Рецепт рибних котлет з тріски

Котлеты из трески

Більшість людей обожнює рибу, особливо хороша тріска.Котлети з тріски, рецепт яких досить простий, не тільки смачні, але й корисні. Багато хто вважає, що приготувати просто оброблену рибу легше, ніж котлети — немає необхідності довго робити фарш.

Але рибні котлети виходять настільки легкими і повітряними, що вони стоять довгих турбот. До них можна подати будь-який гарнір. Сама тріска відноситься до риб з білим м’ясом, вона корисна і володіє приємним смаком.

Загрузка...

Як приготувати корисні котлети?

Сьогодні багато людей прагнуть до здорового харчування, намагаючись вибирати рецепти, де використовуються правильні продукти і методи їх приготування. Ось чому попереду всіх способів приготування котлет з тріски будуть биточки, зварені за допомогою пароварки.

Подготовка фарша из трескиПроцес приготування слід почати з підготовки фаршу. Спочатку потрібно розморозити рибу, прибрати з неї шкіру, вирізати кишки, витягнути кістки, хребет. Розрізати філе тріски на невеликі шматки і прокрутити їх в м’ясорубці. При бажанні додати цибулю, свіжу зелень, хлібний м’якуш, яйця або майонез. Фарш з філе тріски завжди буде повітряним і легким.

Фарш прибрати в холодильник на 3 години, потім дістати, сформувати биточки, стежачи за тим, щоб вони були не занадто товстими, що дозволить їм приготуватися швидше. При правильному формуванні суміші для котлет з тріски фарш добре відстає від рук і не липне. Якщо він не занадто вологий, можна розбавити її водою, бульйоном або молоком.

Щоб приготувати котлети з фаршу тріски в пароварці, потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 2 ч. л. з гіркою;
  • цибуля — 1 головка;
  • філе тріски — 1 кг;
  • свіже яйце — 1 шт.;
  • варена морква — 1 шт.;
  • улюблена зелень — 1 пучок;
  • сіль, спеції, перець — за смаком.

Моркву слід натерти і з’єднати з фаршем, вона зробить смак риби більш насиченим. Фарш готувати, як зазначено вище. Зліпити биточки і покласти їх на полички пароварки. Варіння рибних котлет з тріски слід проводити на особливому режимі протягом 25 хвилин. Прихильники здорового способу життя можуть подати на гарнір для рибних котлет з тріски овочевий салат з грибами.

Биточки, приготовані в духовій шафі

Страви на пару корисні для здоров’я, але найбільш смачними і ароматно пахнуть будуть рибні котлети з тріски, запечені саме в духовці. Вони мають хрустку скоринку, ніжну серцевину, насичений аромат і неповторний смак. Люди, які не мають проблем зі здоров’ям, можуть побалувати себе, зробивши на обід або вечерю такі котлети з тріски в духовці.

Биточки из трески, приготовленные в духовом шкафуДля цього знадобляться наступні компоненти:

  • хлібний м’якуш або батон — 100 г;
  • свіже яйце — 1 шт.;
  • тріска — трохи більше кг;
  • цибуля — 1 головка;
  • майонез — 2 повні ч. л.;
  • твердий сир — 50 г;
  • зелень — пучок;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • сіль, спеції, перець — за смаком.

З філе тріски зробити фарш, як описано вище, сформувати биточки. Взяти відповідного розміру форму для запікання, викласти пергаментним папером або змастити маслом, розмістити биточки так, щоб вони не торкалися один одного, а між ними залишилося достатньо місця, так як в процесі запікання вони можуть дещо збільшитися в розмірах. Зверху посипати котлети твердим сиром, що додасть їм неймовірний аромат.

Духовку розігріти не вище 200°C, поставити в неї форму і запікати 40 хвилин. На гарнір можна подати легкий салат з овочів з грибами або пюре зі свіжого картоплі, яке підійде для тих, хто любить більш ситне харчування.

Загрузка...

Найпоширеніший спосіб приготування

Крім зазначених способів приготування котлет з філе тріски, існує найпростіший спосіб — це посмажити биточки в сковороді.

На сьогоднішній день даний вид приготування продуктів вважається найбільш шкідливим для здоров’я, але, незважаючи на всі попередження лікарів і дієтологів, він не перестає користуватися популярністю. Рецепти таких биточків практично не відрізняються від попередніх, змінюється лише спосіб приготування.

Жарка биточков из трески в сковородеДля таких котлет потрібні наступні продукти:

  • філе тріски — 1,5 кг;
  • батон або м’якуш — 100 г;
  • майонез — 2 ч. л.;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • цибуля біла — 1-2 головки;
  • зелень — за бажанням;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • спеції, сіль, перець — за смаком.

Фарш приготувати за звичайним рецептом, зліпити котлети, обваляти з обох сторін у борошні і смажити на сковороді, поки не з’явиться хрустка скоринка. Биточки краще ліпити плоскими, щоб вони краще просмажаться і швидше приготувалися.

Можна приготувати ще більш ніжні биточки, додавши в рецепти сметану. Для цього буде потрібно набір продуктів:

  • філе тріски — 0,5 кг;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • свіжа сметана — 0,5 склянки;
  • борошно пшеничне — 3 ст. л.;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • спеції, сіль — за смаком.

Прокрутити через м’ясорубку цибулю і рибу, влити яйце, сметану, додати сіль, перець і спеції. Суміш добре вимісити, зліпити плоскі биточки і готувати в сковороді на розігрітій олії до хрусткої скоринки. У цьому рецепті замість сметани можна використовувати пачку сиру, для пишності і в’язкості можна додати 4 хлібної м’якушки.

Щоб котлети не вийшли сирими в середині і не пересмажились, рекомендується додати до готових котлет теплої води або рибний бульйон і готувати на сковороді під кришкою ще кілька хвилин.

Загрузка...