Рецепт люля кебаб з свинини

Люля кебаб из мяса свиньи

Люля-кебаб з’явився до нас з Кавказу. Люля-кебаб з свинини, рецепт якого адаптований під наші смакові уподобання, є дуже смачним і популярною стравою. Він давно став частим гостем на нашому столі, замінивши традиційні для нас котлети на більш екзотичне блюдо зі східним колоритом.

Правда, воно зазнало деякі зміни, поки добрався до наших країв, придбало і ввібрало у себе особливості нашої національної кухні. Якщо знати рецепт, люля-кебаб приготувати зовсім не складно. Готують його в духовці, на сковороді і навіть на мангалі. У такий послідовності та розглянемо рецепти цього чудового блюда.

Люля-кебаб з свинини в духовці

Головною особливістю приготування люля-кебаба порівняно із звичайними котлетами є відсутність у ньому звичних нам інгредієнтів — хліба і яєць, хоча всі інші складові досить схожі.

Лук репчатый для приготовления люля кебабаОтже, ось що потрібно, щоб приготувати люля-кебаб з свинини в духовці:

  • свинина — 1 кг;
  • сало свиняче — 0,3 кг;
  • цибуля ріпчаста — 0,3 кг;
  • коньяк — 50 г;
  • сік 1/2 лимона;
  • сіль, перець, спеції — за смаком.

Це найпростіший рецепт приготування люля-кебаба, а одночасно і найпопулярніший на просторах СНД, оскільки набір його інгредієнтів досить простий. Отже, м’ясо необхідно нарізати шматками і скласти в глибоку миску або каструлю.

Тепер необхідно приготувати для нього маринад. Він буде складатися з соку лимона, коньяку та спецій. Заливаємо м’ясо усіма цими інгредієнтами, ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник маринуватися. В якості додаткових спецій можна взяти різні трав’яні суміші або готові приправи — вибір може бути величезний і залежить тільки від ваших індивідуальних переваг.

По закінченні декількох годин м’ясо можна вважати промаринованным. Тепер можна приступати до приготування фаршу. З допомогою м’ясорубки перемелюємо м’ясо і сало, перемелений цибулю поки відкладаємо в окремий посуд.

Коньяк для приготовления люля кебабаДовгий і ретельне перешивание — ось головний секрет приготування люля-кебабу. Для досягнення потрібного ефекту перемелене м’ясо і сало починаємо наполегливо і ретельно змішувати руками або ложкою. За часом обмежень немає: необхідно домогтися певної консистенції, яка буде підмогою для приготування майбутньої страви.

Як тільки вона досягнута, додаємо цибулю і перемішуємо ще протягом деякого часу, після чого відправляємо всю суміш ненадовго в холодильник.

Через 20-30 хвилин дістаємо фарш з холодильника і починаємо процедуру ліплення. Вона полягає у формуванні невеликих ковбасок довгастої форми. Їх можна ліпити просто так або з використанням невеликих паличок, навколо яких утворюється невеликий кокон з м’яса — це і буде люля-кебаб.

Розігріваємо духовку до 180°С, змочуємо лист невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо наші заготовки на деко. Відправляємо їх у духовку, де вони і будуть дбати до повного приготування. Як тільки наші вироби підрум’яняться і покриються апетитною скоринкою, можна діставати їх, викласти на блюдо і подавати до столу.

Загрузка...

Люля-кебаб на сковороді

Відмінною рисою приготування на сковороді є необхідність обсмажування люля-кебаба з усіх боків.

Петрушка для приготовления люля кебабаСклад інгредієнтів для виконання цього рецепта наступний:

  • свинина — 1 кг;
  • яловичина — 0,5 кг;
  • зелень петрушки — 1 пучок;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • часник — 0,5 головки;
  • коньяк — 50 г;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець, спеції — за смаком.

Свинина і яловичина нарізаються на шматки і отставляются в сторону до приготування маринаду. Він робиться шляхом змішування коньяку, стопки рослинного масла, солі і спецій.

Вся ця композиція відправляється в холодильник і витримують там протягом декількох годин, після чого перемелюється на м’ясорубці разом з солодким перцем, часником і зеленню петрушки. Для тих, хто не любить великі шматки часнику в готовому блюді, кращим рішенням буде пропустити через часникодавку.

Весь отриманий фарш пропускається через м’ясорубку кілька разів — це згодом дозволить значно менше часу витратити на вимішування готового підстави.

Холодильник знову стане нашим помічником на деякий час. Через 20-30 хвилин з охолодженого фаршу, попередньо ще раз перемішаного, формуються довгасті коржики і обсмажують з усіх боків на рослинному маслі на сковороді до появи рум’яної скоринки. Коли всі заготовки обсмажені, готування вважається закінченим і страва подається до столу.

Загрузка...

Люля-кебаб на мангалі

Люля кебаб с овощамиНаведемо приклад приготування люля-кебаба з готового фаршу. Не завжди є можливість купувати шматки цілої м’яса, та ще й чекати протягом 3-4 годин, поки воно замаринується, тому основою в нашому випадку послужить готовий фарш зі свинини і яловичини. Сам рецепт люля-кебаба досить простий, причому готувати його можна і в духовці, і на сковороді, і на мангалі.

Для його виконання нам знадобляться:

  • фарш — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 0,3 кг;
  • листя базиліка — 0,5 пучка;
  • петрушка — 0,5 пучка;
  • кріп — 0,5 пучка;
  • сіль, перець, спеції — за смаком;

Фарш, куплений в магазині, не потрібно кілька разів молоти, оскільки він, як правило, дуже дрібної консистенції. Проте дістати м’ясорубку або блендер все-таки доведеться для обробки зелені і ріпчастої цибулі. Базилік, петрушка і кріп повинні бути ретельно подрібнені, і звичайної нарізкою такого ефекту не досягти.

Всі наші інгредієнти ретельно перемішуються. Сіль і перець також додаються нарівні з іншими компонентами. Далі слідує процес перемішування, і триває він до тих пір, поки фарш не стане в’язким: він повинен липнути до рук, в цьому і є секрет хорошого, по-справжньому соковитого люля-кебабу. Також процедура тривалого перемішування дозволяє відмовитися від використання яєць та хліба.

З в’язкого і липкого фаршу формують довгасті ковбаски і наліплюють їх навколо шампура. У кінцевому рахунку виходить кокон з фаршу з шампуром в середині. Готувати таке блюдо слід на досить жарких вугіллі, оскільки фарш повинен пустити сік, а цибулю — грунтовно пропектися. Однак пересушувати м’ясо також не слід. Для рівномірного підсмажування необхідно досить часто перевертати готується продукт.

Цим ми доб’ємося 2 ефектів одночасно: м’ясо залишиться соковитим і не підгорить. Як тільки наше блюдо підрум’яниться з усіх боків, його можна знімати з мангалу. Подавати його можна прямо на шампурі, що внесе особливу родзинку і різноманітить ваш стіл.