Рецепт котлет і тюфтельок з курячого фаршу

Тефтели из куриного фарша

Тефтелі з курячого фаршу — доступний за ціною, ситне і малокалорийное блюдо. Здається, що це просте, але таке смачне кулінарне винахід зібрало в собі всі гастрономічні плюси.

Рецепт тюфтельок з курячого фаршу доступний всім, так як досить простий у виконанні.

Загрузка...

Тефтелі з курячого фаршу з морквою та цибулею

Що може бути простіше, смачніше і краще, ніж курячі тефтелі з рисом! Тому варто дізнатися, як приготувати тефтелі швидко і смачно.

Куриное филе для тефтелейЩоб зробити тефтелі з курячого фаршу, потрібні наступні продукти:

  • Куряче філе 500 р.
  • Рис 250 р.
  • Одна велика цибулина.
  • Одна морква.
  • Яйце.
  • Перець і сіль.
  • Ст. л. томатної пасти.
  • Ст. л. домашньої сметани.
  • Свіжа зелень.
  • Для початку промиваємо рис відварюємо його про напівготовності з додаванням солі і перцю. Поки вариться рис, можна підготувати куряче філе і овочі.

    Не до кінця розморожене філе грудок ріжемо на дрібні шматочки. Якщо ви бажаєте, щоб ваші тефтелі вийшли більш однорідні, то філе можна пропустити через м’ясорубку. Однак варто врахувати, що нарізані дрібними кубиками філе краще зберігають смак, і тефтелі з них виходять більш соковитими і насиченими.

    Рис для тефтелейНарізані грудки складаємо в глибоку чашу. Туди ж відправляємо дрібно нашатковану половину цибулини і натерту на дрібній тертці ½ моркви.

    Після зливаємо воду з рису і висипаємо його в ту ж чашу з вже наявними в ній інгредієнтами. Розбиваємо в отриману суміш одне яйце, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.

    Отриману масу формуємо мокрими руками (щоб фарш не прилипав до рук) курячі тефтелі з рисом розміром трохи більше курячого яйця.

    Обсмажуємо отримані тефтелі з курячого фаршу з рисом на сковороді з обох сторін. Щоб зменшити калорійність, можна скористатися тефлонової сковородою, тоді весь процес смаження не потребує додавання рослинного масла. Як тільки тюфтельки підсмажаться з обох сторін, перекладаємо їх у глибоку каструлю і переходимо до приготування підливи.

    Соус для тефтелькою

    Тефтели в соусеДля приготування підливи беремо залишилися половинки цибулі і моркви, нарізаємо цибулю півкільцями, моркву — тонкою соломкою. Обсмажуємо отриману суміш на сковороді до золотистого кольору.

    Після перекладаємо піджарку в глибоку чашу, додаємо туди ложку сметани, ложку томатної пасти і склянку кип’яченої води, сіль і спеції — за смаком.

    Перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси і виливаємо підливу в каструлю до тефтелі. Тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин. Після того, як страва буде готова, посипаємо його нашаткованої зеленню.

    Є кілька рецептів підливи для тефтелькою. Можна урізноманітнити складові соусу по вашому розсуду. Наприклад, замість томатної пасти можна додати обсмажені з цибулею шампіньйони. Для любителів експериментувати можна порадити приготувати соус з часником і вершками.

    Вам знадобиться 500 мл вершків, 3 зубчики часнику, сушені трави і трохи панірувальної борошна для густоти соусу.

    В каструлю, розігріту на повільному вогні, виливаємо вершки, додаємо в них тертий часник і потроху насипаємо борошно, постійно помішуючи. Після посипаємо все це сушеними травами, доводимо до кипіння і вимикаємо.

    Після того, як тефтелі обсмажаться, перекладаємо їх у каструлю з соусом і тушкуємо на повільному вогні.

    У курячих тюхтельки з рисом міститься всього 150 кал на 100 г ваги. Тобто, з’ївши цілих 3 тефтелі, ви отримаєте не більше 110 кал.

    Також низькокалорійним, але дуже ситним блюдом є котлети з курячого фаршу.

    Загрузка...

    Рецепт котлет з курячого фаршу

    Котлеты из куриного фаршаДля цих смачних котлеток підійде будь-яка частина курки, будь то гомілку, або грудка. Для того, щоб якомога більше спростити процес готування і позбавитися від зайвих калорій, краще взяти основи для фаршу філе курячих грудок.

    Рецепт приготування досить простий:

  • 500 г курячого філе.
  • 1 цибулина.
  • 1 моркву.
  • Яйце.
  • Рослинне масло.
  • Шматочок житнього хліба.
  • Курячі грудки ріжемо на великі шматочки і пропускаємо їх через м’ясорубку з половинкою цибулини і шматочком хліба. Щоб зменшити калорійність страви, можна обійтися без хліба.

    Додаємо до отриманого фаршу сіль і спеції за смаком, а також дрібно нарізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву. Розбиваємо в суміш яйце і ретельно перемішуємо.

    Після мокрими руками формуємо з фаршу котлетки і кладемо їх на розігріту сковороду. Обсмажуємо з обох боків до готовності.

    До котлет можна подати різні гарніри — цілком підійдуть прості рецепти. Навіть улюблене картопляне пюре стане прекрасним доповненням до соковитих котлет з курки. Відмінно поєднуватимуться крупи і легкі овочеві салати.

    Загрузка...