Рецепт лінивих вареників з картоплею

Ленивые вареники с картофелем

Італійські ньоккі, або ліниві вареники з картоплею, виручать господиню при нестачі часу. Це блюдо легко готується, але при цьому гідно будь-якого пристойного ресторану і порадує всіх членів сім’ї, особливо дітей.

Вареники за традиційним рецептом готуються довго, це забирає багато часу, і не всі господині знають, як приготувати ліниві вареники набагато швидше.

Загрузка...

Способи приготування вареників з картоплею

Отварной картофель в мундире для варениковВареники з картоплею досить просто приготувати, скориставшись наступним рецептом і набором інгредієнтів:

  • картопля — 0,5 кг;
  • вершкове масло — 4 ст. ложки;
  • цибуля біла — 1 штука;
  • гриби (підійдуть печериці) — 1 кг;
  • борошно — трохи більше половини склянки;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана — 1,5 склянки.

Картоплю відварити у мундирі, почистити і розтерти з борошном. Тісто повинне вийти м’яким і добре тягнутися. Зробити ковбаски з картопляного тіста, нарізати на невеликі шматочки. Самі заготовки для вареників готові. Їх треба відварити в киплячій підсоленій воді до моменту, коли вони піднімуться на поверхню каструлі.

Порізати гриби, обсмажити з дрібно нарізаною цибулею в олії, додати сметану і спеції за смаком. Цей рецепт дуже простий. Готувати ліниві вареники дійсно легко і дуже швидко, з цим завданням впорається будь-яка, навіть починаюча господиня.

Наступний рецепт підійде для того, щоб приготувати страву, максимально схожу на італійські традиційні ньоккі. При додаванні вершкового соусу з в’яленими томатами і базиліком можна відчути оригінальний італійський смак і аромат.

Традиционные итальянские ньоккиПриготувати ліниві ньоккі по-італійськи можна за допомогою наступного набору продуктів:

  • яйце свіже — 1-2 шт.;
  • свіжий курячий жовток — 1 шт.;
  • картопля середнього розміру — 4-5 шт.;
  • борошно — 320 г;
  • сушений часник — 3 р.

Для приготування соусу знадобляться:

  • тертий сир твердих сортів — 60 г;
  • молоко — 1,5 склянки;
  • вершкове масло — 4 ст. ложки;
  • борошно — 2 ст. ложки;
  • базилік — 10 свіжих листочків;
  • в’ялені томати — 40 р.

Як радить перший рецепт, картопля відварюється в мундирі, очищається і розтирається в пюре. Посолити, додати яйця і жовток, акуратно ввести муку. Сформувати тісто, яке не буде прилипати до рук. Розкачати його на ковбаски і нарізати на шматочки до 2 см в ширину. Відварити в киплячій воді.

Для приготування соусу спасерувати борошно у вершковому маслі, додати молоко, сир, покласти в’ялені томати і на вогні довести до кипіння, поки соус не стане густим. Змішати соус з готовими варениками, зверху прикрасити листочками базиліку. В результаті виходять смачні вареники з істинно італійським ароматом.

Приготування вареників з цибулею і перцем

Ліниві вареники з картоплею особливо смачними виходять при додаванні в тісто декількох видів цибулі і перцю. Таке блюдо можна окремо подати для дорослих, а дітям приготувати вершковий соус без цибулі, чому вони будуть особливо раді.

Лук и перец для придания вареникам особого вкусаТакі універсальні ліниві вареники з картоплею можна приготувати з наступних інгредієнтів:

  • яйце свіже — 2 шт.;
  • картопля — 0,5 кг;
  • пшеничне борошно — 1,5 склянки;
  • цибуля червоний — 1 шт.;
  • цибуля біла — 1 шт.;
  • вершкове масло — 1 ст. ложка;
  • сметана для подачі;
  • сіль, перець — за смаком.

Промити картоплю, відварити, як в першому рецепті. За допомогою товкачика розім’яти, додати збиті яйця, сіль і борошно, вимісити тісто. Розкачати тісто в ковбаску і нарізати на коржі товщиною 1 сантиметр. Обваляти трохи в борошні, відварити в киплячій воді.

Порізати дрібно цибулю, обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору. Готові вареники можна подавати. Для дорослих перед подачею перемішати ліниві вареники з картоплею з цибулею, поперчити, подати зі сметаною. Перед подачею дітям блюдо перемішати з вершковим маслом, окремо поставити соусник зі сметаною. Таке блюдо підійде і на сніданок, і на обід, всі залишаться ситими і задоволеними.

Загрузка...

Приготування вареників на основі сиру

Рецепти ледачих вареників добрі не тільки своєю швидкістю і легкістю приготування, але і різноманіттям. Крім картоплі можна приготувати цю страву з сиром. У початківців господарок такий рецепт може викликати замішання, але лише тому, що вони не пробували приготувати проста й ситна страва.

Готується воно не складніше, ніж з картоплею.

Сладкие вареники с творогомДля вареників з сиром необхідно:

  • сир — 0,5 кг;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 3 ст. ложки;
  • пшеничне борошно — 1 склянка;
  • сіль — на розсуд господині.

Ретельно розтерти яйце з сиром, цукром, сіллю, додати борошно і вимісити тісто. Сформувати ковбаски, нарізати на тонкі шматочки, обваляти в борошні і варити в киплячій воді, поки не спливуть. Перед подачею можна приправити сметаною, вершками, варенням. Діти дуже люблять цю страву з натуральним медом або просто цукром. Можна посипати тертим шоколадом.

При приготуванні великої кількості вареників їх можна заморозити, для цього помістити в морозилку, дочекатися замерзання на дошці, потім перекласти в пакет. Варити в міру необхідності, як тільки що приготовлений продукт.

У приготуванні домашніх напівфабрикатів з сиром є кілька секретів:

  • Готуємо такий продукт з жирного сиру.
  • Беремо борошна в міру.
  • Доставаем готовий продукт з каструлі відразу після спливання, інакше він набуває кисельный смак, від якого відмовляться діти.
  • З чим би господиня ні приготувала такі домашні напівфабрикати, вони порадують всю сім’ю. Ці продукти корисніші тих, що продаються в магазинах, швидко і легко готуються і не шкодять здоров’ю. Містять трохи борошна і при помірному вживанні не нашкодять фігурі.

    Загрузка...