Рецепт курячих крилець в клярі

Курячі крильця в клярі — просте і смачне блюдо, яке дуже легко приготувати. А в часи кризи така їжа доступна всім, так як і самі крила, і інші продукти коштують недорого.

Існують різноманітні рецепти приготування цієї страви.

Загрузка...

Про кляр

Куриные крылышкиКляр готувати нескладно. Він являє собою тісто трохи густіше млинцевого, призначене для обмакувания продуктів перед смаженням. Для нього потрібно змішати збиті яйця і борошно, розбавити водою, молоком чи іншою рідиною до густоти вершків. Дуже ніжним кляр виходить на газованої мінеральної воді або пиві. У нього вмочають продукти і обсмажують у фритюрі до утворення рум’яної хрусткої скоринки.

У ньому продукти зберігають свою форму і поживну цінність. Рідке тісто обволікає продукт, при попаданні в кипляче масло утворює скориночку, в якій продукт доходить до готовності, не втративши ні краплі соку і не просякнута маслом. Хто піклується про фігуру і рахує калорії, можна просто зняти скоринку.

У фритюрі можна смажити все — від фруктів до відбивних зі свинини. Популярні в кулінарії курячі крильця, які коштують дешевше стегенець, гомілок і стегон і не поступаються їм за смаком. Їх можна засмажити на сковороді, відварити, запекти, згасити. Кляр на пиві надає страві оригінальний смак і аромат.

Крильця в клярі з пива

Пиво светлое для рецепта

Для приготування страви готуємо наступні продукти:

  • крильця курячі — 1,5 кг;
  • пиво світле — 200 мл;
  • вода — 0,5 склянки;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • борошно — стакан;
  • сіль, приправи за смаком.
Загрузка...

Порядок приготування

Для тіста збиваємо яйце, додаємо пиво, воду, борошно, сіль, приправи. Доводимо до консистенції густих вершків. Натираємо сіллю промиті проточною водою крильця і поміщаємо їх у посуд з тестом.

Яйца для приготовления блюдаУ розігріту сковороду наливаємо олію, в яку поміщаємо заготовки так, щоб вони не стикалися один з одним і смажимо до утворення скоринки. Не варто шкодувати масла для обсмажування — чим його більше, тим вони краще зажарятся. Крила в клярі на сковороді виходять рум’яними і ніжними.

Страва має просмажиться до готовності. Для надійності можна після обжарювання запекти його в духовці.

В якості гарніру до крилець можна подати нарізку з свіжих огірків і помідорів, зелена цибуля, кріп. Добре до них підійде соус з майонезу, кетчупу і волоських горіхів, який можна приготувати так:

Помістити В міксер 3 частини майонезу, 2 частини кетчупу, жменю волоських горіхів, зелень і змішати.

Такі крила відмінно підійдуть до частування на пікніку, їх можна їсти руками, не використовуючи тарілок і виделок. Смак крилець залежить від обраного способу приготування кляра.

Як зробити хрусткий кляр для крилець

Мука для рецепта

Для цього береться 250 мл дуже холодної кип’яченої води, борошно в кількості 5 столових ложок, білок 1 яйця, 1 столова ложка картопляного крохмалю, сіль.

Білок збити з сіллю, всипати крохмаль, обережно влити воду і перемішати до однорідного стану. Якщо консистенція рідка — можна додати борошна, густий кляр — можна додати холодної води. Пікантний смак кляру додадуть приправи.

Існує цікавий спосіб приготування: крильця можна вмочити в тісто кілька разів в процесі смаження. Крила викладаємо на сковороду, після того, як вони підрум’янилися, мачає і знову на сковороду. Повторюємо дію 3-4 рази.Таким чином, крильця просмажаться рівномірно і зберігають соковитість і ніжність.

Можна побалувати своїх рідних крильцями в клярі, приготованими як у фастфуді.

Домашній фастфуд — крила в клярі

Чеснок для приготовления рецептаНа першому етапі крильця потрібно замаринувати, для цього беремо:

  • борошно — 2 склянки;
  • рослинна олія для смаження — 1 л.;
  • крохмаль — 1 склянка;
  • паприка — 1 ст. ложка;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • кайенский перець — 1-1,5 ст. л.;
  • чебрець, майоран, кріп — по 2 щіпки;
  • перець чорний мелений — 1 ч. л.;
  • зелень — за смаком;
  • борошно зі спеціями — 1,5 склянки.

Всі компоненти перемішати. Трави краще подрібнити і розтерти, щоб весь смак і аромат перейшов в маринад. Розвести тісто, як на млинці, але трохи погустіше, все перемішати. У крилець видалити першу фалангу, так як там немає м’яса, перемішати в маринад і залишити на 3-4 години при кімнатній температурі.

Рослинну олію розігріти у фритюрниці або в каструлі, краще всього чавунної, до 180 градусів. Обвалювати крильця з маринаду в борошні з прянощами і укладати в киплячу олію, щоб крильця при смаженні не стикалися. Чим менше їх кількість буде в ємності з маслом, тим краще — масло в них менше вбереться.

Можна зробити кілька шарів тіста: обвалюємо вынутое з маринаду крильце в борошні, знову опускаємо в маринад і знову в борошно. Не опускайте крильця знову в масло, якщо вони не просмажаться, так як в них вбереться дуже багато олії. Крила можна запекти в гарячій духовці.

Замість крил можна смажити у фритюрі куряче філе, стегенця, гомілки. Кляр можна робити від нейтрального до гострого. Все залежить від вашого настрою і вигадки. Кожен рецепт по-своєму унікальний, і всі вони об’єднані тим, що розповідають про приготуванні простого і смачної страви.

Загрузка...