Рецепт курки в кефірі в духовці

Курица в кефире

Існує безліч рецептів приготування курки. Один з найпопулярніших — курка в кефірі у духовці. Дане ласощі порадує не тільки рідних за обідом, але і гостей за святковим столом. Готується воно досить просто. Це робить рецепт ще більш привабливим. Адже кожній господині хочеться вразити всіх своїми кулінарними талантами, витративши при цьому якомога менше часу на приготування їжі.

Даний рецепт не вимагає якихось складних інгредієнтів, все необхідне легко можна знайти на полицях магазинів за цілком прийнятною ціною. Вже сама назва страви розкриває практично всі необхідні складові для того, щоб приготувати курячі ніжки в кефірі. Але просто взяти курячі стегна, залити чимось наявним в холодильнику і поставити в духовку недостатньо.

Так буде зовсім несмачно. Курка в кефірі, запечена в духовці, вимагає витрат певної кількості часу і зусиль. Але це набагато простіше, ніж готувати свинину чи яловичину. Курочку попередньо маринують, а потім запікають, вона виходить ніжною, соковитою і смачною. Цей варіант приготування підійде навіть для тих, хто сидить на суворій дієті для збереження своєї фігури.

Загрузка...

Купівля необхідних інгредієнтів

Кефир для приготовления курицыОтже, з чого ж починається приготування цього смачного і простого страви? Для початку треба купити курячі стегна або ж цілу курку. Обов’язково дивіться на термін придатності продукту, на цілісність упаковки і на колір, який мають курячі стегна або сама курка.

Краще брати охолоджене м’ясо птиці, так як в замороженому занадто багато води. Коли ви його разморозите, воно дуже сильно втратить в обсязі через розталого льоду. Далі потрібно придбати кефір. Його жирність може бути будь-який, в залежності від того, на дієті ви чи ні. Краще брати середньої жирності, 2,5%. Курка в кефірі, запечена в духовці, вийде більш ніжною і соковитою.

Як приготувати курячі ніжки в кефірі?

Зараз існують різні рецепти приготування м’яса птиці. Можна запікати, тушкувати, смажити, варити. Вибір того чи іншого методу залежить лише від ваших смакових уподобань і бажаного результату. В даному випадку м’ясо буде запікатися.

Необхідні інгредієнти для запікання курки:

  • курячі стегна — 7 шт.;
  • кефір 2,5% — 1 ст.;
  • часник — 3 невеликих зубчики;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений, зелень — за смаком.

Чеснок для приготовления курицыНезалежно від того, було чи м’ясо замороженим або охолодженим, добре упакованим або просто покладеним в поліетиленовий пакет, потрібно прополоскати під холодною проточною водою. Після того як курочку промили, обов’язково треба обсушити її паперовим рушником. Це робиться для того, щоб видалити все, що накопичилося на поверхні м’яса за час транспортування.

Запікати потрібно в маринаді. Готується він дуже просто. Для цього необхідно змішати всі інгредієнти, перераховані в рецепті, не забувши при цьому подрібнити часник під пресом і додати його у вже отриману суміш.

Потім, гарненько перемішавши маринад, потрібно викласти у нього стегна курки. Щоб надати курочці неповторний смак і аромат, слід прибрати його в холодильник на годину або два. Кожен рецепт передбачає різний час, який потрібно, щоб маринувати птицю, але чим довше маринується м’ясо, тим воно соковитіше.

Далі слід включити духовку на 200-220 градусів і залишити її включеною до повного її розігріву. У цей час треба викласти ніжки на деко або будь-яку іншу форму для запікання, залити їх маринадом і відправити у вже розігріту духовку. Запікати протягом 40 хвилин, далі дивитися по готовності курки.

Адже шматки м’яса можуть бути різної товщини, від цього змінюється час запікання. Перші 20 хвилин блюдо краще тушкувати під кришкою, а потім прибрати її і запікати залишився без кришки. Під час запікання необхідно поливати м’ясо курочки соком, який виділиться при запіканні. Через 40 хвилин курка в кефірі, запечена в духовці, буде готова до вживання. Під час готування птиці бажано не використовувати додаткових жирів (масла або сала), так як з ніжок також буде виділятися жир, і його цілком вистачить для смаку, аромату і кольору.

Можна подавати з будь-яким гарніром, але краще з відварною картоплею. Готову страву можна викласти на велику тарілку, зверху викласти курочку і окремо замаринований цибулька або ж просто свіжі овочі.

Страва обов’язково сподобається всім, хто його спробує.

Загрузка...