Рецепт пельменів, запечених в духовці

Вкусные запеченные пельмени

Пельмені, запечені в духовці, можуть стати справжнім домашнім кулінарним шедевром. Подібні страви виручать, коли варений напівфабрикат вже встиг набриднути. Таке блюдо готується довше, але його смак стає набагато цікавіше.

Пельмені — це популярні в Росії напівфабрикати, які готуються з тіста і м’яса. Схожі страви є і в інших країнах світу — у Китаї їх називають вонтони, в Італії — це равіолі, в Білорусії вони відомі як чаклуни. Є схожі напівфабрикати і в Середній Азії, але вони більші і називаються манти. Основним способом приготування таких страв є відварювання в киплячій підсоленій воді, але можна використовувати й інші варіанти приготування — смажити або пекти в духовій шафі.

Загрузка...

Способи приготування страви в духовці

Пельмені, запечені в духовці, можна є як гарячими, так і холодними, подавати з бульйоном, оцтом, сметаною або іншою улюбленою заправкою. Вони можуть бути і основною стравою, і закускою. В кожному регіоні Росії люблять пельмені і готують їх по-своєму — роблять з ними суп, смажать на сковороді, варять на пару. Найцікавіші рецепти пов’язані з приготуванням цього продукту в духовці.

Коли вдома залишаються вже відварені пельмені, «вчорашні», то не варто їсти їх холодними або гріти на сковороді. Краще буде запекти в духовці під смачним соусом. Блюдо виходить приємний на смак і дуже незвичайним.

Отваренные пельмени для приготовления рецептаДля його приготування знадобляться такі продукти:

  • відварені пельмені — 200 г;
  • курячі яйця — 2 штуки;
  • жирна сметана — 100 г;
  • ріпчаста цибуля — 1 штука;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • зелень (петрушка або кріп) — за смаком;
  • соняшникова олія — 2 столові ложки.

Цибулю-ріпку очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками, злегка обсмажити на сковорідці з додаванням олії до золотистого кольору. Взяти форму для запікання змастити рештою масла, викласти в 1 шар пельмені. Включити духовку. Нарізати кріп і з’єднати зі сметаною, яйцем, перцем, сіллю, цибулею. Залити отриманою сумішшю пельмені і поставити в розігріту духовку на 30 хвилин. Блюдо подавати гарячим.

Ще один рецепт приготування такої страви можна використовувати, коли готових пельменів немає, але їх можна зліпити вдома самостійно. Для цього за рецептом приготувати тісто і фарш, а потім запекти приготовані пельмені в духовці.

Фарш для приготовления пельменейДля тіста знадобляться наступні продукти:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • свіже молоко — 100 г;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • сіль — за смаком.

Замісити круте тісто з борошна, яєць і молока, посолити. Залишити тісто на 1 годину.

Щоб приготувати фарш, потрібно взяти такі продукти:

  • м’ясо (свинина, яловичина, курятина) — 350 гр;
  • цибуля ріпчаста — 0,5 штука;
  • капуста білокачанна — 200 г;
  • сіль, перець, спеції — за смаком.

Тушкувати в сковороді на повільному вогні капусту без масла і води, поки вона не придбає злегка жовтий відтінок. Не допускати підгоряння, щоб не було гіркого присмаку.

Дрібно нарізати цибулю і порубати м’ясо, з’єднати з капустою, сіллю і перцем, за бажанням можна додати спеції. Зліпити пельмені, викласти на деко і посмажити в духовій шафі на невеликому вогні протягом 25 хвилин.

Специи для запеченных пельменейСоус для заливки пельменів готується з таких продуктів:

  • вода — 400 г;
  • картопляний крохмаль — 1 столова ложка;
  • сметана — 100 г;
  • сіль, спеції, перець — за смаком.

Холодну воду з’єднати зі сметаною (можна замінити нежирним натуральним йогуртом), додати сіль, спеції і крохмаль для додання соусу густоти. Викласти пельмені у форму для запікання в 1-2 шари, зверху залити соусом. Запікати протягом 45 хвилин.

Пельмені пікантні і ледачі

Для любителів пікантного смаку можна рекомендувати рецепт пельменів з грибами під гірчичним соусом.

Шампиньоны для приготовления запеченных пельменейЩоб приготувати таке незвичайне блюдо, слід взяти такі інгредієнти:

  • пельмені — 1/2 кг;
  • мед — 1 чайна ложка;
  • вершкове масло — 3 столові ложки;
  • гірчиця — 2 столові ложки;
  • сметана — 250 г;
  • цибуля біла — 1 штука;
  • гриби (печериці, гливи) 300 г;
  • сіль, перець, зелень, спеції — за смаком.

Білий цибулю нарізати тонкими кільцями і посмажити на вершковому маслі до прозорості. Почистити і порізати гриби, з’єднати з цибулею і смажити до готовності. Пельмені відварити до напівготовності, покласти у змащену форму, покрити піджаркою з цибулі і грибів. В окремій каструлі зробити соус, змішавши для цього сметану, гірчицю, мед, спеції. Залити пельмені і запікати 15 хвилин в гарячій духовці.

