Рецепт кільки в томаті в домашніх умовах

Килька в томате

Приготовлена кілька в томаті в домашніх умовах — одна з смачних рибних консервів у всі часи. Це нескладне блюдо готується з простих продуктів, які можна купити в будь-якому магазині чи на ринку.

Кілька — дрібна рибка з сімейства оселедцевих. Цей рід риб має два види: тюлька і шпроти.

Загрузка...

Харчова цінність кільки

Енергетична цінність морської кільки становить — 137 ккал. Вона багата білками, жирами, ненасиченими жирними кислотами, мікро – і макроелементами, а також вітамінами.

У 100 г їстівної частини рибки міститься:

Морковь для приготовления кильки в томате

  • білки — 14,1 г;
  • жири — 9 м;
  • ненасичені жирні кислоти — 3,4 м;
  • вітаміни PP, A, B1, B2, C, E;
  • мікроелементи (цинк — 50 мг, магній — 5 мл, натрій -120 мг, калій — 380 мг, фосфор — 220 мг та інші);
  • мікроелементи (залізо – 3 мг, цинк — 1,35 мг, йод — 50 мкг, мідь — 240 мкг, марганець — 0,12 мг, хром — 55 мкг, фтор — 430 мкг, молібден — 4 мкг, кобальт — 30 мкг, нікель — 6 мкг).

Кілька дуже поживний продукт, що містить невелику кількість калорій. Крім того, вона легко піддається термічній обробці. Має ніжну консистенцію і дивовижний смак.

Кілька в томаті, приготовлена в домашніх умовах, добре поєднується з різними гарнірами і свіжими овочами. Її можна подавати з картопляним пюре, смаженою картоплею, відвареною рисом або макаронами. Також ці рибні консерви можна подавати як закуску, зробивши на її основі бутерброди. Їх можна подавати зі свіжою зеленню і овочами. Прекрасно поєднується з міцними спиртними напоями.

Кілька в томаті консервована на зиму може стати чудовою начинкою для рибного пирога. Також можна приготувати рибні котлети та пиріжки.

Рецепт приготування домашньої кільки в томатному соку

На приготування необхідно 60 хв.

Основні інгредієнти:

Килька - основной ингредиент

  • 500 г свіжих кільок;
  • 350 мл томатного соку;
  • 1-2 цибулини;
  • 1-2 моркви;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. цукру, щіпка солі;
  • рослинна олія;
  • 1 ст. л. оцту 9%;
  • спеції за смаком (перець запашний горошком, лавровий лист)
Загрузка...

Технологія приготування

Кільку необхідно очистити від нутрощів і видалити голову. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на рослинному маслі в сковороді на невеликому вогні. Моркву очистити від шкірки і подрібнити на тертці. Готову моркву відправляють на сковороду до цибулі і обсмажують. Готові тушки кільки промивають під проточною водою і відкидають на друшляк, щоб стекла зайва вода.

До тушкується овочів покласти рибку. Додати сіль, спеції (запашний перець горошком, лавровий лист) і цукор. Обсмажити протягом 5 хвилин. Томатний сік довести до кипіння. Попередньо в нього необхідно додати пшеничне борошно, для того щоб додати соусу більшої густоти.

Томатний соус повинен повністю покрити всі кількість рибки і овочів в сковороді. Тушкуємо кільку в томатному соку протягом 30 хвилин на невеликому вогні. За 5 хвилин до готовності додати 9% оцет. Отримані рибні консерви розкласти по стерилізованим банкам і закрутити.

Кілька в томаті будинку

На приготування необхідно 90 хв.

Репчатый лук для приготовления кильки в томатеОсновні інгредієнти:

  • балтійська свіжа кілька – 2 кг;
  • томати — 2 кг;
  • ріпчаста цибуля-500 г;
  • солодкий болгарський червоний перець – 1 кг;
  • морква-500 г;
  • томатна паста -100 г;
  • рослинне масло-200 г;
  • цукор-100 г;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • оцет 9% -1 ст. л.

Рецепт приготування

Рибку почистити, видалити голову і нутрощі. Томати нарізати невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю нашаткувати так само. Моркву натерти. Солодкий болгарський перець нарізати соломкою. На сковороді в гарячому рослинному маслі обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору протягом 5 хвилин. До готовим обсмаженою овочам додати томат і солодкий болгарський перець. Накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

До томатної пасти додати рослинне масло, сіль і цукор. Довести до кипіння. Балтійську пакунку додати до тушкованим овочам. Обсмажити протягом 15 хвилин. Потім залити готовим томатним соусом. Тушкувати протягом 60 хвилин на невеликому вогні зрідка перемішуючи.

За 10 хвилин до готовності додати оцет. Рибні консерви розкладається по стерилізованим банкам і закочується. Консервацію слід укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Приготування кільки в томаті з пікантним гострим перцем

Така консерва сподобається любителям пікантною гострої їжі. В її основу входить пекучий червоний перець. Він допоможе розкрити смак страви зовсім інакше.

На приготування необхідно 90 хв.

Ветка помидоровОсновні інгредієнти:

  • балтійська свіжа кілька – 2 кг;
  • томати — 2 кг;
  • невеликий пекучий червоний перець -2 шт.;
  • ріпчаста цибуля-500 г;
  • морква-500 г;
  • томатна паста -100 г;
  • спеції (запашний перець горошком, лавровий лист);
  • рослинна олія -100 г;
  • цукор-100 г;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • оцет 9% -1 ст. л.

Рецепт приготування

Кільку добре промити. Очистити від нутрощів. Видалити голови. Томати і цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на дрібній тертці. Овочі обсмажити в сковороді на рослинній олії протягом 10 хвилин.

Приготувати томатний соус. Для цього в томатну пасту додати спеції (запашний перець горошком, лавровий лист) сіль, цукор і рослинне масло.

Гострий червоний перець очистити від насіння і витягнути серцевину. Нарізати на шматочки середньої величини. Додати до томатного соусу і довести до кипіння. Рибку промити і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва вода. Тушкувати з овочами протягом 10 хвилин.

До тушкується овочів і кільці додати томатний соус. Продовжувати тушкувати протягом 60 хвилин на невеликому вогні злегка перемішуючи, щоб страва не пригоріло. За 15 хвилин до готовності додати оцет. Для того, щоб блюдо вийшло дуже гострий пекучий перець можна не витягувати. Якщо гостроти буде достатньо, то закручувати його можна з ним.

Готову кільку в томаті з пікантним пекучим перцем розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Рибна консерва, приготована вдома, готова.

Приємного апетиту!

Загрузка...