Рецепт рибного пирога з пісочного тіста

Рыбный пирог из слоеного теста

Рибний пиріг з листкового тіста міцно займає провідну позицію в сучасній кулінарії і є одним з традиційних страв нашої кухні. Різноманітні пироги та випічка є візитною карткою національної слов’янської кухні. Кожен рецепт пирога відрізняється своїм чудовим смаком.

Історія цих пишних і рум’яних виробів тягнеться з давніх часів, і як наслідок, присутня у багатьох фольклорних творах. Всі пам’ятають розповідь про Ємелю, який подорожував на печі або Колобка, що котиться по лісових доріжках. Ці твори з’явилися на світ завдяки впливу народного колориту,і пиріг став символом слов’янського народу.

Загрузка...

Домашнє тісто — основа ідеального пирога

Основа будь-якої випічки, а тим більше пирога — це тісто. Мука для приготовления рыбного пирогаНа сьогоднішній день полиці наших магазинів ломляться від різноманітних готових виробів, які покликані спростити працю людини. Однак що може бути краще, ніж зробити листкове тісто самостійно?

Це набагато краще, оскільки домашній пиріг в кілька разів ароматніше і пишніше, ніж магазинний варіант. Як приготувати листкове тісто?

Рецепт приготування листкового тіста для рибного пирога досить простий.

В процесі приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • маргарин — 200 г;
  • борошно — 1 ст.;
  • яйце — 2 шт.;
  • вода — 2 ст.;
  • сіль за смаком.

Першим ділом просіваємо борошно через сито. Ця процедура необхідна для збагачення її киснем, який додасть готовому блюду додаткову пишність і м’якість. Висипаємо борошно в глибоку миску і додаємо в неї яйця, сіль і воду. Після цього гарненько змішуємо всі компоненти і беремо маргарин або вершкове масло. Шматок повинен бути не талим або м’яким, а твердим або навіть замороженим. Нарізаємо його на дрібні шматочки, можна також скористатися теркою і, таким чином, подрібнити маргарин.

Всипаємо його в нашу масу і перемішуємо, але не надто наполегливо. Головний критерій, який необхідний для створення тесту — це швидкість. Масло не повинно встигнути розтанути або змішатися — в цьому весь секрет. При нагріванні воно розтане, утворюючи пустоти в тесті. Це створить необхідну шарову структуру.

Листковий пиріг з рибними консервами

Якщо немає бажання возитися з приготуванням тесту, можна використовувати заморожений аналог з магазину.

Укроп для приготовления рыбного пирогаДля начинки нашого пирога використовуємо наступний набір інгредієнтів:

  • рибні консерви — 2 б.;
  • рис — 100 г;
  • яйце — 3 шт.;
  • кріп — 1 пучок;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування начинки почнемо з рибних консервів.

Вони можуть бути з салаки, сайри, скумбрії, сардин — всі ці варіанти риби ідеально підійдуть для формування начинки. Єдиною умовою є лише те, що це повинна бути консерви з маслом. Варіанти на кшталт томату або власного соку не підійдуть.

Риба обрана і підготовлена. Зіллємо з консерви все масло — воно нам не потрібно. Висипаємо вміст банок в миску і ретельно розминаємо виделкою до утворення густої маси.

Рис і яйця ставимо варитися. Потім кріп слід дрібно нашаткувати і додати в консерви, після чого гарненько перемішуємо масу, додаємо сіль і перець. Відварений рис висипаємо в ємність з начинкою і розмішуємо, додаємо яйця, нарізані на великі кубики.

Займемося формуванням самого пирога. Для цього беремо половину нашого охолодженого тіста і викладаємо на заздалегідь змащений маслом деко. Зверху на нього викладаємо начинку з рибних консервів. Формуємо рівномірний шар і закриваємо його рештою тестом. Все це необхідно виконати дуже швидко, щоб масло в основі тесту не встиг розтанути, інакше задуманий ефект просто не вийде.

У попередньо розігріту до 180 градусів духовку ставимо пиріг з рисом з листкового тіста. Печемо виріб протягом 20-25 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для завершення всіх етапів приготування. По закінчення цього часу дістаємо листковий пиріг з рибою з духовки і подаємо до столу.

Загрузка...

Листковий рибний пиріг з овочами

Сыр для приготовления рыбного пирогаРецепт випічки пирога з рибою і овочами:

  • рибні консерви — 2 банки;
  • перець болгарський — 1 шт.;
  • помідор — 1 шт.;
  • твердий сир — 200 г;
  • сіль, перець за смаком.

Для цього пирога візьмемо вже готове тісто. Викладаємо половину його на деко і приступаємо до приготування начинки. Ретельно розминаємо консерви, перш виливши з них масло. Помідор і перець ріжемо півкільцями і змішуємо з рибою, додаємо в неї сіль і перець.

Твердий сир натираємо на середній тертці і також змішуємо з іншою масою. У процесі приготування він щільно зв’яже всі компоненти між собою та запобігає витіканню соку з овочів. Тепер рівномірно викладаємо отриману масу на тісто, після чого накриваємо залишилися тестом і ретельно защепляем краю, щоб уникнути розтріскування готового пирога.

Випікаємо його протягом 20-25 хвилин. Після цього дістаємо пиріг з рибними консервами з печі і подаємо до столу.

Загрузка...