миску, залийте окропом на 5 хвилин. Після цього шкірка легко зніметься. Очищені томати порізати півкільцями.

Як тільки бульйон буде готовий, дістаньте з нього курку, остудіть і відокремте м’ясо від кісток. Потім разом з овочами помістіть назад в наваристий бульйон. Відразу ж можна додати спеції і сіль. Коли овочі зваряться і стануть м’якими, каструлю з шурпою можна зняти вогню і засипати туди порізаний коріандр. Суп шурпа з курки дуже простий у приготуванні, а страва порадує незмінно чудовим смаком.

Загрузка...

Шурпа з курки: рецепт для мультиварки

Приготовление шурпы из курицы в мультиваркеВід технічного прогресу не відстають і традиційні рецепти народів світу. Тому зараз не проблема приготувати шурпу з курки в мультиварці. Список інгредієнтів: куряче філе — 0,5 кг, картопля — 3-4 штуки, морква — 1 штука, цибулина — 1 штука, болгарський перець — 2 штуки, томати — 2 штуки, сіль і перець — по 1 ч. л., петрушка і кріп.

Куряче філе ретельно промити, розрізати на великі шматки і викласти в чашу мультиварки. Додати 3 л води і поставити на режим «Суп» або «Мультиповар» на півгодини. За цей час необхідно підготувати овочі. Порізати дрібно цибулю, а картоплю, моркву, помідори і болгарський перець — кубиками середнього розміру.

Через півгодини додати овочі і спеції до бульйону в мультиварку. На тому ж режимі готувати ще 15 хвилин. На цьому рецепт шурпи з курки виконаний, подавати слід, присипаючи нарізаною зеленню.

Загрузка...

Шурпа з курки з рисом

Шурпа из курицы с рисомДля початку слід приготувати всі необхідні продукти: 0,5 кг курки, ріпчаста цибуля — 1 штука, несолоне сало — 80 г, півсклянки рису, невеликий пучок кропу, лавровий лист — 2 штуки, сіль — 0,5 ч. л. Куряче м’ясо добре помити і порізати на середні шматочки.

Помістити в трилітрову каструлю з холодною водою. Потім поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, періодично знімаючи накипевшую піну, після цього залишити на слабкому вогні приблизно на 30 хвилин.

Після закінчення цього часу підготувати рис, промивши його холодною водою і додати до курячого бульйону. Знову довести до кипіння і варити ще 15 хвилин до готовності рису. На останньому етапі приготування потрібно трохи обсмажити сало з цибулею і додати в каструлю з рисом. Вимкніть плиту і покладіть в суп лавровий лист і сіль. Також можна додати спеції за смаком.

Незалежно від того, як приготувати шурпу, результат завжди однаковий: смачне, ситне, смачне і корисне блюдо, за допомогою якого ви завжди можете урізноманітнити щоденне меню своєї родини.