Рецепт пиріжків на кефірі в духовці

Воздушные пирожки на кефире в духовке

Існує величезна кількість рецептів приготування пиріжків. Самі швидкі і смачні — пиріжки на кефірі в духовці або на сковороді. Солодкі і солоні, з яблуками і ягодами, капустою та грибами — вони улюблені дітьми і дорослими.

Багато готують таке тісто для пиріжків, коли доводиться чекати довгий час, поки настоїться, підніметься. Наш рецепт набагато простіше: тісто на кефірі для пиріжків не треба залишати на 2 години.

Загрузка...

Про тесті

Кефир для теста на пирожкиЯк тільки його замісили, можна починати ліпити. Поки розігрівається духовка, вироби піднімуться, будуть готові до випікання. Один і той же рецепт підходить для різної випічки: можна як спекти пиріг з солоною начинкою, так і солодкі булочки.

Різні рецепти по-різному описують спосіб отримання тесту на кефірі для пиріжків в духовці. В одних радять замішувати його на соді або іншому разрыхлителе, в інших — робити дріжджове тісто.

Різниця в смаку тіста, яке набувається за рахунок застосування розпушувача або дріжджів. Дріжджові бактерії створюють процес бродіння, і тому тісто трохи кислувате. Приготоване без дріжджів нагадує бісквіт.

Тісто на кефірі для пиріжків готується легко. Мінімальний набір продуктів, і завжди знайдеться в холодильнику. Час витратиться не більше 15 хвилин. Пиріжки випікаються протягом 20-30 хвилин, тому на все піде не більше години.

Пиріжки печені в духовці виходять пишними, м’якими, легкими, тому з’їдаються дуже швидко. Плюсом пиріжків в духовці, на відміну від приготовлених на сковороді, є менша жирність.

Як приготувати пиріжки на кефірі в духовці?

Господині віддають перевагу пиріжкам, приготованим в духовці: виходить набагато швидше.

Загрузка...

Дріжджове тісто

Тесто для пирожковІнгредієнти:

  • кефір — 1 пакет 2,5% або 3,2% жирності;
  • дріжджі — 1 пакетик;
  • яйця — 1 шт. (для змащування);
  • борошно — 3 або 4 ст.;
  • рослинне масло — 1/2 ст.;
  • сіль і цукор по 1 ч. л.;
  • начинка.

Продукти повинні бути свіжими, що гарантує якість і смак. Чим більше жирність застосовуваного кисломолочного продукту, тим випічка буде більш ситна.

Кефір необхідно підігріти, змішати з рослинним маслом. Потрібно додати цукор, сіль і все добре розмішати. У борошно всипати дріжджі, перемішати, потім влити в неї підготовлену суміш. Все добре вимісити і приготувати начинку. Якщо пиріжки будете піч з яблуками, то їх треба порізати на шматочки і засипати цукром.

Якщо випічка передбачається з варенням або повидлом, то добавитьте крохмаль або борошно для густоти. Начинка готова, можна починати ліпити пиріжки. Викладати їх потрібно на змащений маслом лист для випікання, почекати деякий час, щоб вони піднялися. Потім змастити верх збитою яєчною сумішшю. Поставити лист в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності.

Бездріжджове тісто

Тісто для пирогів і пиріжків можна приготувати без дріжджів. Такий рецепт підійде тим, хто не дружить з дріжджовим тістом.

Приготовление пирожков на кефире без дрожжейДля приготування знадобляться:

  • борошно — 3 ст.;
  • кефір — 1 склянка;
  • харчова сода — 1/3 ч. л.;
  • рослинне масло — 3 ст. л.;
  • сіль — на кінчику ножа.

Кефір вилити в миску, додати в нього соду і перемішати. Суміш почне пінитися. Потрібно дати їй постояти близько 5 хвилин, потім додати рослинне масло, сіль і борошно. Вимісити еластичне тісто і залишити його в теплому місці на 15-20 хвилин.

Потім від нього треба відщипнути кульку і розкачати його в корж. У центр коржики покласти начинку і защипнути пиріжок. Викладати пиріжки потрібно на змащений олією лист, випікати при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.

Рецепт пирога для ледачих

На кефірі можна приготувати великий смачний пиріг. Готується він дуже швидко. Рецептом можна скористатися тоді, коли гості вже дзвонять у двері, а запас продуктів в холодильнику мінімальний.

Для приготування «ледачого» пирога потрібно:

  • кефір — 1ст.;
  • варення — 1 ст.;
  • борошно — 2 ст.;
  • яйце — 1 шт (можна обійтися без яєць);
  • цукор — 3 ст. л.;
  • сода — ½ ч. л.

Варення можна взяти будь — вишневе, яблучне, з смородини. Додати соду, погашену оцтом і залишити на 2-3 хвилини. Потім додати кефір, цукор, яйце і все перемішати.

Останній інгредієнт — борошно. Після цього суміш потрібно ще раз ретельно перемішати, викласти на змащену або покритий пергаментом форму і випікати при температурі 180 градусів до рум’яності.

Загрузка...