Рецепт панкейків на кефірі

Традиционные панкейки с черникой

Панкейкі на кефірі (від англ. Pancake) — американський аналог улюблених багатьма з дитинства оладок, які готувала мама або бабуся.

Ніжні, пишні, тануть у роті, повітряні і дуже смачні млинці підійдуть в якості прекрасного сніданку, ситної вечері, приємного десерту. Якщо раптом прийшли гості і нічого подати до чаю, панкейкі з домашнім варенням — безпрограшний варіант.

Особливості класичного рецепту

У класичному варіанті американські панкейкі готуються на молоці і смажаться на сковороді без масла, оскільки в тесті вже присутній розтоплене вершкове масло, що додає млинців ніжну текстуру.

Пышные американские панкейкиЗа формою і діаметру вони більше схожі на російські млинці, а по товщині — на оладки. В Америці і Канаді до панкейкам подають кленовий сироп, арахісове масло, джем і свіжі ягоди.

Американці частіше воліють пишні панкейкі на сніданок, оскільки млинці вважаються достатньо калорійним стравою, а сучасні тенденції коригувати своє харчування і режим встановлюють нове ставлення до їжі.

Загрузка...

Змінений рецепт

В Росії і на просторах СНД рецепт панкейків зазнав незначна зміна. Замість молока багато господинь вважають за краще використовувати кефір. Вважається, що з-за цього кисломолочного продукту млинці виходять більш пишними порівняно з панкейками, приготованими з використанням молока.

Кефир для панкейковЧасто вершкове олія замінюється рослинним, тому що вершкове масло вважається більш калорійним і менш корисним. Однак вершкове масло в невеликих кількостях необхідно організму, що містяться в ньому вітамінів групи А, B і кальцію. Додаючи в тісто соду, її не обов’язково гасити оцтом, так як це за нього робить кефір.

Панкейкі на кефірі їдять з вершковим маслом, сметаною, варенням, медом, шоколадним та полуничним сиропами. Панкейкі прикрашають ягодами, фруктами, горіхами і посипають цукровою пудрою, поливають розтопленим шоколадом. Дуже простий на кефірі рецепт панкейків не складний у виконанні: інгредієнти найпростіші, а затрати часу мінімальні.

Загрузка...

Основні інгредієнти

Як приготувати панкейкі і що для цього потрібно?

Щоб приготувати смачні панкейкі на кефірі, необхідні наступні інгредієнти:

  • 300 мл кефіру (замість кефіру підійде кисле молоко (особливо сільські), тільки її знадобиться більше, тому що вона густіша);
  • 200-250 грамів пшеничного борошна вищого сорту;
  • 2 великих курячих яйця;
  • цукровий пісок (2-3 столових ложки);
  • ванілін за бажанням;
  • сіль за смаком (щіпка);
  • сода (небагато);
  • розпушувач (не більше 1 чайної ложки);
  • олія соняшникова або оливкова олія за смаком (2-3 столових ложки)
Загрузка...

Алгоритм приготування панкейків:

У будь підходящої ємності підігріти кефір, щоб він став теплим, але не гарячим.

Сито для мукиЗняти з вогню і ненадовго відставити в сторону.

  • Добре просіяти борошно, додати до неї розпушувач, харчову соду і перемішати. Бажано переконатися в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів заздалегідь. Термін зберігання розпушувача — 6 місяців. Якщо використовувати старий розпушувач, то тісто не підніметься і млинці не будуть пишними.
  • Окремо збити яйця, додати цукор, ванілін і сіль, з’єднати суміш з кефіром, розмішати і влити три столові ложки рослинної олії. Все ретельно перемішати з допомогою міксера або скористатися віночком.
  • В отриману кефірну масу додати борошно і вимісити однорідне тісто. У тесті можуть бути присутні грудочки. Всупереч існуючій думці, що грудки псують зовнішній вигляд, їхня відсутність робить млинці жорсткими як гума з-за того, що в борошні почне розвиватися клейковина. Тісто має бути схоже на густу сметану. Якщо тісто густе, млинець не розтікається і стає пишним. Щоб надати процесу нотку незвичайності і оригінальності можна використовувати порошковий барвник для додавання в тісто. Вийдуть різнокольорові панкейкі. Це буде оригінально, і напевно сподобається як дітям, так і дорослим.
  • Підготувати сковороду. Є спеціальні млинцеві сковороди для панкейків певного діаметра або просто сковороди-млинниці. Краще використовувати ту, у якої є антипригарне покриття, оскільки панкейкі випікаються без масла.
  • Поставити сковороду на плиту, нагріти і почати викладати ложкою тісто. Ложку краще попередньо змочити в холодній воді. В залежності від того, якого розміру потрібно спекти панкейкі, стільки тіста викласти за один раз. Як правило, для випікання одного панкейка невеликої товщини двох столових ложок тесту цілком достатньо. Набираючи більше тіста можна варіювати товщину і діаметр млинчиків.
  • Як тільки бульбашки, що з’являються на поверхні панкейка, лопнуть і перетворяться в «кратери», перевернути його на іншу сторону. Не раніше. Випікати млинці на середньому вогні.
  • Готові панкейкі викласти на тарілки і подати до столу, попередньо прикрасивши.
  • Як і з чим подавати пайкейки?

    Панкейки с персиком и чаемПанкейкі на кефірі виходять ніжними, повітряними, поживними, а головне — нежирними.

    В Америці пишні панкейкі подають у вигляді башточок або пірамідок, политих сиропом і прикрашених ягодами, какао, кокосовою стружкою. Але вони будуть також смачні, якщо їх подавати окремо зі сметаною, варенням, медом, джемом, згущеним молоком і шоколадним сиропом, фруктами і ягодами. Для прикраси можна використовувати корицю, мускатний горіх, листочки м’яти.

    До млинців можна подати запашний трав’яний або фруктовий чай, кава з корицею, тепле молоко, свіжовичавлений сік. Все залежить від фантазії і смакових уподобань кожного. Панкейкі краще їсти гарячими.

    Завдяки тому, що млинці не жирні і пишні, їх можна помістити в контейнер і залишити на ніч, щоб на ранок подати до столу, попередньо розігрівати в мікрохвильовій печі.