Рецепт швидкого приготування тіста для піци

Хорошо пропеченная пицца

Не всім господиням вдається самостійно зробити тісто для піци, швидкий рецепт тому повинен бути завжди під рукою. Буває, корж виходить сухим, занадто товстим і пригорає. Ми розповімо вам, завдяки яким інгредієнту тонкий шар піци не буде пригорати, що додати в основу, щоб вона стала еластичною і м’якою, як правильно надати коржу для піци ідеальну форму і як не витратити на приготування багато часу?

Пропонуємо кілька рецептів тіста для піци, яке можна приготувати дуже швидко. Випікати можна в духовці, в хлібопічці або на сковороді. Якою буде начинка, залежить від індивідуальних смаків. Ніяких вишуканих інгредієнтів для цього не потрібно.

Загрузка...

Експрес-рецепт швидкої піци на сковороді

Тесто для пиццыДля приготування цієї страви на сковороді вам знадобиться:

  • борошно — 9 ст. л. без гірки;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • майонез — 4 ст. л.;
  • кетчуп;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль за смаком.

Цей варіант приготування тіста для піци трохи відрізняється від звичайного. Він відмінно підходить тим, хто не любить возитися з борошном, заважати її і витрачати на це час. Тісто в цьому рецепті схоже на густу сметану, його не потрібно ретельно місити і розкачати.

Спочатку вам потрібно змішати яйця, майонез і сметану, добре все це збити. Потім висипати сіль і потроху борошно. Коли будете висипати борошно, помішуйте консистенцію, щоб не було грудочок. Коли вона стане схожою на густу сметану, тоді можна виливати її на сковороду.

Ще один плюс цього рецепта тіста для піци в тому, що він відмінно підходить і тим господаркам, у яких немає духовки. Для приготування достатньо мати гарну сковороду з високими стінками.

Перед тим, як виливати тісто на сковороду, її необхідно змастити невеликою кількістю рослинної олії. Потім рівномірно розподіляємо по всій площі, зверху змащуємо кетчупом і викладаємо начинку.

Поставте сковороду на середній вогонь на 10-15 хвилин. Спочатку не закривайте кришкою, це потрібно зробити за 5 хвилин до кінця готовності страви.

В кінцевому результаті ви отримаєте м’яку і дуже смачну піцу, приготування якої не займає багато часу і не вимагає особливих інгредієнтів.

Швидке тісто в хлібопічці

Цей рецепт ідеально підходить тим господиням, яким потрібно приготувати піцу на велику компанію (в сковороді таку не зробиш), але на це зовсім немає часу. Сьогодні хлібопічка значно спрощує приготування страв. І основу для піци в ній теж можна приготувати.

Хлебопечка для приготовления тестаВам знадобиться:

  • Борошно — 500 г;
  • сіль морська — 0,5 ст. л.;
  • цукор — 0,5 ст. л.;
  • вода тепла — 325 мл;
  • оливкова або соняшникова олія — 2 ст. л.;
  • сухі дріжджі — 7 р.

В робочу форму хлібопічки вилийте воду і додайте рослинне масло. Потім відміряйте і просійте необхідну кількість борошна. У воду з рослинним маслом висипте борошно, додайте сіль, цукор і сухі дріжджі.

Що стосується режиму хлібопічки, то це залежить від того, скільки вільного часу у вас є для приготування. Наприклад, можна скористатися режимом «приготування дріжджового тіста», що триває близько 1 години. Це зручно тим, що всі необхідні інгредієнти можна засипати у форму і відлучитися по своїх справах. Якщо ж у цьому немає необхідності, то підійде функція приготування прісного тіста». Хлібопічка приготує його за 15 хвилин. Цього часу буде досить, щоб зробити начинку.

Таке швидке і смачне тісто дозволить отримати 2 піци діаметром близько 30 см і ідеально підкреслить соковитий смак начинки!

Загрузка...

Італійський рецепт тіста

Цей варіант приготування тіста для піци займає 3 місце за швидкістю приготування. Але його смакові якості ідентичні справжньої італійської піци.

Оливковое масло для итальянской пиццыПотрібно взяти:

  • борошно з твердих сортів пшениці — 500 г;
  • воду — 300 мл;
  • сіль — 15 г;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • свіжі пресовані дріжджі — 10 р.

Щоб тісто для піци було м’яким, потрібно в нього додати свіжі пресовані дріжджі. Існує думка, що якщо в тесті є дріжджі, то воно вийде товстим і не підійде для піци. Однак у пропорції 10 г дріжджів на 300 мл води корж вийде тонким і м’яким.

Вода повинна бути кімнатної температури. У холодній воді дріжджі не будуть рости, а в гарячій помруть. Що стосується самих дріжджів, то сухі дріжджі найкраще використовувати для випічки. Для приготування тіста для піци необхідно використовувати свіжі дріжджі. До речі, в Італії іноді замість дріжджів наливають темне пиво.

Додаємо у воду сіль і повністю розчиняємо в ній дріжджі. Якщо додати ще й цукор, то це вже вийде запіканка. Потім необхідно просіяти борошно твердих сортів.

