Рецепт приготування тріски по-польськи

Треска по польски

Морепродукти є не тільки неймовірно корисним, але й досить смачним ласощами. Тріска по польськи є одним з них. Недарма вона вважається делікатесом і подається навіть у фешенебельних ресторанах. До того ж саме продукти, отримані з моря, вважаються найкращим варіантом для підтримки форми і складання дієти.

Одним з варіантів такого морепродукта є тріска. Саме вона ідеально підходить при дотриманні дієти, до того ж для того, щоб смачно приготувати її, існує безліч рецептів.

Загрузка...

Класичний рецепт тріски по-польськи

Рецепти приготування тріски по-польськи налічують безліч інтерпретацій і видозмін. Проте нічого не може бути краще і смачніше, ніж використання традиційного рецепту.

Яйца для приготовления блюдаДля відтворення цього чудового рецепту нам знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • тріска — 1 кг;
  • яйця — 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Як приготувати тріску? Адже від цього залежить весь смак і букет ароматів готового страви. Тому потрібно ретельно вибирати основу, з якої і буде складатися наше блюдо. Найкращим варіантом буде використання свіжої риби, оскільки саме вона містить весь набір вітамінів і мікроелементів, якими так славляться всі морепродукти.

Можна, звичайно, скористатися замороженим варіантом, однак слід пам’ятати, що при термічній обробці вся мікрофлора і вітаміни зникають, до того ж порушується структура рибних волокон. Єдине, що залишається незмінним, — це традиційний рибний смак. Якість риби грає чільну роль.

Розглянемо рецепт приготування тріски під польським соусом. Беремо нашу рибу і потрошимо її, видаляючи всі нутрощі. Після цього ретельно промиваємо черево під струменем холодної води і починаємо процедуру очищення від лушпиння. Очищену рибину ще раз промиваємо та нарізаємо порційними шматочками. Тепер беремо каструлю, кладемо нашу порізану тріску на саме дно і заливаємо водою так, щоб покрити лише половину філе.

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння всю нашу суміш. Після цього додаємо до неї сіль і спеції. У їх якості можна використовувати будь-які прянощі або трави, але для відтворення традиційного рецепту нам необхідні лише перець чорний і запашний, а також лавровий лист. Варити нашу рибу слід не більше 15-20 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для набуття нею необхідної консистенції.

Лук для приготовления блюдаРиба вариться — саме час взятися за приготування яєць. Візьмемо їх і поставимо варитися на 5-10 хвилин. Ріпчасту цибулю очистимо від шкірки і дрібно нашинкуем. Після цього візьмемо сковороду і розтопимо на ній вершкове масло. Як тільки воно досить розігрілося, відправляємо в нього нарізану цибулю і обсмажуємо його на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

Майбутня тріска по-польськи практично зварилася. Можна зайнятися приготуванням соусу. Він формується з наших варених яєць, цибулі і рибного бульйону, який необхідно злити при закінченні приготування тріски. Яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо ножем.

Крім того, можна використовувати блендер або тертку для виконання цієї процедури, оскільки оброблені таким чином яйця набудуть більш дрібну форму. Тепер поєднуємо обсмажену цибулю і дрібно нарізані яйця. Після цього додаємо наш ароматний і поживний рибний бульйон і ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Всі процедури виконані, і наша тріска по-польськи готова.

Подавати її варто з гарніром у вигляді картоплі і будь-якої каші: в такому поєднанні готове блюдо придбає повноту смаку і незабутній колорит.

Треска по-польски с зеленьюТріска по-польськи в мультиварці

Тріска по польськи в мультиварці — це ще один чудовий рецепт, який дозволяє приготувати ідеальне за своєю консистенції блюдо, яке буде радувати всіх присутніх за столом.

Тріска вважається дієтичною рибою не просто так — її калорійність знаходиться на досить низькому рівні, що дозволяє використовувати різні поєднання більш жирних продуктів, щоб виконати всі етапи приготування, не боячись підвищити загальну поживність страви.

Цей фактор ще більше схиляє чашу терезів на користь тріски при дотриманні дієти. У нашому випадку приготувати тріску по польськи допоможе мультиварка, яка замінить стандартну процедуру варіння риби.

Треска по-польскиДля приготування цієї страви нам знадобляться наступні компоненти:

  • тріска — 1 кг;
  • яйця — 5 шт.;
  • молоко — 0,5 л;
  • сирок плавлений — 1 шт.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Щоб правильно приготувати це блюдо, для початку візьмемо нашу рибу, очистимо її від нутрощів і плівок. Після цього разрежем на порційні шматочки і покладемо на дно мультиварки. Приправимо спеціями і сіллю. В якості прянощів візьмемо червоний і чорний перець, а також лавровий лист. Таке поєднання додасть особливий смаковий букет з невеликою пікантну нотку. Заллємо нашу рибу молоком. Після цього виставимо на мультиварці режим «Гасіння» і час приготування 20 хвилин. Цей інтервал ідеально підходить для доведення тріски до готовності.

Приготувати соус нам допоможуть яйця, плавлений сирок і масло. Яйця відваримо, почистимо і натремо на дрібній тертці. Такий спосіб подрібнення дозволить створити ідеальну консистенцію майбутнього страви. Плавлений сирок також натремо на тертці і змішуємо його з нашими яйцями. Після цього розтопимо вершкове масло і додамо його в нашу суміш.

Тріска готова, дістанемо її з мультиварки, а молочний бульйон перельем в ємність з нашим соусом. Всю отриману масу ретельно перемішати, після чого можна вважати, що тріска по польськи в мультиварці готова.

Подавати її слід з гарніром у вигляді картоплі, макаронів або будь-якого виду каші, які доповнять смакову композицію страви і створять ідеальне поєднання ароматів.

Загрузка...