Рецепт сосисок у тісті на сковороді

Сосиски в тесте

Справжня господиня знає, як здивувати близьких і друзів чимось неординарним і приготувати зі звичайних продуктів що-небудь особливе. Сосиски в тесті на сковороді, приготовані на сніданок або вечерю, відмінно впораються з цим завданням. Звичайно ж, існує величезна кількість рецептів і всі вони по-своєму смачні, але трохи відрізняються, незважаючи на те, що техніка приготування у них одна і та ж. Готуються сосиски в основному з використанням дріжджового або листкового тіста або тесту на кефірі. Ось один з рецептів з використанням дріжджового тесту, дає вичерпну відповідь на питання про те, як приготувати сосиски в ніжному і м’якому тесті.

Кожна господиня зможе приготувати таку страву, оскільки воно не вимагає особливих навичок. Крім того, це відмінна можливість з повсякденних продуктів приготувати щось особливе та незвичайне. Часто буває, що вже приїлися одні і ті ж сніданки і вечері, тому хочеться чогось новенького. Ось і доводиться жінкам викручуватись як вони тільки можуть, придумуючи різні варіації ранкових і вечірніх прийомів їжі. Політ фантазії в даному випадку не обмежений і дозволяє творити шедеври.

Загрузка...

Інгредієнти, необхідні для приготування сосисок у тісті

Сосиски для жаркиДля тіста:

  • 0,5 кг борошна;
  • 160 мл теплої води;
  • 160 мл теплого молока;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 3 столові ложки цукрового піску;
  • 6 столових ложок соняшникової олії;
  • 1 столова ложка сухих дріжджів.

Для начинки можна взяти будь-які тонкі сосиски в кількості 15 штук.

Етапи приготування страви

Для того щоб замісити тісто, необхідно підготувати глибоку ємність, наприклад, можна взяти миску або каструлю, влити в неї воду і молоко, потім ввести цукор і сухі дріжджі. Для того щоб дріжджі розійшлися, треба дати цій суміші постояти хвилин 10-15. Як тільки опара піднялася, додаємо в неї 6 столових ложок соняшникової олії і сіль.

Тесто для сосисокТепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Не потрібно замішувати його занадто круто. Воно повинно вийти м’яким і злегка липнути до рук. Після цього ставимо каструлю з тістом у тепле місце, накриваємо зверху рушником і залишаємо підходити на 1,5-2 години. За цей час тісто потрібно підбити не менше двох разів.

Коли воно готове, можна приступати до приготування страви. Потім потрібно змастити соняшниковою олією руки і поверхня, на якій будете замотувати сосиски. Тісто необхідно ще раз підбити, потім розділити на маленькі кульки розміром з яйце. Після цього розкачуємо сформовані кульки і кладемо в кожен з них по одній сосисці.

Тепер потрібно з’єднати краї і заліпити їх. Робити це можна як за принципом звичайного пиріжка, тобто повністю сховати сосиску в тісті, або ж залишити кінчики відкритими. І в першому, і в другому випадку вийде смачно, але більш соковитим буде все-таки перший варіант. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо і розігріваємо олію, а потім викладаємо на сковороду сосиски з великою кількістю масла. Смажимо їх протягом декількох хвилин до рум’яної скоринки.

Крім рецепта з використанням дріжджового тіста можна приготувати сосиски в листковому тісті, смажені у фритюрі.

Жарка сосисок в тестеЛисткове тісто готується легко і швидко. Спочатку розпускаємо 1 столову ложку дріжджів у теплому молоці (півсклянки), у борошно додаємо сіль, потім 1 яйце, змішане з 100 грамами сметани, і рубаємо з 400 грамами вершкового масла з борошном (500 г), тепер збираємо тісто в однорідну масу, кладемо в холодильник. Дістаємо його через півгодини і починаємо формувати з них сосиски. Більш простим буде придбати готове листкове дріжджове тісто.

Якщо зовсім немає часу на приготування, то можна використовувати тонкий лаваш. Для цього необхідно загорнути сосиску в лаваш, вмочити його в яйце і обсмажити до золотистої скоринки.

Сосиски в тісті, рецепт яких включає в себе листкове тісто, набагато корисніше, ніж дріжджові. Сосиски — це такий делікатес, що його можна використовувати у різні страви. Яке б тісто ви не вибрали, приготоване блюдо вийде смачним, соковитим і ніжним.

Подавати його можна як теплим, так і холодним. В якості приправи можна використовувати майонез і зелень, вони додадуть страві особливої пікантності і приємного смаку. Але це необов’язково, без приправ вийде не менш смачно.

Потрібно розуміти, що надмірне вживання цих продуктів призводить до небажаних наслідків: зайвої ваги, проблем з шлунком і пр. Саме з огляду на цей факт, лікарі все ж рекомендують вживати недрожжевое листкове тісто, оскільки воно містить менше калорій.

Загрузка...