Рецепт локшина удон зі свининою та овочами

Лапша удон с курицей

Ще зовсім недавно японська кухня була для нас новинкою. Сьогодні японська локшина удон, рецепт якої будемо розглядати, є одним з найбажаніших і улюблених страв у всьому світі.

Професійно готують удон, як правило, з пшеничного борошна, але іноді використовують бобову або гречане борошно. Існує величезна різноманітність способів приготування цієї страви з додаванням соусів, овочів, м’яса або морепродуктів. Також локшина удон додається в супи.

Зараз спробуємо приготувати різні рецепти локшина удон, з яких кожна господиня зможе вибрати найбільш підходящий варіант.

Загрузка...

Рецепт з куркою або свининою

Ніжні макаронні вироби, трохи підсмажене м’ясо курки, напівготові корисні овочі, тушковані в ароматній олії — все це неймовірно смачна локшина удон з куркою і овочами. Японська кухня завжди вміє зберегти загадку, але при цьому дозволяє в результаті нескладних дій отримати апетитне блюдо.

Курица для лапши удонЩоб створити таке ласощами в домашніх умовах і порадувати згодом усіх членів родини, будуть потрібні наступні продукти:

  • локшина — 150 г;
  • курка — 450 г;
  • цибуля — 80 г;
  • морква — 80 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • селера — 1 стебло;
  • часник — 3 зубчики;
  • вода — 120 мл;
  • імбир — 1 ч. ложка;
  • соєвий соус — 3 ст. ложки;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець за смаком.

У першу чергу потрібно підготувати овочі: очистіть моркву з цибулею і поріжте невеликими смужками. У сотейнику або в іншій сковороді з глибоким дном розігрійте трохи олії, після чого обсмажте в ньому до 7 хвилин овочі.

Почистіть перець, часник і імбир. Перець необхідно нарізати шашками, а селера навпіл і смужками. Часник пропустіть через чеснокодавку, а імбир натріть на тертці дрібненько.

Подготовка овощей для лапши удонВсі підготовлені продукти слід додати до моркви з цибулею і смажити ще кілька хвилин, після чого залити до них воду і соєвий соус. Овочеву масу необхідно гасити до м’якості. Якщо на даному етапі зупинитися із засмажкою та тільки додати після приготовані макаронні вироби, вийде локшина удон з овочами.

При бажанні отримати все ж м’ясне блюдо окремо тепер потрібно нарізати куряче філе немаленькими шматками і підсмажити в іншому посуді 2 хвилини. М’ясо повинно бути сирим зсередини. Потім з’єднайте з овочами і приберіть в бік.

Налийте в каструлю води і доведіть її до кипіння, після чого відваріть в ній японську локшину протягом 5-8 хвилин. Приготовлену локшину відкиньте спочатку в друшляк, потім додайте в сотейник до засмажки, акуратно перемішайте і тушкуйте 5 хвилин. На завершення блюдо приправте спеціями і подавайте на стіл, поки не охололо.

За такою ж технологією готується і локшина удон зі свининою та овочами, єдиною відмінністю може бути лише те, що свинину довше треба буде обсмажувати.

Рецепт з яловичиною в мультиварці

Власникам такої помічниці, як мультиварка, обов’язково припаде до смаку локшина удон з яловичиною.

Лапша удон в мультиваркеДля її приготування знадобляться такі продукти:

  • японська локшина — 500 г;
  • яловичина — 400 г;
  • свіжі гриби — 250 г;
  • імбир — 20 г;
  • болгарський перець — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • стручкова квасоля — 150 г;
  • горілка — 1 ст. ложка;
  • соєвий соус — 1 склянка;
  • бульйон — 1 склянку;
  • рослинна олія;
  • спеції за смаком.

Спочатку промийте м’ясо, обсушіть і поріжте тонкими брусками. Імбир очистіть і натріть на тертці, після чого разом з яловичиною обсмажте в мультиварці, попередньо розігрітій з маслом. Через 5 хвилин додайте спеції і горілку з 1/3 склянки соєвого соусу. Смажте ще 2 хвилини вимкніть обладнання, прибравши зажарку в бік.

Окремо почистіть, промийте і поріжте гриби. У чашу мультиварки слід влити трохи олії і обсмажити хвилин 5 в ньому гриби, виставивши режим «смаження». Тепер додайте попередньо порізаний перець з морквою і смажте ще 10 хвилин. Коли овочі будуть майже готові, до них потрібно додати м’ясну зажарку і стручкову квасолю, помішуючи посмажити ще 5 хвилин.

Лапша удон с говядиной и овощамиЯпонську необхідно зварити локшину відповідно до інструкції на упаковці, але не доварив кілька хвилин, щоб вона залишилася дещо жорсткою зсередини. Готові макаронні вироби слід промити і відкинути на друшляк, додавши до них ложку рослинного масла, щоб вони не злиплися між собою.

Після цього з’єднайте локшину з яловичиною та овочами, розбавивши їх бульйоном і соєвим соусом. У приготуванні можна спеції не використовувати, оскільки соєвий соус додасть потрібний смак. Залишилося виставити режим «гасіння» на мультиварці і готувати страву 10 хвилин. При подачі локшина удон з яловичиною можна фарбувати кунжутом або полити улюбленим соусом.

Загрузка...

Локшина з морепродуктами

Локшина удон з креветками та іншими морепродуктами називається по-японськи яки удон.

Лапша удон с креветками и овощамиДля її приготування потрібні такі складові:

  • локшина — 400 г;
  • королівські креветки очищені — 450 г;
  • соняшникова олія — 2 ст. ложки;
  • гребінці — 170 г;
  • зелена цибуля — 4 пера;
  • бобові паростки — 220 г;
  • гриби шиітаке — 15 шт.;
  • водорості, синьо-зелені — 4 ч. ложки;
  • стружка сушеної риби боніто — 4 ст. ложки;
  • соєвий соус — 4 ст. ложки;
  • перець і сіль за смаком.

Заздалегідь слід замочити водорості в гарячій воді, а через 10-15 хвилин злити воду. У каструлі макаронні вироби відваріть до повної готовності, після чого перекиньте в друшляк і промийте прохолодною водою.

Окремо в сотейнику розігрійте масло, додавши до нього гребінці, попередньо нарізані і очищені креветки. Через 2-3 хвилини до морепродуктів додайте нарізаний дрібно зелену цибулю, гриби і водорості. Ще 2-3 хвилини смажте, постійно помішуючи.

На завершення В сотейник слід перенести локшина удон і залишилися інгредієнти. Всі поперчіть і смажте хвилину. Подавати страву можна з соусом в гарячому вигляді.

Представлені рецепти відмінно підійдуть як для сімейного вечері, так і в якості частування для гостей.

А ознайомившись із загальною технологією приготування, можна в домашніх умовах експериментувати і з іншими улюбленими продуктами. Не бійтеся, адже, можливо, у вас вийде щось своє, оригінальне і не менш смачне.

Приємного апетиту і успіхів!

Загрузка...