Рецепт крилець в медово-гірчичному соусі

Вкусные куриные крылышки в медово горчичном соусе

Курячі крильця в медово гірчичному соусі — що може бути смачніше! Приготувати їх дуже легко.

Для цього знадобиться не надто багато часу.

Загрузка...

Курячі крильця в медово гірчичному соусі на сковороді і фритюрі

Куриные крылышки - основной компонент блюдаОсновні інгредієнти:

  • крила — 15 шт.;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • гірчиця — 3 ст. л.;
  • мед натуральний — 3 ст. л.;
  • лимон — 1 шт.;
  • апельсин — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування

Курку помити і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва волога. З апельсина і лимона вичавити сік і ввести в нього гірчицю і мед. Видавити через землянку часник. Посолити і додати чорний мелений перець за смаком.

Перекласти в глибоку миску. Залити вміст маринадом, так, щоб він повністю покрив всю поверхню продукту. Витримувати в розчині необхідно не менше чотирьох годин, для того щоб всі інгредієнти віддали свій смак.

Далі обсмажте птицю на сковороді в соняшниковій або оливковій олії на середньому вогні до готовності. Подавайте крильця з тушкованими овочами або картопляним пюре. Вийдуть дуже смачно і поживно.

Приготування займе 25 хвилин. Калорійність страви становить 320 ккал/100 р.

Загрузка...

Хрускіт-хрускіт

Хрусткі курячі крильця в медово гірчичному соусі готуються виключно у фритюрі (киплячому рослинному маслі).

Соевый соус к куриным крылышкамОсновні інгредієнти:

  • крила -1 кг;
  • гірчиця — 3 ст. л.;
  • мед — 3 ст. л.;
  • борошно для обжарювання — 4-5 ст. л.;
  • соєвий соус — 3 ст. л.;
  • соняшникова рафінована олія — 1 літр;
  • часник — 2 зубчики.

Рецепт приготування

Курячі крильця замаринувати в соєвому соусі. Залишити на 10 хвилин. Часник дрібно нарізати, додати гірчицю і мед. Продовжувати маринувати ще одну годину.

Приготувати фритюр для обжарювання. Соняшникова олія (не менше 1 літра) добре розігріти в чаші фритюрниці. Потім дістати курячий продукт з маринаду і обваляти в борошні. Обсмажувати в гарячому фритюрі з кожного боку до утворення золотистої хрусткої скоринки.

Готові крила відкинути на кухонний рушник, щоб прибрати зайвий жир. Гарячими подавати до столу зі свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!

Гострі мексиканські курячі крильця в медово гірчичному соусі

Для тих, хто любить «погарячіше», пропонуємо приготувати пікантне блюдо по-мексиканськи.

Красный перец для мексиканской версии крылышекОсновні продукти:

  • крила -1 кг;
  • вершкове масло — 50 г;
  • оливкова або соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • гострий пекучий червоний перець — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • зерна гірчиці — 20 г;
  • мед натуральний — 1 ст. л.;
  • сухі спеції (орегано, зіра);
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування

Птицю посолити, поперчити і обсмажити на рослинному маслі до напівготовності. Приготувати гострий гірчично-медовий маринад. Для цього дрібно наріжте часник і додайте до нього ложку меду. Все добре перемішайте. Акуратно обробіть гострий червоний перець. Витягніть з нього видаліть насіння і плодоніжку. Наріжте на дрібні шматочки. Приправте насінням гірчиці і сухими спеціями (орегано і зіра).

Розігрійте сковороду з шматочком натурального вершкового масла. Обсмажте спочатку часник з медом протягом 2-3 хвилин, потім додайте гострий пекучий перець з приправами і продовжуйте обсмажувати. У гострий гірчично медовий маринад додайте птицю і добре перемішайте, щоб всі інгредієнти просочилися смаками. Обсмажте до золотистої скоринки. Доведіть до готовності під закритою кришкою.

Подавайте з відвареною рисом. Блюдо виходить дуже гострим, пікантним. Приємного апетиту!

Калорійність страви — 300ккал/100г.

Ароматні курячі крильця в медово гірчичному соусі і каррі

Мед для маринадаОсновні інгредієнти:

  • крильця — 1 кг;
  • помідори черрі — 300 г;
  • мед натуральний — 2 ст. л.;
  • зерна гірчиці — 3 ч. л.;
  • соєвий соус — 5 ст. л.;
  • цедра одного лимона;
  • сік одного лимона;
  • рослинна олія для обсмажування

Рецепт приготування

Для ароматною птиці необхідно приготувати маринад.

Змішайте в одній мисочці соєвий соус з лимонним соком і цедрою, додайте мед. Всі інгредієнти добре перемішайте. Додайте зерна гірчиці. Курку промийте, просушіть паперовим рушником. Обсмажте на рослинному маслі до напівготовності. Потім введіть на сковороду маринад і продовжуйте смажити.

Помідори черрі розрізати на половинки і відправте в сковороду. Накрийте кришкою і тушкуйте ще 10-15 хвилин. Ароматне і надзвичайно смачне блюдо готове! Можна запрошувати всіх до столу!

Калорійність страви — 295 ккал/100г.

Крила в мультиварці

Перший помічник на кухні — мультиварка. З її допомогою можна приготувати багато страв.

Основні інгредієнти:

  • крила -1 кг;
  • сіль, чорний перець мелений за смаком;
  • гірчиця — 3 ст. л.;
  • мед — 3 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Рецепт приготування

Крила промиваємо під проточною водою. Солимо і перчимо за смаком. Переходимо до приготування маринаду. Для цього змішуємо мед з гірчицею і дрібно порубаним часником. Отриманою сумішшю натираємо курячий продукт і прибираємо в холодильник на 20 хвилин замаринуватися.

Мультиварку виставляємо режим «Смаження» і додаємо в чашу рослинне масло. Обсмажуємо птицю в соусі в пристосуванні протягом 20 хвилин. Періодично відкриваємо кришку мультиварки і перемішуємо вміст. Крильця в соусі в мультиварці готові. Подавайте їх з овочами та зеленню на свій смак.

Загрузка...