Рецепт маринованого товстолобика в домашніх умовах

Толстолобик маринованный

Хочете прикрасити застілля рибкою, але не можете придумати, який і яким чином її приготувати? Маринований товстолобик — це порятунок для будь-якої господині, адже саме в маринаді ця риба розкриває всі свої смакові якості, а не в смаженому і запеченому вигляді.

Крім того, ця страва може довго зберігатися в холодильнику, поки не прийде його «зоряний час». Така паличка-виручалочка, яка допоможе кожній пані і порадує її родину своїм надзвичайно м’яким м’ясом.

Загрузка...

Рецепт маринаду для товстолобика

Незважаючи на те, що маринований товстолобик є дуже смачним блюдом, його рецепти не так часто зустрінеш в кулінарних книгах багатьох господинь. Можна з упевненістю сказати, що ці дамочки втрачають багато, адже дане делікатесне ласощі порадує не тільки своєю низькою калорійністю, але і ситністю одночасно.

Ну що ж, менше розмов, більше діла. Переходимо до нашого рецептом №1 — маринований товстолобик в домашніх умовах в маслі і лимонному соці, адже зазвичай його маринують так. Якщо була куплена ціла риба, то слід ретельно зайнятися її підготовкою: випатрати, промити під водою, акуратно розрізати на шматочки.

Якщо ж на руках є вже готова вирізка стейків цієї риби, то приступати до приготування потрібно прямо зараз. Але як маринувати?

Растительное масло для приготовления маринадаДля початку переконаємося, всі інгредієнти на місці:

  • 1 кг філе товстолобика;
  • 100 г рослинної олії;
  • 2 середніх цибулини;
  • 1 морквина;
  • 50 г лимонного соку;
  • 2 лаврових листочка;
  • перець горошком;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі.

Починаємо з підготовки інших продуктів. Очищаємо цибулини і ріжемо кільцями або півкільцями, а моркву подрібнюємо на тертці. Філе рибини слід ретельно промити, висушити і нарізати невеликими шматочками, при цьому не знімати шкірку.

Беремо поглиблену мисочку, де змішуємо сіль і цукор, а потім обсипаємо цією сумішшю заготовлені шматочки товстолобика і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо олію і свіжовичавлений сік лимона. Потім беремо судочок або будь-яку іншу глибоку посудину, на дно якої викладається наша риба, після морква з цибулею, і присипаємо це все запашним перцем і лавровим листом.

Лимонный сок для маринада На завершення залити сумішшю з масла і соку, накрити тарілкою з вантажем і залишити стояти на столі протягом півгодини. Після прибираємо на 3 дні в холодильник, де наша риба маринується далі. Краще всього подавати страву з відварною картоплею або пюре.

Приготування маринованої товстолобика в домашніх умовах не займе багато часу і сил, зате потім це страва не залишить байдужим навіть самого виборчого гурмана.

Маринад по-корейськи

Це ще один із способів як маринувати товстолобика і зробити його ну дуже смачним. Перевіримо?

Тоді бігом на кухню і перевіряємо все, що для цього потрібно:

  • 500 г філе товстолобика;
  • 3 середніх цибулини;
  • 3 морквини;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 100 р олії;
  • рослинна олія;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 ст. л. оцту (9%);
  • спеції за смаком;
  • 1 ст. л. перцю чилі;
  • зелень.

Морковь для приготовления маринадаГотуємо нашу рибу, промиваючи філе під водою, висушуючи її, і розрізаючи після на шматочки. Потім беремо тарілочку, де змішуємо масло і оцет, і заливаємо попередньо викладену рибу в судочки. Даємо настоятися 2 години і тим часом займемося іншою частиною приготування.

Лук очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями, моркву натираємо на тертці, а зубчики часнику видавлюємо через чеснокодавку. Як тільки пройде зазначений час, додаємо це все до нашого товстолобу і ретельно перемішуємо.

Паралельно робимо наступне: суміш соєвого соусу, цукру і спецій (тут відмінно підійде коріандр) додаємо в судочок. Розігріваємо сковорідку рослинне масло в ній, маринована по-корейськи товстолобик в домашніх умовах відправляється туди ж. Обсмажуємо близько 5 хвилин, не більше. Дане блюдо буде відмінним як в теплом, так і в охолодженому вигляді — тут вже як душа забажає.

Після приготування такого маринованого товстолобика можна буде переконатися, наскільки стає унікальним смак риби, якщо використовувати різні інгредієнти для маринаду.

Загрузка...

Оригінальний рецепт маринаду

Незвичайні рецепти? Так. Тим, хто любить поєднання цитрусових і солоного, потрібно обов’язково записати цей спосіб маринування у свою книгу рецептів.

Лук для приготовления маринадаОтже, наші інгредієнти:

  • 1 кг філе товстолобика;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 ч. л. імбиру (подрібненого);
  • фенхель;
  • спеції за смаком;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 6 ст. л. солі;
  • стебла зеленої цибулі;
  • рослинне масло.

Після того, як підготовка і чищення всіх продуктів завершено, переходимо до більш цікавої частини готування. Беремо поглиблену ємність (підійде судочок, каструля, мисочка і т. д.) і посипаємо її сумішшю з солі і цукру (2 ложки солі 1 ложка цукру). Зверху викладаємо шматочки товстолобика і знову посипаємо цією сумішшю і так по колу, поки не закінчиться риба.

Накриваємо все це тарілкою, не забуваємо поставити зверху вантаж і відправляємо в холодильник на 2-3 дні. По закінченні цього часу, виймаємо шматочки риби і промиваємо їх під водою, ретельно змиваючи сіль і цукор, а після заливаємо товстолобика водою на 1 годину.

А тепер займемося маринадом. Беремо ємність і змішуємо там цедру і сік апельсина (але не весь, він нам ще знадобиться) разом з лимонним соком, додаємо подрібнений імбир, спеції, насіння фенхелю і гарненько все перемішуємо. Як маринувати товстолобика далі? Треба взяти чисту баночку, в якій ми будемо маринувати товстолобика. На дно кладемо 3-4 часточки апельсина і шматочки рибки, після чергуємо її шари з апельсином і цибулею. Як тільки дістанетеся до верху баночки, ущільніть вміст і залийте все заготовленим маринадом.

Зверху підливаємо трохи рослинного масла, закриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник. Товстолобик маринований виходить дуже м’яким і з незвичайним смаком завдяки маринаду.

Загрузка...