Рецепт свинячого окосту в духовці

Свиной окорок в духовке

По-справжньому святковим блюдом є свинячий окіст в духовці. Його господині готують за рецептами, які мають свої секрети. Багато з них запікають окіст в духовці у фользі, інші — в кулінарному рукаві, а треті запікають цілком без упаковки.

Щодо вибору спецій тут теж велика різноманітність. Господині використовують як сухі трави, так і свіжі в поєднанні з пікантним часником і цибулею. У матеріалі розглянуто найбільш цікаві та смачні рецепти.

Загрузка...

Свинячий окіст, запечена в рукаві

Чеснок для приготовления рецептаОсновні компоненти:

  • окіст — 1,5 кг;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком;
  • лавровий лист, розмарин, орегано, зіра невелику кількість за смаком.

Як приготувати? Запікається свинячий окіст в духовці дуже просто. Для початку необхідно придбати хороший окіст. Зіскоблити верхню частину шкіри ножем і промити під проточною водою. Потім готуємо маринад. Для цього пропускаємо через часникодавку часник і додаємо до нього кухонну сіль, мелений чорний перець, розмарин, орегано і зіру.

Цією сумішшю добре натираємо м’ясо зовні. Потім робимо кілька неглибоких отворів з кожної сторони і вкладаємо в них залишки суміші. Краї окосту зшиваємо ниткою і залишаємо його маринуватися протягом 1 години на столі. Коли він замаринується, кладемо його в кулінарний рукав і щільно затягуємо з двох сторін. Це робиться для того, щоб сік, який буде виділятися з м’яса, нікуди не подівся, а просочив смаком все блюдо.

Випікати його необхідно в духовці протягом 1,5 годин при температурі 180°С. Коли м’ясо буде готове, обережно дістаньте його з рукава. Запечений свинячий окіст обсмажте на деку в духовці ще 10 хвилин. Це необхідно для того, щоб на поверхні м’яса утворилася золотава ніжна і ароматна кірочка.

Як гарнір для основного блюда можна подати молодий відварну картоплю або тушковану капусту.

Свинячий окіст, запечений у фользі

Лук для приготовления блюдаОсновні інгредієнти:

  • окіст — 1,5 кг;
  • часник — 1 шт.;
  • рослинне масло — 50 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.

Для маринаду:

  • гірчиця — 2 ст. л.;
  • мед натуральний — 1 ст. л.;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати? Головку часнику чистимо і нарізаємо дрібними слайсами. До нього додаємо чорний мелений перець, кухонну сіль крупного помелу і половину склянки рослинного масла. Суміш добре перемішати до однорідності. Свинину миємо під проточною водою і зачищаємо ножем шкіру. На поверхні робимо невеликі розрізи і шпигуємо їх пікантною часниковою сумішшю. Залишками натираємо поверхню стегна.

Свиной окорок

Готуємо маринад для свинячого окосту. Для цього в невеликій мисочці змішуємо гірчицю з розтопленим на водяній бані медом. Якщо мед рідкий і добре змішується з гірчицею, то розтоплювати його не треба. Отриманим маринадом натираємо м’ясо. Він повинен просочити його повністю. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо на нього окіст. Маринуватися відправляємо його в холодильник на всю ніч.

На наступний день маринований окіст дістаємо з холодильника і готуємо до запіканню. Для цього духовки деко устеляємо фольгою. На її дно викладаємо половину маринованого і дрібно шинкованої ріпчастої цибулі, а потім окіст, який покриваємо шапкою з другої половини лука.

Накриваємо страви шаром фольги і запікаємо в духовці при температурі 180°С протягом 1,5 години. За 20 хвилин до готовності страви витягуємо його з духовки, видаляємо фольгу і продовжуємо запікати без неї до повної готовності. Окіст свинячий, запечений в духовці готовий! Подавайте до столу з тушкованими або свіжими овочами.

Загрузка...

Свинячий окіст, запечене в тісті

Пшеничная мука для приготовления блюдаОсновні інгредієнти:

  • окіст — 2 кг;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • житній хліб — 1 буханець;
  • пшеничне борошно — 500 г;
  • сіль — 100 р;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • в якості спецій лавровий лист і гвоздика.

Як приготувати? У невеликій ємності змішуємо сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і гвоздику. Отриманою сумішшю натираємо м’ясо з усіх боків. У кості робимо невеликий розріз і вводимо суміш туди для того, щоб м’ясо просолилось від кістки.

Перекладаємо м’ясо в глибокий таз і ставимо під гніт. У такому стані воно має провести три доби в прохолодному місці. Потім гніт знімаємо, а окіст добре промиваємо під струменем проточної води. Хліб розмочуємо у воді, віджимаємо і перемішуємо з борошном до отримання однорідної маси.

Дно форми застелити отриманим тестом поверх нього викласти окіст, який попередньо необхідно обернути в пергаментний папір. Верхню частину м’яса також сховати під шар тесту таким чином, щоб вона повністю покрила його поверхню. У розігріту до 200°С духовку ставимо запікати окіст на 3 години.

Окіст свинячий в духовці готовий. Перед подачею зніміть з нього пропечене тісто і наріжте на невеликі шматочки. Подавайте з домашньою аджикою або кетчупом. Приємного апетиту!

Загрузка...