Рецепт приготування спрінг ролів з креветками

Спринг роллы

Гостей і домашніх може здивувати і порадувати таке незвичайне блюдо, як спрінг роли, рецепт їх приготування досить простий. Роли — традиційне блюдо східної кухні.

Освоївши принципи його приготування, можна сміливо експериментувати з різними смаковими поєднаннями начинки ролів.

Загрузка...

Спрінг рол з креветкою

Страви азіатської кухні іноді викликають певні побоювання. Виною цьому незвичні для російської кухні овочі і морепродукти і незвичайні смакові поєднання. Існує упередження, згідно з яким ці страви, приготовані без особливих навичок, можуть викликати отруєння організму. Це зовсім не так, вони абсолютно безпечні, до того ж їх можна готувати вдома, якщо мати під рукою всі необхідні інгредієнти.

Креветки для приготовления блюдаДля приготування спрінг ролу з креветкою вам знадобиться наступне:

  • рисовий папір — 5 шт.;
  • креветки — 300 г;
  • морква — 1 шт.;
  • дайкон (білий овоч, що нагадує за смаком і виглядом редис великого розміру) — 1 шт.;
  • соєвий соус — 0,5 ст. л.

Саме слово «рол» означає «загортати», тобто це страву, зроблену за принципом рулету. Спрінг роли з овочами і креветками загортаються в рисовий папір. По своїй структурі вона нагадує вірменський лаваш, але з деякими особливостями, які необхідно враховувати в процесі приготування. Створити самостійно рисовий папір практично неможливо, тому необхідно заздалегідь купити її в магазині. Продається вона, як правило, в упакованому вигляді.

Морковь для приготовления блюдаПеред початком приготування необхідно налити невелику кількість теплої води в тарілку або миску і опустити в неї по черзі аркуші паперу. Це дозволить надати листами пластичну форму і більш м’яку структуру.

Тримати у воді заготовки потрібно не більше 1 хв., інакше вони можуть розмокнути і повністю втратити форму. Як тільки підстави підготовлені, можна приступати до формування начинки.

Необхідно очистити від панцира креветки і укласти на одну сторону паперового аркуша. Можна купити в магазині вже очищені креветки, це заощадить час готування. Варити креветки з магазину не потрібно, оскільки в більшості випадків вони проходять термічну обробку. Моркву і дайкон слід очистити і натерти на тертці для моркви по-корейськи. Овочі укладаються зверху креветок невеликою гіркою.

Кожну овочеву гірку злегка приправляємо соєвим соусом і загортаємо невеликі трубочки. Завдяки рисовому основи, яка стане майже прозорою, блюдо вийде строкатим і яскравим. Спрінг роли з овочами не містять солі і перцю, що їх замінює соєвий соус, додає страві пряний солонуватий смак.

Спрінг рол з куркою

В овочеві спрінг роли можна додати курку. У традиційних страви азіатської кухні використовуються начинки з риби і морепродуктів, однак курка також непогано доповнить цю страву. Звичайно, це буде адаптований для російської кухні варіант, але він все одно по-своєму смачний і незвичайний.

Для приготування нам знадобляться наступні компоненти:

  • рисовий папір — 5 шт.;
  • копчене куряче філе — 2 шт.;
  • пекінська капуста — 0,3 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • соєвий соус — 0,5 ст. л.

Рисовий папір готуємо тим же способом. Копчене куряче філе нарізаємо невеликою соломкою. Копчене м’ясо додасть готовому страві характерний терпкий смак і аромат. Укладаємо його на рисові заготовки і кладемо зверху натерту по-корейськи моркву. Додаємо трохи соєвого соусу і залишаємо на кілька хвилин.

Далі нарізаємо пекінську капусту невеликими смужками і додаємо до решти компонентів. Всю масу звертаємо в невеликі трубочки. Це і є спрінг роли з куркою. Готові спрінг роли з куркою можуть подаватися і як легка закуска, і як основне блюдо.

Загрузка...