З борошна вищого сорту корж виходить тонким і рветься.

Також піцу можна готувати зі змішаною борошном. Для цього в пропорції 1/1 потрібно змішати борошно пшеничного вищого сорту і пшеничного грубого помелу.

Ингридиенты для теста пиццыПотім в гірці борошна зробіть ямку і влийте туди воду з дріжджами. Щоб рідина не розтеклася, а відразу вступила в реакцію з борошном, швидко замісіть. Перемішуючи знизу вгору.

Щоб основа для піци вийшла еластичною, не можна додавати в неї яйця, так як вони зупиняють реакцію дріжджів. У підсумку основа може підгоріти і начинка буде сирою. Для еластичності коржа додайте невелику кількість оливкової олії першого віджиму у вже замішану основу. Для цього зробіть у ній ямку і капніть масло. Якщо цього не зробити, то корж не розтягнеться, а порветься.

Після того, як ви добре вимісіть, зробіть кулю і відкладіть на 40-50 хвилин в тепло. Цього часу вам вистачить не тільки для того, щоб приготувати піцу, але і зробити гарнір.

Потім надаємо тесту круглу форму. Щоб корж і начинка приготувалися одночасно, поставте піцу в духовку на 10-15 хвилин. Рекомендована температура — 250 градусів.

Рецепт тіста з медом від ресторатора Вольфганга Пака

Приготування тіста для піци від відомого ресторатора Вольфганга Пака займає точно така ж кількість часу, як і в попередньому рецепті. Однак, якщо там потрібно було просто залишити тісто на 40 хвилин, щоб воно підійшло, то в цьому випадку сильно відійти не вийде.

Мед для теста пиццыДля приготування тіста від Вольфганга Паку вам знадобиться:

  • борошно — 250 г;
  • тепла вода — 1 склянка;
  • мед — 1 ч. л.;
  • сухі активні дріжджі – 7 г (1 пакетик);
  • сіль — 1 ч. л.;
  • оливкова або рослинне масло — 1 ст. л.

Приблизно чверть склянки води перелийте в іншу ємність і розведіть в ній 1 ч. л. меду і сухі дріжджі. Рідина повинна настоятися приблизно 10 хвилин до появи пінної шапочки. В іншій ємності з водою розведіть сіль. Потім в просіяної борошні зробіть ямку і влийте туди підсолену воду і дріжджі з медом. Сюди ж потрібно додати і оливкове масло. Розмішайте суміш і замісити тісто.

В процесі замісу вам може знадобитися ще трохи води. Швидке тісто для піци повинно вийти досить щільним, але не сухою і не липким.

Далі викладіть основу на робочу поверхню і добре перемішайте ще близько 5 хвилин. Коли воно стане однорідним і гладким, покладіть його в миску, попередньо змащену маслом. Накрийте вологим, але віджатим рушником. Це необхідно для того, щоб на тесті не утворилася суха скоринка. Залиште миску в теплому місці на 20 хвилин.

Потім дістаньте його, помісіть ще 3 хвилини і розділіть на 4 частини. На зрізі воно повинно бути пузырчатым. У підсумку вийде 4 тонкі піци діаметром приблизно 24 див.

Розкачані коржі покладіть на папір для випічки, злегка розтягніть руками і змастіть оливковою олією. Це створить бар’єр між коржем і начинкою, яка і без того волога. Спочатку випікайте піцу на нижній третині духовки, щоб корж пропікся. Якщо в духовці сухе повітря, то бризніть на стіни воду, щоб створити пар. Потім ставте деко вище на 1-2 хвилини. Випікайте при температурі 230-250 градусів.

Швидке тісто для піци на кефірі

Цей рецепт приготування тесту вважається аналогом дріжджового. Його можна вважати рецептом швидкого приготування, так як ні особливих інгредієнтів, ні кількох годин для його приготування не потрібно.

Пласт воздушного теста для пиццыДля тіста знадобиться:

  • кефір — 500 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • рослинне масло — 120-130 мл;
  • сода;
  • борошно.

Збовтайте кефір і додайте в нього дрібку солі, столову ложку цукру без гірки і рослинне масло. Завдяки останньому основа для піци буде повітряної.

В оригіналі рецепта потрібно додати 200 мл олії, але оскільки піца не повинна бути жирною, вважається доречним саме таку кількість масла.

Заважати тісто потрібно поки воно не стане еластичним. Потім розкачати його качалкою і трохи присипте борошном і дрібкою соди. Рівномірно розгладьте рукою по всьому коржу. Потім поверніть його конвертиком і знову розкачайте. Повторіть 3 рази. По закінченню залиште на 10 хвилин, щоб воно відпочило. За рахунок використання соди воно схоже на листкове, повітряне.

Існує чимало рецептів для приготування основи піци. Вибирайте той, який підходить вам більше всього. Необов’язково витрачати час на готування весь свій вільний час.

Представлені рецепти дозволяють приготувати піцу максимум за годину.

Загрузка...