Рецепт смаженої скумбрії на сковороді

Скумбрия жареная

Смажена скумбрія на сковороді може стати улюбленим блюдом для всієї сім’ї.

Її можна приготувати різними способами:

  • смажена в борошні, дуже смачна і швидка в приготуванні;
  • рибка в клярі (тесті) дуже ніжна і просто тане у роті;
  • скумбрія, маринована в соєвому соусі, пікантна і неймовірно соковита;
  • скумбрія з морквою і цибулею дуже ароматна і поживна.
Загрузка...

Рецепт 1: смажена скумбрія на сковороді

Растительное масло для обжарки скумбрииЦе один з найпростіших способів приготування. Головний секрет полягає в тому, щоб не перетримати рибку при обсмажуванні на сковороді. Вона може втратити свій сік, а тому і смак.

Основні інгредієнти:

  • скумбрія — 1 шт.;
  • пшеничне борошно — 100 г;
  • рафінована рослинна олія для обсмажування;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування

Рибу вимийте. Видаліть нутрощі, хвіст і голову. Наріжте на шматочки товщиною 2-3 див Добре розігрійте сковороду з рослинним маслом на вогні. Для того щоб зрозуміти, що масло добре розігрілися, посипте на нього дрібку борошна. Якщо вона в сковороді «зашипить», значить, можна приступати до обжарке. Якщо сковорода погано розігріта, риба може прилипнути до дна і ви не зможете її перевернути на іншу сторону.

Шматочки рибки посоліть і поперчіть. Борошно просіяти через сито, щоб збагатити його киснем і переконатися в тому, що в неї не потрапили зайві домішки. Обваляйте шматочки риби в борошні. Обсмажте на сковороді по 5 хвилин з кожної сторони. Рибка повинна мати золотистий колір і приємну хрустку скоринку. Подайте її з картопляним пюре або відварним рисом.

Калорійність смаженої скумбрії — 220 ккал.

Загрузка...

Рецепт 2: смажена на сковороді скумбрія в клярі

Чеснок для приготовления кляраКляр — прісне рідке тісто, яке використовують при обжарке страв для додання їм ніжного смаку.

Основні інгредієнти:

  • скумбрія — 1 шт.;
  • пшеничне борошно — 200 г;
  • яйце -1 шт;
  • кефір або молоко — 2 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля ріпчаста (невеликий) — 1 шт.;
  • рафінована рослинна олія для обсмажування;
  • зелень (петрушка, кріп);
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування

Рибу вимийте. Видаліть нутрощі, хвіст, голову і хребет. Розріжте її на 2 частини вздовж хребта. Видаліть дрібні кісточки кулінарним пінцетом. Філейну частину наріжте на невеликі шматочки товщиною 2-2,5 см. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Часник подрібніть. Скумбрію замаринуйте з цибулею і часником протягом 10 хвилин.

Приготуйте кляр. Для цього в невеликій тарілці змішайте кефір (молоко), борошно, яйце, сіль і мелений чорний перець. Всі інгредієнти акуратно збийте вінчиком. Отримана консистенція не повинна бути занадто рідкою, а більше схоже на тісто для оладок.

Шматочки риби умочіть в кляр і акуратно обсмажте з усіх боків. Вогонь на плиті не повинен бути занадто великим, тому що тісто дуже швидко смажиться, а рибка може не встигнути приготуватися. Скумбрія смажена готується по 5 хвилин з кожної сторони. Знімаючи рибку в клярі з вогню, покладіть її на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Подайте її з тушкованою капустою або овочевим рагу і прикрасьте дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.

Калорійність риби в клярі — 260 ккал.

Рецепт 3: скумбрія, маринована в соєвому соусі і смажена на сковороді

Соевый соус для приготовления скумбрииСоєвий соус готовий компонент, який використовується в азіатській кухні. На смак він солоний і має темно-коричневий колір. У нашій країні широко використовується для маринування риби, м’яса і курки.

Основні інгредієнти:

  • скумбрія — 1 шт.;
  • половинка лимона;
  • соєвий соус — 3 ст. л.;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • рафінована рослинна олія для обсмажування;
  • чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування

Рибу промити у воді. Видалити хвіст, хребет, голову та витягнути нутрощі. З філейної частини видалити всі дрібні кісточки. Нарізати на невеликі шматочки. Обваляти їх в майонезі. Перекласти в глибоку миску і додати маринад. Щоб приготувати останній, змішайте соєвий соус з половинкою лимона і чорним меленим перцем. Маринадом залийте рибу з майонезом і приберіть в холодильник на 15 хвилин, для того щоб вона просочилася усіма смаками і ароматами і замаринувалась.

Скумбрія смажена готується по 5-7 хвилин з кожного боку. Пікантна і неймовірно соковита маринована в соєвому соусі смажена скумбрія — готова! Подайте її з відварною картоплею і свіжими овочами.

Калорійність смаженої скумбрії в клярі — 240 ккал.

Рецепт 4: скумбрія смажена на сковороді з морквою та цибулею

жареная скумбрия с овощамиОвочі чудово поєднуються з рибою. При цьому вони є і гарніром для страви.

Основні інгредієнти:

  • рибка — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • борошно для обжарювання;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • вода — 100 мл;
  • рафінована рослинна олія для обсмажування;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • щіпка цукру.

Рецепт приготування

Рибу промити у воді. Видалити хвіст, хребет, голову та витягнути нутрощі. З філейної частини видалити всі дрібні кісточки. Нарізати на невеликі шматочки, посолити і поперчити. Рибу обваляти в борошні і обсмажити на сковороді в розігрітому рослинному маслі. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на тертці. На невеликій сковорідці зробити засмажку з цибулі і моркви.

Додати трохи води, томатну пасту і дрібку цукру і як слід протушкувати всі інгредієнти разом. Чудова овочева підлива готова. Додайте її поверх рибки. Дуже поживна і смачна ароматна смажена скумбрія — готова.

Є інші способи приготування: на сковороді гриль або в духовці цілком, в будь-якому випадку вона вийде дуже смачна. Приємного апетиту!

Загрузка...