Рецепт овочевого рагу в духовці

Аппетитное овощное рагу в духовке

Зберегти всі корисні речовини і створити чудове по своїм смаковим якостям блюдо нам допоможе овочеве рагу в духовці. Рецепти його приготування розглянемо більш докладно.

Літо — не тільки пора яскравого сонця, теплих днів і пляжного настрою, це також час збору врожаю. Різноманітні фрукти і овочі переповнюють наш стіл. Протягом всього літнього періоду відбувається почергове дозрівання різних барвистих і корисних ласощів. В цей самий час насичення організму вітамінами доведеться як не можна до речі, до того ж вживання свіжих і тушкованих овочів дуже важливо для збереження здоров’я.

Загрузка...

Рецепт №1

Приготуємо овочеве рагу, запечене в духовці з фаршем, сиром і кабачками. Страв, виготовлених на основі овочів, існує безліч. Це можуть бути різні варіанти, такі як овочеве рагу в горщиках або рукаві, на сковороді або у звичайному листі. Один з таких варіантів розглянемо нижче.

Овощи для рагуЦе овочеве рагу з фаршем та сиром, запечене в духовці, рецепт приготування якого зажадає наступних інгредієнтів:

  • фарш з яловичини і свинини — 0,5 кг;
  • кабачки — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • капуста — 300 г;
  • помідори — 5 шт.;
  • сир — 200 г;
  • масло рослинне — 50 г;
  • сіль, перець — за смаком;

Овочеве рагу з фаршем та сиром є прикладом ідеально збалансованого страви, яке не тільки дуже поживно, але і неймовірно корисно завдяки збереження всіх природних вітамінних комплексів в його основі. Беремо фарш і злегка обсмажуємо його на сковороді. Додаємо в нього трохи спецій і солі. Після цього на деко, злегка присмачений олією, викладаємо обсмажений фарш.

Далі необхідно створити маринад, який буде надавати пікантну нотку готовому блюду. Помідори наріжемо півкільцями і обсмажимо на сковороді з допомогою жиру, який залишився після фаршу. Піддавати томати термічній обробці слід кілька хвилин — до невеликого їх підрум’янення.

Як тільки вони приймуть відповідний колір, необхідно зняти з вогню і відставити у бік остигати: вони знадобляться трохи пізніше. Саме час нашаткувати капусту. Для цього можна використовувати ніж, але краще взяти спеціальну терку: з її допомогою практично всі шматочки вийдуть однакової форми, що позначиться на консистенції і зовнішньому вигляді готового страви.

Картофель кубиками для рагуВикладаємо капусту поверх фаршу на деко. Тепер прийшла черга нарізки картоплі і кабачка, які нарізаємо за допомогою ножа невеликими кубиками і відправляємо на жаровню, щільно перекриваючи шар капусти під ними. Кожен шар овочів, як і фарш, трохи приправляємо спеціями і додаємо сіль.

Тепер всі шари овочів потрібно полити залишками рослинної олії. Якщо все було зроблено вірно, його має залишитися всього приблизно 2 ст. л. Зверху викладаємо обсмажені томати і отруює все в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Гасити овочі потрібно на середньому вогні, оскільки лише так можна добитися ідеального пропарювання і маринування страви.

В цей час натираємо сир на крупній тертці. По закінченні часу приготування дістаємо блюдо і його зверху присипаємо тертим сиром, після чого повертаємо в духовку ще на кілька хвилин. Це необхідно для остаточного формування смакового букета страви і розплавлення тертого сиру, який буде вінчати всю композицію.

Як тільки сир прийме форму, овочеве рагу з фаршем буде готово. Дістаємо його з духовки, акуратно розкладаємо по тарілках з допомогою лопатки і подаємо до столу. Рагу, запечене в духовці з кабачками, готово!

Рецепт №2

Як приготувати овочеве рагу? Ще одним варіантом приготування літніх страв в період урожаю є овочеве рагу з баклажанами, тушковану в горщиках в духовці.

Саме глиняні горщики зберігають весь смак і аромат інгредієнтів в процесі їх приготування, не допускають втрати жодного вітаміну і зберігають температуру готового страви надовго.

Горшочки для приготовления овощного рагуОвочеве рагу з м’ясом в духовці складається з наступних компонентів:

  • куряче м’ясо — 500 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • баклажан — 2 шт.;
  • кабачок — 2 шт.;
  • помідор — 2 шт.;
  • майонез — 50 г;
  • сир — 100 г;
  • сіль, перець — за смаком;

Приготувати овочеве рагу в духовці з допомогою горщиків не складе праці. Головним секретом є використання курячого м’яса: чим вона соковитіше і жирніше, тим краще, оскільки додавання олії не входить в основу цього рецепта.

Овочеве рагу з куркою в горщиках є прикладом заощадження вітамінів і мінералів, що входять до складу овочів, і завдяки використанню курячого м’яса джерелом білка, необхідного для нормального росту і життєдіяльності організму.

Баклажан для блюдаПерший крок, щоб зробити овочеве рагу з куркою, потребує підготовки горщиків. Як правило, їх є 4 штуки. Пропорційно розділимо м’ясо і покладемо його на саме дно. Завдяки природному жиру, який виділяється в процесі термічної обробки м’яса, рагу з куркою в духовці насититься його ароматом і, головне, не пригорить до поверхні горщика.

Додаємо сіль і перець і формуємо наступний шар: він буде виконаний з картоплі, попередньо нарізаний на невеликі кубики.

Зверху покладемо дрібно нашатковану баклажан і кабачок. Всі шари варто приправляти спеціями і трохи солити.

Якщо не дотримуватися такої послідовності, можна в результаті отримати овочеве рагу з баклажанами, яке буде прісним і не придбає властивою йому пікантності.

Самий верхній шар формуємо з помідора, який пустить сік і просочить всі шари.

Вінчає овочеве рагу з баклажанами шапка з майонезу і сиру, яка щільно перекриває доступ повітря зверху, завдяки чому тушковані овочі приготуються набагато швидше.

Накриваємо горщики кришками і йдіть в духовку на 30-40 хвилин. За цей час всі овочі та м’ясо пустять сік і просочаться ароматами один одного, що додасть ту пікантну річну нотку, якої так не вистачає нам в інші, більш холодні пори року.

Загрузка...