Рецепт пангасіуса в клярі

Пангасиус в кляре

Готується пангасіус в клярі дуже просто. Мабуть, таке блюдо можна назвати одним з самих простих у приготуванні. Воно готується приблизно за 20-30 хвилин. Але не варто думати, що раз цей рецепт настільки простий у приготуванні, то рибка виходить звичайної на смак.

Навпаки, за двома наведеними нижче рецептами вона виходить смачною і поживною! Вона повинна бути як у дитячому раціоні, так і в дорослому. До того ж вона низькокалорійна, що припаде до душі любителям стежити за фігурою.

Як правильно вибрати рибу

Филе пангасиусаНайчастіше на прилавках ринків і супермаркетів можна зустріти тільки філе пангасіуса. Крім того, при виборі риби нескладно помітити, що філе попадається різних кольорів — жовтого, червоного, помаранчевого і білого. Отже, філе містить різну кількість глазурі, льоду і жиру.

Як же правильно підібрати рибку, щоб приготувати філе не склало особливих труднощів? Найкращий варіант — це рожеве і біле філе без присутності жиру. Червона рибка швидше за все вирощувалася у воді при гострій нестачі кисню, так і при обробленні обробляли її неправильно.

А ось жовтизна — це явна ознака нестачі поживних речовин. І таку рибу у великій кількості вирощували в маленькій водоймі, тому їй і не вистачало поживних речовин і кисню.

Купивши рибку правильного кольору, ви можете не сумніватися, що страва буде корисним і шкоди для здоров’я від нього ніякого не буде.

Загрузка...

Що потрібно для приготування

Філе пангасіуса в клярі готується з мінімуму інгредієнтів. Потрібно саме філе — приблизно 800 грам, 1 куряче яйце, півсклянки молока і стільки ж борошна. З спецій обов’язково візьміть коріандр, а далі вже за смаком.

Можна купити універсальну приправу до риби, в неї вже є все, що поліпшить смак страви. Зелень теж додається до смаку: хтось любить кінзу, а хтось віддає перевагу петрушку або зелений цибулька.

Загрузка...

Як готується філе пангасіуса

Ингредиенты для кляраРецепти філе на просторах мережі трапляються найрізноманітніші. Деколи складно визначитися, за яким же готувати вечерю для своїх домочадців! Нижче представлений найпростіший рецепт, мабуть, його навіть можна назвати і універсальним (він підійде для приготування філе і іншої риби).

Спочатку потрібно підготувати саме рибне філе. Його слід розморозити, потім порізати гострим ножем невеликими порційними шматочками.

Рибка підготовлена? Тоді можна переходити до приготування кляра. Візьміть невелику глибоку миску, влийте в неї молоко, вбийте туди сире яєчко, злегка збийте вінчиком або звичайною виделкою. Засипте в суміш просіяне борошно, знову збийте.

Додайте подрібнену зелень, наприклад, кріп. Посоліть за смаком. Не забудьте про коріандр — він додасть майбутнього страві особливого аромату. До речі, заважати кляр треба до тих пір, поки в ньому не буде борошняних грудочок. Залиште суміш на 15 хвилин. Потім кожен шматочок підготовленої рибки занурте в неї, викладіть на розігріту сковорідку з додаванням рослинної олії і смажте до утворення зі всіх сторін апетитною золотистої скоринки.

Загрузка...

Пангасіус в сирному клярі

Сырный клярРецепти цього сорту рибки удвічі смачніше, якщо в них є сир. Тут теж в приготуванні немає ніяких складнощів — навіть починаюча господиня упорається досить швидко. Так що якщо у вас в меню часто присутня варена, тушкована чи смажена риба, обов’язково візьміть на замітку і цей рецепт.

З інгредієнтів потрібно саме філе пангасіуса (риби багато не потрібно, приблизно 600 грам), близько 180 мл рослинного масла. Візьміть 2-3 яйця, 80 г борошна, 50 мл майонезу і твердого сиру. Спеції, знову ж таки, додаються за смаком.

Якщо ви любите гостреньке, то при приготуванні кляру обов’язково використовуйте пекучий червоний або чорний перець.

Отже, як приготувати це просте, але тим не менш смачне блюдо? Філе залиште розморожуватися при кімнатній температурі. Поки воно буде розтавати, підготуйте всі інші компоненти. Збийте курячі яйця в миску, додайте майонез, засипте вказану кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.

Потріть сир на тертці, закиньте до борошна і знову перемішайте. Готове філе умочіть в отриманий сирний кляр, обсмажте в прогрітому рослинному маслі. На кожну сторону зазвичай йде по 5-7 хвилин, вогонь при цьому повинен бути середнім. Не варто накривати сковорідку кришкою, інакше ви не вийде настільки апетитну хрустку скоринку, характерну для таких страв.

Як гарнір до такої рибки ви можете подати картопляне пюре або легкий салатик зі свіжих овочів. Ці рецепти ви можете доповнити якими-небудь улюбленими інгредієнтами: горіхами, східними прянощами, сметаною і багатьом іншим! Не бійтеся кулінарних експериментів, пангасіуса дуже складно зіпсувати — він завжди виходить соковитим і ароматним!