Рецепт рибного пирога на кефірі

Рыбный пирог

Рибний пиріг на кефірі допоможе урізноманітнити випічку і здивувати гостей.

Для його приготування потрібно мінімум часу, тому наведені нижче рецепти напевно припадуть до смаку любителям швидкої кухні і виручать, коли потрібно щось спекти на швидку руку.

Загрузка...

Швидкий рибний пиріг з консервів

Цей рецепт займає найменше часу, оскільки риба для начинки вже готова. Однак, незважаючи на свою простоту, швидкий рибний пиріг обов’язково сподобається навіть найвибагливішому гурману.

Кефир для теста пирогаІнгредієнти:

  • кефір — 0,5 л;
  • борошно пшеничне в/с — 330-360 г;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • соняшникова олія — 20 мл;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Начинка:

  • рибні консерви в олії — 250 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • зелена цибуля — за бажанням.

Приготування

Пирог на противнеПершим ділом потрібно приготувати тісто. Для цього кефір підігрівають до кімнатної температури, кладуть в нього соду, ретельно розмішують і залишають хвилин на 5. В окремій ємності яйця з’єднують з сіллю і цукром і злегка збивають віночком, потім обидві рідкі маси з’єднують. У готову суміш поступово додають просіяне борошно і замішують тісто, після чого дають йому «відпочити» хвилин 15-20.

В цей час роблять начинку. Цей рецепт передбачає використання вже готової риби, підійде як відварна, так і будь-які консерви. Їх викладають у тарілку і розминають виделкою, додають дрібно рубаний ріпчасту і зелену цибулю, подрібнені варені яйця. Всі компоненти ретельно перемішують.

Духовку ставлять прогріватися до 180°C. Форму для випікання змащують соняшниковою олією, наливають половину тіста, зверху викладають підготовлену начинку, заливають рештою тіста і ставлять у розігріту духовку. Приблизно через 30-35 хвилин чудовий заливний пиріг на швидку руку буде готовий.

Загрузка...

Пиріг рибний на кефірі і майонезі

Пирог рыбный на кефире и майонезеЦей пиріг рибний на кефірі готується не менш просто, проте на начинку доведеться витратити трохи часу, але це того варто.

Інгредієнти:

  • кефір 0% жирності — 400 мл;
  • майонез — 3 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 3 ст.;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • сода — 1 ч. л.

Начинка:

  • рибне філе — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 1-2 головки;
  • яйця — 2 шт.;
  • соняшникова олія;
  • сіль, перець;
  • зелень.

Приготування

Пирог в форме рыбкиЦей рецепт, як і попередні, припускає, що спочатку роблять тісто для рибного пирога, щоб воно, поки готується начинка, могло трохи настоятися. Отже, змішують кефір, майонез, додають яйця, сіль, соду, злегка збивають і поступово вводять просіяне борошно. Консистенція повинна вийти приблизно як на оладки.

Для начинки цибулю дрібно рубають і злегка обсмажують на соняшниковій олії. Рибне філе миють, обсушують паперовим рушником, ріжуть невеликими шматочками і обсмажують до напівготовності. Яйця варять, обчищають і дрібно рубають. Зелень миють, дають трохи стекти воді і дрібно нарізають. Змішують обсмажену цибулю, рибу, яйця, зелень, додають сіль і перець.

Форму для випікання змащують соняшниковою олією, далі викладають половину тіста, зверху всю приготовану рибну масу, а потім залишки тіста. Випікають при 180°С. Коли скоринка на пирозі загрубеет, його дістають з духовки і змащують яйцем. Готовність випічки перевіряють зубочисткою, приблизний час приготування — 40 хвилин.

Рибний пиріг з картоплею в мультиварці

Мультиварка не так давно увійшла в наше життя, але досить швидко завоювала вдячність кулінарів, адже страви з неї неймовірно смачні і ароматні. Рибний пиріг на кефірі у цій диво-каструльці виходить дуже ніжним і готується практично без участі господині.

Кусочек рыбного пирогаІнгредієнти для тіста:

  • кефір або кисле молоко — 1 ст.;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • вершкове масло — 150 г;
  • борошно пшеничне в/с — 3 ст.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — 2 ч. л. без гірки;
  • цукор — 3 ч. л.

Начинка:

  • сардини з додаванням олії — 2 банки;
  • картопля — 1-2 бульби;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка.

Приготування

Приготування цього пирога не надто відрізняється від інших, але все ж має свої особливості. Вершкове масло викладають в каструльку і розтоплюють, не даючи закипіти. Потім додають вибраний молочний продукт, розпушувач, сіль, цукор і яйця, перемішують з допомогою виделки або віночка. Борошно просівають і поступово вводять в рідку суміш — повинно вийти тісто як на оладки.

Папір для випічки нарізають на 2 смужки шириною приблизно 5 см і викладають хрест-навхрест в каструльку мультиварки. Краї паперу повинні трохи звисати за бортики каструльки. Таким чином готовий пиріг можна буде легко витягнути, не перевертаючи. Далі дно і боки каструльки змащують рослинним маслом, викладають частину тесту.

Зверху кладуть нарізану тонкими кружечками картоплю. Консерви розминають виделкою і кладуть зверху картоплі. Ріпчасту цибулю подрібнюють і посипають ним рибу. Верх пирога прикривають рештою тестом. Готують рибний пиріг з консервів в режимі «Випічка» 60+20 хвилин.

Загрузка...