Рецепт печінкового торта з курячої печінки

Печеночный торт

Хочете здивувати гостей і близьких? Приготуйте печінковий торт з курячої печінки. Вона не має гіркуватого присмаку, як свиняча, і не така жорстка, як яловича.

З цього субпродукту можна приготувати дуже ніжне і незвичайне блюдо, яке припаде до смаку навіть гурманам. Є безліч варіантів начинки, тому кожен раз частування буде мати різний смак і аромат.

Загрузка...

Печінковий торт у морквою та цибулею

Існують різні рецепти приготування печінкового торта. Один з них — закуска з начинкою з моркви і цибулі.

Свежая куриная печень для рецептаВам знадобляться наступні інгредієнти:

  • куряча печінка — 0,5 кг;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • яйця — 2 шт;
  • молоко — 0,5 л;
  • морква — 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт. середнього розміру;
  • майонез — 100 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, перець — за смаком.

Курячу печінку розморозьте, але не до кінця. Очистіть її і промийте в холодній воді. Прокрутіть субпродукт на м’ясорубку з дрібною решіткою, щоб вийшла однорідна маса. В печінковий фарш додайте яйця і ретельно перемішайте масу. Потім влийте в неї молоко, приправити перцем, посоліть і покладіть борошно. Часник пропустіть через прес і додайте в масу. Ретельно перемішайте печінковий тісто, щоб у ньому не було грудочок. Тісто з курячої печінки повинне вийти консистенції рідкої сметани, трохи більш густим, ніж на млинці.

Морковь для начинки печеночного тортаРозігрійте Сковороду на плиті, влийте трохи рослинного масла. Потім випікайте печінкові млинці, так само як це роблять при смаженні звичайних млинців. Налийте тісто ополоником в сковороду і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки. У міру приготування додайте невелику кількість масла.

Підготуйте начинку. Моркву очистіть і натріть. Краще всього для цього використовувати дрібну тертку, така начинка буде найбільш гармонійно поєднуватися з ніжною текстурою печінкових млинчиків. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. У сковороді з рослинним маслом спасеруйте цибулю, потім додайте терту моркву і обсмажте овочі разом. Викладіть їх в окремий посуд і дайте охолонути.

Тепер можна приступити до формування торта з курячої печінки. На блюдо або велику плоску тарілку покладіть перший млинець, змащуємо його майонезом і викладіть начинку, розрівнявши її по поверхні. Накрийте конструкцію другим печінковим млинцем, змащуємо його майонезом і також викладіть начинку.

Таким чином укладіть один на одного всі млинці. Останній шар змастіть майонезом. Потім накрийте тарілкою і злегка притисніть. Щоб торт був соковитіше і смачніше, йому потрібно дати постояти. Поставте блюдо в холодильник мінімум на 2 години. Після цього можна приступати до прикраси торта.

Врахуйте, що калорійність цієї страви велика. Однак є інші рецепти для тих, хто стежить за своїм раціоном.

Торт з курячої печінки з вершками

Тим, хто дотримується дієти або не вживає майонез, доведеться за смаком печінковий торт з вершками і свіжовичавленим соком лимона. Калорійність страви набагато менше, ніж у закуски з майонезом.

Лук для начинки печеночного тортаДля приготування візьміть:

  • охолоджену курячу печінку — 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • вівсяні пластівці — 50 гр;
  • яйця — 3 шт;
  • молоко — 100 г;
  • жирні вершки — 200 мл;
  • часник — 1 зубчик;
  • лимон — 1 шт.;
  • сіль, перець — за смаком.

Вівсяні пластівці замочіть в молоці. Курячу печінку промити в холодній воді і зробіть з неї фарш, пропустивши через м’ясорубку з дрібною решіткою. Потім прокрутіть цибулю і набряклу вівсянку. Всі інгредієнти перемішайте, додайте яйця і знову ретельно перемішайте масу. Посмажте печінкові млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Зробіть соус. Вершки збийте до кремоподібного стану. Часник пропустіть через прес. Вичавіть сік з лимона. У вершки влийте сік, додайте часник і ще раз збийте масу. Приправте перцем. З соусом прекрасно гармонує білий, але не менш смачна заправка, якщо поперчити її чорним перцем. Дайте соусу настоятися протягом 30 хвилин, після чого приступайте до формування торта. Укладайте млинці один на одного, промазуючи кожен шар соусом з вершків і лимонного соку.

Загрузка...

Торт з курячої печінки з печерицями

Рецепти, як приготувати печінковий торт з курячої печінки, різноманітні. В якості начинки можна використовувати сир, рубані варені яйця, терті яблука з кислуватим смаком і брусницю. Але, мабуть, найкраще з курячою печінкою поєднуються гриби.

Шампиньоны для начинки печеночного тортаДля приготування торта з печерицями будуть потрібні:

  • куряча печінка — 0,7 кг;
  • молоко — 200 мл;
  • борошно — 200 г;
  • яйця — 3 шт;
  • свіжі шампіньйони — 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • рослинна олія для смаження;
  • майонез — 100 г;
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком.

Підготуйте грибну начинку. Цибулю порізати тонкими півкільцями і спасеруйте його на рослинному маслі.

Печериці витріть сухою серветкою і поріжте скибочками. Обсмажте гриби в невеликій кількості рослинного масла, поки з них не випарується вся рідина. Додайте пасеровану цибулю і готуйте інгредієнти разом близько 5 хвилин. Приправте начинку перцем і сіллю.

Для приготування коржів подрібніть курячу печінку в м’ясорубці, додайте яйця, молоко і борошно. Масу посоліть і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Посмажте коржі, сформуйте торт. Кожен млинець змащувати майонезом і грибною начинкою.

Загрузка...