Рецепт приготування брізоль із курятини

Бризоль из курицы

Приготувати брізоль із курятини під силу будь-якій господині. Для створення в домашніх умовах цієї страви потрібна невелика кількість продуктів, та й сама процедура приготування зовсім нескладна. Блюдо відмінно підійде як для частування гостей, так і вечері в колі родини.

Брізоль являє собою подобу м’ясних коржів, наповнених ароматною начинкою або политих спеціальним соусом. До речі, рецепт цієї страви практично не має аналогів по доступності з фінансової сторони. Його можна готувати майже з будь-якого м’яса курячого філе, свинини, яловичини і навіть риби.

Розглянемо, як приготувати бризол самостійно в домашніх умовах. Існує кілька різних рецептів, з яких в результаті кожен для себе зможе підібрати найбільш вподобаний і доступний.

Загрузка...

Приготування класичного бризоля: інструкція

Так званим новачкам в приготуванні курячого бризоля в першу чергу рекомендується ознайомитися з рецептом з покроковим фото.

Яйца для приготовления блюдаПроцедуру домашнього приготування можна розділити на 2 основних етапи:

  • Приготування омлетных млинців.
  • Підготовка начинки.
  • У сукупності для цього потрібні наступні продукти:

    • яйця — 6 шт.;
    • молоко — 6 ч. л.;
    • шпинат — 3 ст. л.;
    • фарш з курячого філе — 500 г;
    • зелень петрушки — 1 пучок;
    • сир — 100 г;
    • майонез — 6 ст. л.;
    • сіль і перець за смаком;
    • приправа для м’яса за бажанням.

    В першу чергу слід зайнятися приготуванням основи, куди буде надалі додаватися начинка. У ємності потрібно ретельно збити 1 яйце, додавши 1 ложку молока і спеції за смаком. Після чого отриману масу необхідно обсмажити з двох сторін на розігрітій сковороді. Рекомендується для таких цілей використовувати спеціальну блинницу.

    Те ж саме потрібно зробити ще з 2 яйцями, а решту 3 штуки необхідно збивати з дрібно порубаним шпинатом (на 1 яйце і ложку молока така ж порція шпинату) і також обсмажити, поки не схопиться яйце. В результаті ви отримаєте 3 простих омлетных млинця і ще 3 з зеленню.

    Куриный фарш для приготовления блюдаТепер можна зайнятися начинкою. Для її приготування треба перекрутити м’ясо або вже готовий фарш перекласти в окрему ємність, додавши сіль з перцем і м’ясні приправи. Після цього потрібно додати трохи чистої прохолодної води, щоб вийшло філе підходящим для змащування. Все гарненько перемішати.

    Потім необхідно подрібнити зелень і окремо змішати з майонезом. Коли всі складові підготовлені, їх треба поєднати. Тобто начинку необхідно розкласти рівномірним шаром по млинців у послідовності: фарш — зелень в майонезі. Після цього треба загорнути блюдо в рулет і розкласти биточки в ємність, застелену пергаментом для випікання.

    Ставимо бризол в розігріту духовку до 180 °С, а поки він запікається, натираємо сир на крупній тертці. Через 25 хвилин необхідно присипати сиром, биточки і потримати в духовці ще хвилин 5. На цьому рецепт створення бризоля завершується, залишилося лише подати його з відповідним гарніром.

    Як гарнір відмінно підійде варена картопля або свіжі овочі.

    Святковий бризол

    Розглянутий вище рецепт є класичним, а ось якщо до нього додати гриби і ще пару нехитрих інгредієнтів, то можна отримати святкове, смачне блюдо, яке безперечно здивує всіх гостей.

    Для його приготування потрібні такі складові:

    • куряче м’ясо — 200-300 р;
    • печериці свіжі — 300 г;
    • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
    • яйце — 3 шт. (на 3 порції);
    • молоко — 6 ст. л.;
    • майонез — 3 ст. л.;
    • кріп — 1 пучок;
    • часник — 2 зубчики;
    • сир твердий — 150 г;
    • сіль, перець і спеції за смаком.

    БризольСпочатку подрібнюємо куряче філе фарш і нарізаємо дрібно цибулю. Після цибулю обсмажуємо в олії, а коли він почне набувати золотистий відтінок, додаємо нарізані печериці. Повертаємося до фаршу, солимо і приправляємо його улюбленими спеціями. Тепер окремо готуємо омлет з молока і яєць в пропорції 2:1 відповідно. Ретельно збивши масу до однорідності, її слід обсмажити з 2 сторін на сковороді.

    Робимо мастило для млинчиків допомогою змішування дрібно посіченою часнику, кропу і майонез. Після цього починаємо збирати бризол. Спочатку на млинець викласти фарш курки, після — зажарка грибна і соус. Акуратно загортаємо в биточки і відправляємо їх на деко в розігріту духовку. Через 20 хвилин брізоль із курки з грибами посипаємо натертим крупно сиром і даємо настоятися ще 5 хвилин. Ароматне блюдо готове, можна подавати до столу і приступати до трапези!

    На завершення хотілося б зазначити, що курячий бризол можна урізноманітнити будь-якими продуктами, створюючи таким чином нові рецепти.

    Наприклад, в якості доповнення до начинки відмінно підійде помідор або солодкий перець.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...