Рецепт печива Кураб’є в домашніх умовах

Печенье Курабье

Печиво Кураб’є, рецепт якого буде наведено нижче, одне з найсмачніших ласощів нашого дитинства. Приготувати такий розсипчастий десерт можна самостійно, в домашніх умовах. Печиво виходить дуже смачним і розсипчастим.

Рецепт печива Кураб’є прийшов до нас з Сходу, назва перекладається як «насолода з борошна та яєць».

Загрузка...

Рецепт печива Кураб’є

Для приготування класичного Кураб’є за Гостом вам знадобляться наступні інгредієнти:

Сливочное масло для печенья

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури (для цього слід дістати його з холодильника за півгодини до початку приготування; не потрібно замінювати масло маргарином, який більш водянистий і може зіпсувати форму печива);
  • 40 г цукрової пудри (якщо покласти цукор, печиво буде не таким ніжним, тому класти необхідно саме пудру);
  • 1 білок кімнатної температури;
  • 160 г просіяного борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 50 г густого джему.
  • Закінчивши етап підготовки всіх компонентів, можна починати приготування.

    В першу чергу необхідно добре цукрову пудру розтерти з маслом, додавши до них ванільний цукор. Після цього потрібно додати білок і добре збити міксером, додаючи масло і цукрову пудру. Поступово, маленькими порціями вводити борошно, акуратно збиваючи тісто міксером на середній швидкості. У процесі збивання консистенція тесту буде змінюватися. Спочатку воно буде схоже на неоднорідну суміш, потім поступово перетворюватиметься на великі м’які крихти.

    Джем для печеньяУ підсумку готове тісто має нагадувати густу пасту, яка легко розмазується. Важливо, щоб тісто не було дуже рідким, оскільки в такому випадку форма печива не збережеться. У процесі випікання воно просто розтане. Дуже густе тісто теж погано вплине на результат. Випічка вийде твердою, а повинна бути розсипчастою. Звичайно ж, рецепти Кураб’є відрізняються один від одного пропорціями та інгредієнтами.

    Але все ж даний Кураб’є, приготована за цим рецептом, залишається одним із найсмачніших.

    Отже, коли тісто готове, можна приступати безпосередньо до випічки. Увімкніть духовку, розігрійте її до температури 200-220⁰ З і залиште для нагрівання, візьміть деко застеліть його пергаментним папером, дістаньте кондитерський шприц і приступайте до формування форм печива.

    Для видавлювання тіста необхідно використовувати насадку «зірочка».

    Процес формування печива Кураб’є

    Видавивши тісто на деко, в кожному печиво акуратно зробіть поглиблення діаметром 5 міліметрів. Потім візьміть новий поліетиленовий пакет, викладіть в нього джем так, щоб вся консистенція була в одному куточку. Потім відріжте від нього буквально 2-3 міліметри від краю і починайте видавлювати джем в кожне поглиблення в печиво.

    Джем можна викладати і ложкою, але якщо робити це з використанням пакету, то вийде набагато акуратніше, як на кондитерській фабриці. Якщо джем занадто рідкий або ви використовуєте варення, то додайте трохи крохмалю для загустіння, оскільки варення може просто розтектися в духовці під впливом високої температури і зіпсувати випічку.

    Процес приготування закінчено. Тепер відправляємо печиво в духовку на 10-15 хвилин і випікаємо при температурі 220⁰ с. Дістаємо Кураб’є з духовки і даємо йому охолонути. Цей рецепт дуже простий як у виконанні, так і в інгредієнтах, тому приготувати його зможе навіть недосвідчена господиня.

    Час приготування такого кулінарного шедевра становить лише 30-40 хвилин. Навіть якщо до вас несподівано нагрянуть гості, а в будинку немає нічого до чаю, ви завжди зможете здивувати їх ось таким надзвичайно смачним десертом.

    Загрузка...