Якщо необхідно приготувати запечені пельмені в духовці швидко, то можна спробувати наступний рецепт.

Продукти для пельменів:

  • вода — 1 склянка;
  • борошно — 2 склянки;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • фарш — 1/2 кг

Сметана для приготовления соусаДля соусу:

  • сметана — 200 г;
  • сир — 100 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • сіль, зелень, перець — за смаком.

Додати сіль до просіяного борошна, залити теплою водою. Приготувати круте тісто, поставити його «відпочити» на 20 хвилин, приправити фарш. Для приготування соусу подрібнити овочі, обсмажити на маслі, з’єднати зі сметаною, зеленню і сіллю.

Тонким шаром розкачати тісто, покласти на весь пласт фарш і скрутити в рулет. Рулет порізати на маленькі шматочки, розкласти по горщикам, залити сметанним соусом і посипати сиром. Запекти в духовці при температурі 180 градусів. Блюдо готове приблизно через 40 хвилин.

Загрузка...

Варіант №1 для любителів сиру

При приготуванні таких страв можна замість пельменів використовувати равіолі або ж манти без шкоди для смаку. Блюдо однаково вдасться при використанні будь-якого виду пельменів.

Сыр для приготовления рецептаКомпоненти страви:

  • пельмені — близько 1 кг.;
  • томати (бажано у власному соку) — 300 г;
  • цибуля (бажано ріпка) — 1 штука;
  • часник (очищений) — 3 зубки;
  • пряні трави: орегано або чебрець — 1/2 чайної ложки;
  • олія оливкова першого віджиму — невелика кількість для смаження;
  • тертий твердий сир — 400 г;
  • сіль, перець — за смаком.

На сковороду наливається оливкова олія, розігрівається до кипіння, подрібнену цибулю пассируется в ньому до золотистого кольору, до нього додається дрібно порубаний часник. Після обжарювання додаються помідори, пряні трави та спеції.

Приготування соусу вимагає, щоб томати були размяты до стану пюре. Соус готується близько 25 хвилин. Поки соус знаходиться в стадії приготування, пельмені рекомендується відварити до напівготовності.

Товстостінний посуд для запікання необхідно змастити олією. Пельмені викладаються на дно. Далі вони поливається соусом, зверху посипаються тертим сиром. Після блюдо поміщається в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів на 20 хвилин.

Щоб отримати рум’яну скоринку з запеченого сиру, страву необхідно потримати в духовці трохи довше. При подачі на стіл вареники рекомендується прикрасити свіжою зеленню.

Варіант №2 для любителів сиру

Кусочек сыраДля приготування смачної страви з рум’яною скоринкою знадобиться наступний набір продуктів:

  • сирі пельмені — 1/2 кг ,
  • цибуля-ріпка — 1/2;
  • твердий сир — 300 г;
  • жирна сметана — 1/2 літра;
  • соняшникова олія холодного віджиму — 2 столові ложки;
  • сіль і перець, зелень — за смаком.

Можна додати 2 великих помідора, 200 грамів грибів. Страва стане смачніше і ситніше. Для зелені можна використовувати петрушку, базилік або кріп. Цибулю необхідно очистити, дрібно нарізати або порізати на кільця. Масло сковорідці розігріти до кипіння, пасерувати цибулю до золотистого кольору. Однак необхідно стежити, щоб цибуля не придбав чорний колір і не підгорів.

Змішати сметану з перцем і сіллю. У даному рецепті сметану рекомендується використовувати домашню, однак якщо її немає під рукою, то можна скористатися і придбаної в магазині. Але потрібно стежити, щоб її жирність була, як можна більш високим. Сир потрібно натерти на дрібній тертці. Використовується зелень треба вимити і нарубати.

Для приготування страви краще використовувати деко, має високі бортики, які потрібно змастити маслом. Далі сирі морожені пельмені розподіляють на дні дека в 1 ряд. Пельмені посипаються смаженою цибулею, поливаються підготовленої сметаною. Зверху все посипається натертим сиром. Деко поміщається в духовку, розігріту до 180 градусів, щонайменше на 45 хвилин. Після закінчення приготування рекомендується залишити пельмені в духовці на 10 хвилин, що дозволить їм стати більш ніжними і краще ввібрати соус. Приготоване блюдо після остигання нарізається на порції, кожна з них посипається дрібно посіченою зеленню.

Існує альтернативний спосіб запікання. Для цього яйця збиваються зі сметаною і спеціями. Використовувана зелень промивається і рубається. Помідори нарізати кружечками, а гриби тонкими пластинами. Сир натирається на тертці. Для кращого смаку рекомендується взяти сири сортів «Голландський» або «Пармезан».

Пельмені в замороженому вигляді укладаються в один шар на дно форми. Сумішшю яєць і сметани вони заливаються зверху. Далі — нарізані гриби і помідори. Верхній шар — тертий сир. Запікання відбувається при температурі 200 градусів протягом 35 хвилин. Блюдо виходить смачним і ситним, любителі подібних страв оцінять пельмені, запечені в духовці з сиром, гідно.

Загрузка...