Рецепт швейцарської меренги

Швейцарская меренга

Швейцарська меренга від французької відрізняється тим, що готується вона на водяній бані, а ось рецепт французької меренги передбачає збивання цукру з сирими білками. Варто зауважити, що при готуванні швейцарської меренги дуже складно зіпсувати це ласощі, адже яєчний білок з-за температурного впливу стає більш щільним, цукор в ньому розчиняється краще, а форму такий білок тримає чудово!

Варто раз приготувати це смачне ласощі, і ви будете готувати його набагато частіше, трохи змінюючи і доповнюючи рецепти, створюючи нові кулінарні шедеври!

Готуємо класичну швейцарську меренгу

Сахар для приготовления десертаОтже, швейцарська меренга готується з 120 г цукру, двох яєчних білків і 5 г какао-порошку (додається за бажанням). Звичайно, кількість інгредієнтів можна змінювати в залежності від того, скільки готового частування вам в результаті потрібно.

Спочатку збийте цукор з білком кімнатної температури. На поверхні маси повинна з’явитися легка піна. У невеликій каструлі закип’ятіть воду, поставте миску з меренгою над нею. Тільки врахуйте, що вода не повинна стосуватися дна з яєчним білком. Далі збивайте майбутню меренгу приблизно три хвилини, поки вона готується на пару. Всі цукрові кристали повинні розчинитися в масі повністю.

Потім збивайте суміш ще 10 хвилин, щоб по консистенції маса стала нагадувати маршмеллоу. Викладіть частування в кондитерський мішечок, отсадите на пергамент, злегка присипте какао-порошком, поставте в духовку на 1,5 години.

Готуйте при слабкій температурі в 100 ºС — не більше! Коли вимкніть плиту, залиште меренгу ще підсушитися протягом години. Ось таке смачне частування у нас вийшло в домашніх умовах, подавайте до чаю або кави.

Загрузка...

Готуємо шоколадну швейцарську меренгу

Не менш смачною виходить швейцарська меренга з шоколадом. Тут компонентів буде трохи більше, але все-таки і цей рецепт не передбачає ніякої складності в готуванні.

Яичные белки для приготовления десертаВізьміть чотири яєчних білка, 100 г цукру, 80 г цукрової пудри, какао-порошку потрібно приблизно 40 р. Ось і все — інгредієнти цілком доступні і напевно є у вас на кухні. Ну а якщо чогось не вистачає, то це можна докупити у найближчому магазині.

Отже, процес приготування цієї меренги повторює попередній рецепт, відмінність тут лише в додаванні цукрової пудри з какао-порошком. Змішайте яєчні білки з цукром і какао, поставте масу на водяну баню, збивайте 4 хвилини. Якщо яєчні білки дрібні, то збільшити їх кількість до 6 штук.

Після впливу спека треба збивати ласощі ще 10 хвилин. Потім отсадите суміш на пергамент і випікайте так само, як меренгу за класичним рецептом. У духовці залишайте на годину обов’язково, якщо відразу дістати меренгу, вона потріскається при кімнатній температурі!

Загрузка...

Готуємо масляну меренгу з арахісовим маслом

Дуже цікавою на смак виходить олійна меренга з додаванням арахісового масла. Так, такий десерт готується декілька інакше, але виходить він більш незвичайним і цікавим!

З інгредієнтів підготуйте 6 яєчних білків, 250 г цукру, півкіло арахісового масла без шматочків, 400 г вершкового масла 70 г коричневого цукру.

Сливочное масло для приготовления рецептаСпочатку повторіть процедуру з прогріванням на водяній бані з замешиванием меренги. Потім замішують меренгу ще 10 хвилин поза плити. Потім почніть додавати м’яке масло і збивати масу на високій швидкості протягом хвилини.

Далі покладіть арахісове масло і збивайте міксером до того моменту, поки арахіс не буде розподілений по білковій масі рівномірно.

Швейцарська олійна меренга готова. Далі вже не потрібно нічого робити в духовці, так як вийшов масляний крем, який подається до столу негайно!

Загрузка...

Готуємо на основі меренги ванільний крем

Крем на основі швейцарської меренги сподобається вам своїм ніжним смаком і приємним ароматом. Готується він не так довго, так що не переживайте, що доведеться півдня провести на кухні.Та й потрібні інгредієнти цілком доступні: 5 білків, 300 г вершкового масла, 250 г цукру і по 20 мл ванільного екстракту і пасти з ванільних бобів.

Змішайте білки з цукром, поставте на водяну баню, збивайте 10 хвилин. Потім збивайте вже на столі при середній потужності міксера, поки маса не стане гладкою. Ваніль і пасту додайте поступово, тут ці компоненти виступають в якості аромату. Далі швидкість міксера треба зменшити і почати додавати вершкове масло (його попередньо залиште підтавати при кімнатній температурі).

Ось і готовий крем швейцарська меренга!

Довго в холодильнику він не зберігається.

Використовуйте його для прикраси тортиків, млинців, капкейків та інших десертів. Залишається лише побажати приємного апетиту з такими смачними десертами та кремами!