Рецепт штруделя з м’ясом і картоплею

Штрудели с мясом и картошкой

Штрудель з картоплею та м’ясом — цей німецький рецепт по праву став одним з найвідоміших в світі.

Його приготування займає не так вже багато часу, але результат зможе здивувати навіть бувалих цінителів смачної і одночасно ситної їжі.

Що потрібно?

Штрудель с мясом и картошкойІнгредієнтів знадобиться небагато:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 500 грамів м’яса (будь-якого, за бажанням);
  • 2-3 моркви середніх розмірів;
  • 400 грамів капусти;
  • 2-4 цибулини;
  • 4 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • кефір (можна використовувати воду);
  • сода на кінчику чайної ложки;
  • кріп або петрушка;
  • приправи (за смаком);
  • олія рослинна.

Підготувати їх слід заздалегідь, тому що в процесі готування цим вже ніколи буде займатися. Важливо не забувати заздалегідь розморозити м’ясо і довести його до кімнатної температури, тому що в противному випадку процес готування доведеться відкладати на невизначений час. Нерідко рецепт змінюється в залежності від індивідуальних уподобань, про що теж не варто забувати.

Загрузка...

Підготовчий етап

Эластичное тесто для штруделейДля початку готується тісто:

  • 4 склянки борошна засипаються в миску для замішування тіста;
  • туди ж розбивається яйце, і додається сода;
  • всі замішується руками, причому в процесі роботи поступово доливається вода.

У результаті тісто повинне вийти еластичним. Коли воно перестає чіплятися до рук, можна вважати, що все готово. Тепер можна відкласти тісто, щоб воно настоялося, а самим переходити до підготовки всіх інших інгредієнтів. Цей рецепт ідеально підходить для більшості страв, де потрібно прісне тісто.

Робота з цибулею і морквою досить проста. Для початку слід набрати трохи рослинного масла у казан і поставити на повільний вогонь. Потім моркву треться на тертці і відправляється в уже розігрітий казан. Далі цибулю дрібно кришиться і додається до морквині.

Поки цибулю і моркву пассеруются, потрібно нарізати заздалегідь розморожене м’ясо і додати до овочів. Гаситься м’ясо в такому вигляді до того моменту, поки не буде повністю готовою для вживання. Тут варто відзначити, що м’ясо можна закинути перед овочами і тушкувати у власному соку, після чого додати інші продукти. В цьому випадку треба бути гранично уважним до процесу, щоб замість гасіння воно не стало смажитися.

В самому кінці підготовки потрібно зайнятися капустою, причому достатньо її лише дрібно нашаткувати і висипати поверх м’яса. Тепер можна сміливо залишати отриману масу на невеликому вогні.

Загрузка...

Основний етап

Тушение мяса и картошки к штруделямЗараз треба все робити максимально оперативно, оскільки лише в цьому випадку вдасться домогтися найбільш якісних результатів. Штрудель з м’ясом і картоплею вже майже готові, а сам етап займає не більше 20 хвилин.

Поки гаситься м’ясо, потрібно начистити і нарізати невеликими шматочками картоплю. Як тільки вона вся буде підготовлена, її слід додати до м’яса і залити водою.

Перед тим як почати розкачувати тісто, треба начистити і подрібнити цибулину на дрібні кубики. Зелень кришиться теж максимально дрібно і домішується до цибулі, щоб вийшла рівномірна маса.

Тепер розкочується тісто до товщини 2-3 мм Розкатане тісто змащується олією, після чого на нього викладається цибулю з зеленню. Все це акуратно закручується в рулет. Після цього потрібно розрізати його на частини не більше 2-2,5 см. Перед тим як викласти штруделі, до м’яса з картоплею додаються всі необхідні спеції. Потім викладаються зверху самі підготовлені штруделі так, щоб вони не торкалися один одного. Все це накривається кришкою і залишають на півгодини.

Коли штруделі збільшаться в розмірі і стануть м’якими, можна завершувати процес приготування і готуватися до подачі на стіл. Приступати до їжі можна фактично в той момент, коли процес приготування був завершений.

Варто враховувати, що на те, щоб реалізувати весь рецепт, йде близько 1,5 годин, але час може істотно варіюватися в залежності від особливостей м’яса і навичок роботи з тестом.

Готові штрудель з картоплею і м’ясом бажано подавати з зеленою цибулею, щоб досягти ще більшого ефекту.