Рецепт рамена в домашніх умовах

Вкусный японский суп рамен

Японський суп рамен давно користується стабільною популярністю у лавах гурманів з країн Південно-Східної Азії, зокрема Кореї і Китаю. У рамена рецепт досить простий.

Ціна його досить невисока, блюдо дуже ситне і володіє ні з чим незрівнянним смаком. Цей суп готується на основі локшини швидкого приготування з використанням різноманітних добавок, серед яких капуста, м’ясо, яйця, соління, овочі.

Загрузка...

Історія появи

Багато вважають, що це корейська або китайський суп, але це не зовсім так. Рецепт приготування був створений жителями японської держави, а не материкового Китаю, як було прийнято вважати. Причиною тому стала вельми агресивна завойовницька політика японців, і немає нічого дивного в тому, що і рецепт супу виявився у них в руках. Тому можна говорити, що суп має японський характер.

Лапша рамен для приготовления японского супаНазва страви утворено від двох китайських слів: «витягати» і «локшина». На батьківщині страви були поширені два рецепти його приготування: середньоазіатський і дунганскій. Але японці пішли ще далі і розробили свій власний рецепт, назвавши його японський лямян. Коли страва початок продаватися, то відразу привернуло до себе інтерес з боку любителів різних кулінарних нововведень.

Спочатку блюдо реалізовувалося через мережу невеликих кафе, але згодом місцем його продажу стали спеціальні автомати для торгівлі, подібні кавовим. На сьогоднішній день вже розроблено безліч різних варіантів приготування цього улюбленого страви.

Поціновувачі цього східного страви роблять численні спроби здійснити класифікацію і описати смак численних різновидів, що веде за собою появу все нових і нових варіантів приготування.

Але, незважаючи на велику кількість варіантів, в Росії рідко де можна виявити приготоване у відповідність з японськими рецептами блюдо. Як правило, правильний японський суп найчастіше зустрічається в ресторанах національної кухні. Тим не менш, маючи необхідні для приготування супу продукти і вивчивши правильний алгоритм його приготування, легко приготувати це смачне і ситне блюдо в домашніх умовах.

Класичний спосіб приготування

Основним компонентом у будь-якому способі приготування цієї страви є локшина рамен.

Свинина для приготовления супа раменРізні варіанти супу виходять при включенні в класичний рецепт ряду додаткових інгредієнтів. При бажанні продовжити експерименти з приготуванням супу потрібно чітко засвоїти алгоритм приготування класичного рецепту.

Рецепт, за яким готують суп на його батьківщині, вкрай складно повторити. Страва довго готується, а компоненти для нього дуже важко дістати в продажу. Для оригінального рецепту кожен з складових супу готується в суворій відповідності з рецептом і в строго дотримувалися послідовності.

Враховуючи це, лапша рамен зі свининою в домашніх умовах пропонується по більш простому рецептом.

  • локшина рамен — 700 г;
  • свинина без кісток — 1 кг;
  • свинячий топлений жир — 30 г;
  • зелень — 1 пучок;
  • соєвий соус — 200 г;
  • імбир — 30 г;
  • сіль, цукор — 1 столова ложка;
  • кориця — 1 р.

Свинину потрібно нарізати на кубики середньої величини, добре промити від залишків крові, помістити у велику каструлю і варити близько 30 хвилин, видаляючи з поверхні утворюється плівку. Після вийняти м’ясо з бульйону, сам бульйон відставити, додавши в нього дрібку солі. Бульйону дати постояти і через 15 хвилин процідити його в іншу, достатньої ємності каструлю.

Соевый соус для приготовления супа раменПомістити на дно каструлі імбир і корицю, поверх них — приготоване м’ясо і залити невеликою кількістю процідженого бульйону. Всі ці інгредієнти закип’ятити, додати цукор і влити соєвий соус. Ємність з м’ясом придавити в якості гніту кришкою меншого діаметру, поверх додати вантаж. М’ясо в каструлі має бути повністю занурене в бульйон. У цьому стані його потрібно варити ще 4 години.

Для приготування локшини треба взяти чисту каструлю, в неї налити води, закип’ятити її і висипати туди локшину. Готувати не більше 5 хвилин. Воду після приготування вилити, локшину поділити на 5 рівних порцій.

Знову взяти каструлю, налити в неї воду в кількості один літр, закип’ятити. Після початку кипіння, вилити туди залишки бульйону від варіння м’яса. Кип’ятити 5 хвилин. Через деякий час відправити у каструлю свинячий жир і, довівши до кипіння, проварити одну хвилину. Після вимкнути, вміст каструлі розлити в тарілки, в які додається локшина рамен і свинина. Перед подачею прикрасити свіжою зеленню.

Загрузка...

Суп Торі Рамен

Имбирь для приготовления супа раменГоловною відмінністю супу Торі рамен вважається додавання м’яса курки при приготуванні страви і використання курячого бульйону. Дане блюдо не настільки поширене в колах гурманів, як його варіант зі свининою. Виник Торі Рамен через тяги до зниження жирності страви. Але жителі Кореї цю особливість вважають негативною, оскільки рамен з куркою вони вважають не дуже поживним.

Даний варіант рамена суттєво відрізняється від традиційного рецепту. Він простіше і швидше в приготуванні, що входять до складу курячого м’яса корисні речовини більш сприятливо впливають на людський організм, а запах і смак курки надає супу ні з чим не порівнянний смак і аромат, не заважає іншим складовим віддавати свій смак страви.

Щоб приготувати 4 порції супу, потрібні наступні продукти:

  • крила курки — 300 г;
  • локшина рамен -500 г;
  • кістки курки — 500 г;
  • тертий імбир -20 г;
  • густий соєвий соус — 100 р;
  • свіжа або сушена зелень — 1 пучок;
  • сіль — за смаком.

Крила і кістки курки розмістити в каструлі і залити кип’яченою чистою водою. Залишити варитися на слабкому вогні протягом півгодини. Після цього м’ясо вийняти з бульйону і розкласти по 4 рівним ємкостей. Залишився бульйон процідити від домішок, влити в нього соєвий соус, подрібнений імбир і сіль і залишити на дуже слабкому вогні.

Локшина рамен вариться близько 5 хвилин, відкидається на друшляк і вкладається в миски до м’яса. М’ясо і локшину залити рештою бульйоном, при подачі посипати дрібно нарізаною цибулею. Рамен з куркою готовий.

spoon.in.ua

Загрузка...